Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

amirgal 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem se dopustila té chyby, že jsem se domnívala, že animáky s Asterixem lze zhlédnout i za "dospěla". Rozptyl kvality a úrovně humoru scének od těch, kterým se zasměje tak nanejvýš šestileté dítě, až po část, která je sarkastickým obrazem byrokratického, nebo ještě lépe burrocratického (burro je španělsky osel) řádění. To bylo do filmu vloženo patrně pro obveselení povinného doprovodu, tedy rodičů v kině, protože malé dítě (viz výše) z této sekvence nemůže pochopit vůbec nic. Já osobně jsem se nudila, ale osly dětem neberu, když už to jinak nejde ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak to máme: 1. běh, 2. hod oštěpem, 3. zápas, 4. dostat se přes kněžky z Ostrova rozkoše, 5. vydržet nesnesitelný pohled mága Irise, 6. sníst všechno, co předloží šéfkuchař titánů, 7. projít doupětem bestie, 8. získat propustku A38, 9. přejít propast pomocí neviditelného lana, 10. vylézt na obrovskou horu a uhádnout hádanku Horského kmeta, 11. přespat na pláni mrtvých bojovníků, 12. porazit Caesarovi nejlepší gladiátory. Co je na tom? Já bych tedy propustku A38 získal bez problémů, protože byrokracie je mé druhé jméno, ale s tím zbytkem bych asi měl menší obtíže. Naštěstí to není na mně, ale na tom mazaném prckovi a na tom nenažraném tupoňovi, takže mi nezbývá než popřát co nejmilosrdnější prohru Caesarovi a hodně zábavy všem ostatním. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Standartní starý dobrý Asterix, vaprávějící klasicky o tom jak to dva nebojácní frantíci nandají celému tehdejšímu světu. Jako ditě jsem Asterixe zbožňoval, protože stojí na skvělém nápadu a umí si vtipně utahovat z historie. Tento díl patří k těm několika nejlepším, protože má všechny atributy toho pravého asterixovského. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Scénka na ostrově Rozkoš byla maximálně trapná a debilní. Ostatní úkoly však byly snesitelné. Některé i zábavné. Nejvíce se mi líbila návštěva úřadu. Celý film je provázen naprosto geniálním situačním humorem, který není ani nijak složitý a věřím, že i děti by si zde přišly na své. Animačně je film dobově slušný. Kdybych měl vypíchnout nějaký ten nej z tohoto filmu, tak s čistým svědomím mohu prohlásit, že tohle je nejvtipnější animák, který jsem kdy viděl. A málem bych zapomněl na skvělou postavu i dabing toho delegáta. Přesto stále nechápu co dělá animák jako tenhle tak vysoko. Pobaví to zcela jistě, ale co dál? Minimálně * * * však dát prostě musím, i kdybych chtěl být přísný sebevíc. A věřte, že tady chci, neboť mi tenhle film prostě tak vysoko překáží a při pohledu do žebříčku bije do očí. Ale sami víte jak se to říká o tom gustu a dišputátu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix a Obelix vůbec. Film neskutečně rychlé ubíhá díky rozdělení na pomyslných 12 částí, kde nejlepší je samozřejmě byrokratický dům, který celkem dobře reflektuje úřednické peklo dnešního světa. To, že jsou zde Keltové vyobrazeni historicky naprosto přesně, je už jen zlatým hřebem. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama