Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

kinej 

všechny recenze uživatele

Standartní starý dobrý Asterix, vaprávějící klasicky o tom jak to dva nebojácní frantíci nandají celému tehdejšímu světu. Jako ditě jsem Asterixe zbožňoval, protože stojí na skvělém nápadu a umí si vtipně utahovat z historie. Tento díl patří k těm několika nejlepším, protože má všechny atributy toho pravého asterixovského. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí Asterixovo zfilmované dobrodružství se stalo úžasným například tím, že není podle komiksu, tudíž zde nemusíme nic srovnávat. (I když, pravda je to jen na půl, jelikož ve Francii po úspěchu filmu byl vydán i sešit 12 úkolů.) Putování po světě je povedené samo o sobě, každá zastávka překypuje originalitou, doplněná asterixovským humorem přesně dle receptu samotných stvořitelů alternativního galského světa. 100% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem se dopustila té chyby, že jsem se domnívala, že animáky s Asterixem lze zhlédnout i za "dospěla". Rozptyl kvality a úrovně humoru scének od těch, kterým se zasměje tak nanejvýš šestileté dítě, až po část, která je sarkastickým obrazem byrokratického, nebo ještě lépe burrocratického (burro je španělsky osel) řádění. To bylo do filmu vloženo patrně pro obveselení povinného doprovodu, tedy rodičů v kině, protože malé dítě (viz výše) z této sekvence nemůže pochopit vůbec nic. Já osobně jsem se nudila, ale osly dětem neberu, když už to jinak nejde ... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že je tento film ve 200 nejlepších a ještě tak na vysoké pozici. Neříkám, že je špatný, ale rozhodně jsem viděl mnohem lepší kousky, které by si zasloužili být místo tohoto snímku. Asterixe a Obelixe jsem nikdy nežral. Hlavně ty filmy, kde hrál Depardieu byly podle mého názoru šílené. Na tomto animáku byl hlavně skvostný ten pidimužík, kterého určitě nikdy nic nerozháže. Mluvil jako kdyby měl ucpaný nos a byl pořád neuvěřitelně v klidu. Jen chodil s Asterixem a Obelixem, kterým zadával úkoly a pak to v tom největším klídku odškrtával, když je postupně splňovaly. Posuďte sami ty úkoly. Hodit nejdále oštěpem, sníst všechno jídlo(mimochodem, asi nejvtipnější úkol), projít jeskyní, kde je bestie(vtipná hláška: ,,Omluvte mou zvědavost, ale jak ta nestvůra vypadala?“) aj. Dávám 79%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama