Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejstarší filmový Asterix byl pro mě maličko zklamání, když jsem ho viděl poprvé. Byl nakreslený jinak než ti, které jsem do té doby viděl, ale pět minut po začátku filmu už mi to bylo jedno. Většina vychytávek v hraném Asterixovi pochází odtud, takže si asi dovedete představit jaká sranda to je :)))) ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Je to pořád ten starý Asterix, objevuje se i Panoramatix! Chybí tu, a to velice snižuje kvalitu tohoto příběhu, Obelix, se kterým ubylo bojů, spíše řekněme úplně vymizeli. Dalo by se říct, že je to jen o chytrosti Asterixe, což není zvykem! Je vidět, že pod tímto snímkem nejsou podepsání tvůrci tohoto komiksu, pan Goscinny a Uderza! Pánové, opravdu mi tu chybíte, Váš francouzský vtip a elegance, proto průměrné hodnocení! ()

Reklama

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Na Asterixovi som vyrastal. Neohrozený galský bojovník a jeho priateľský tím rovnako smelých súkmeňovcov bol pre mňa od detstva zdrojom zábavy. Inak tomu nebolo ani nedávno, kedy sme si celá rodina, v samotnej Gálii, opäť prvého Asterixa pozreli. Komiksová predloha prečítaná zhruba dvakrát bola výborným spôsobom ako si precvičiť pôvodný jazyk, v ktorom bol tento malý, no mocný galský hrdina vytvorený. A ešte som sa aj solídne zasmial. Prvý film podľa preslávenej komiksovej predlohy natočil belgický umelec Ray Goossens bez vedomia originálnych tvorcov - Reného Goscinnyho a Alberta Uderza. Údajne neboli po súkromnej projekcii s výsledkom spokojný. Kritike do istej miery rozumiem. Film možno po animačnej či komickej stránke nedosahuje kvalitu predlohy (ako spomínajú viacerí fanúšikovia). Avšak dobrodružný príbeh o tom ako sa úbohí Rimania snažia odhaliť starostlivo strážené tajomstvo prípravy zázračného elixíru, a ešte s k tomu ikonickou Calviho hudbou, zabaví vskutku celú rodinu. Aj tých, ktorí komiks Asterix a Galovia nečítali. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ak som pri 12 úkoloch pro Asterixe nadával na zastaralú kreslenú animáciu, Galov som za ňu priam neznášal. Pričom ide o klasické asterixovské dobrodružstvo, so všetkým, čo k tomu patrí. Nápadov a vtípkov je, ako sa na originál patrí, dosť, ale nestačí to. Fakt nie. Nudil som sa. (60%) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl rád komiksové příhody o těch nepoddajných Galech v čele s ústřední dvojící Asterix - Obelix. Opakovaně mě okouzluje ten vtipný a lehký nadhled, se kterým se pohlíží na historii. I v současné době stále vlastním mnoho těchto obrázkových sešitů, které občas otevřu, když potřebuji rozjasnit mysl a přinést do vlastní tváře úsměv. Tato animovaná adaptace rozhodně nekulhá svým roztomilým půvabem za svojí předlohou a rozhodně příjemně pobaví. A i ten bláznivý druid Panoramix má zde oproti jiným dílům hodně prostoru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Původní název filmu Astérix le Gaulois znamená v překladu do češtiny „Gal Asterix“ nebo „Asterix Galský“. (vojtaruzek)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama