Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Miestami som sa ozaj veľmi bavil, navyše to nie je ani dlhé, škoda, že všetky tie úlohy neboli až tak vtipné, aby som tomu mohol dať najvyššie hodnotenie. Moderné filmy o Asterixovi a Obelixovi sa na tieto staršie nechytajú. Navyše ten slovenský dabing k tomuto mám veľmi rád. Páči sa mi aj nápaditosť, ktorou to oplýva. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Teutatise tohle je ten nejzvláštnější díl Asterixe a přitom nejlepší animovaný film s ním, který jsem kdy mohl vidět. Takovou legraci si v animovaném filmu už nikdy neužiju. Prostě Asterix s Obelixem jsou jedineční hrdinové, které jsem žral od mala a rád se na ně podívám kdykoliv. Jen nechápu příliš cynický názor uživatele canakji na úkor Asterixe. Vždyť o nadsázce to právě je a kdyby nebylo, tak nebudou tak oblíbení a úspěšní. Tenhle díl je neskutečně nápaditý i na úkor toho, že nevznikl podle komiksu, dokáže skrývat pár naprosto geniálních vtipů. Tenhle díl jde trochu stranou z celé okupované Francie Římany. Tahle bokovka prostě vznikla a pro mě se stala nejoblíbenějším dílem, který se v mé paměti nikdy neztratí. --- Znáte někdo Herkula? - Jo, prodává tu amfory. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že toto je najlepší Asterix. Nie že by som nesúhlasil, akurát som mal toho hraného vždy akosi radšej, i keď animáky majú neporovnateľne väčšie množstvo nápadov, vychytávok a vtipov. Lenže na tej kresbe sa už podpísal zub času a francúzskemu komiksovému originálu neholdujem ani omylom, takže z môjho pohľadu nejde o žiadne prevratné dielo a jeho pomerne vysoké umiestnenie v rebríčku top filmov nie celkom chápem. No pre generácie, ktoré nepoznali moderné pixarovky, to musel byť priam orgazmus. (70%) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama