Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film,který vznikl ve stejném roce jako Život brouka,ale je o pár úrovní výš.Alespoň pro mě to tak je.Hmyzové mají správný počet nožiček,snímek má mnohem lepší příběh a Woody Allen dokonale předal hlavnímu hrdinovi svoji neurotickou osobnost.Na rozdíl od Brouka,který mi připadal,jako kdyby vznikl ve spěchu a provizorně,Mravenec Z na mě působí kompaktnějším a profesionálnějším dojmem a je to,myslím,patrné i na hereckém obsazení.Původně jsem udělil čtyři hvězdičky,ale po dalším shlédnutí jsem nucen opravit hodnocení na plný počet. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších animáků vůbec :-) Mravenec Z a v něm Woody Allen, to je jasné, že se úspěch dostaví... Strašně mě dostává scéna, kde Z málem zabila mšice, ale Bradáč jej zachrání. Z mu říká: "Bradáči, zachránil jsi mi život" a on mu odpoví: "Hlavně se z toho nerozbreč!" :-))))) Tohle můžu furt... :-))) ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zábavný zoopříběh zamilovaných zvířat ze zahradního zikkuratu zeširoka zabránil znudění, zprvu začal, zanedlouho začaroval, značně zabodoval. Zafrkaje za závěrečného zacinkání zvonce zakládám zesmrkaný... kapesník... (!) kašlu na to, páč je to fakt těžký vymyslet to všechno stylově na Z :-) prostě... český dabing překvapil, animace velmi obstojná, soundtrack výborný, děj milý, ET obličejíčky pohledné, vypůjčení motivů z gumpa a vlasů úsměvné. prima odpočinková ZZZZZáležitost! 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po šestnácti letech jsem se vrátila do dětství a zopakovala si tento film, o kterém jsem v hlavě měla už jen pár útržků z dob, kdy jsme se s tátou koukali na VHSka. Musím říct, že tohle je vážně super animák. I po těch letech jsem se u toho smála a vlastně mi to ani nepřišlo dětinské a konečně jsem zase trochu potlačila svoji nelásku k mravencům a ve finále ve mně ten film vyvolal i pár emocí. Ale hlavně je to sranda. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako hovno. - Vážně? Dej mi kousek. Hej, vždyť to je hovno! A vůbec není špatný." Dětičky, jděte spát, tohle by se vám asi moc nelíbilo. Už jen proto, že hlavní postavou je cynický a nesebevědomý Woody Allen s hlasem mravence. Teda obráceně. Zábavy pro nejmenší tady moc nenajdete, ačkoliv příběhově nepřichází Antz s ničím extra novým - chudý se zamiluje do bohaté, okolnosti jim nepřejí, k tomu se okolo ochomýtá šílený generál, znáte to. Animace je průměrná - pokud máte doma plyšového Shreka, tohle vám asi moc vonět nebude. A těžko se na to budete dívat v originále, takže si ani neužijete skvělý původní dabing (Allen, Hackman a Stallone v jednom filmu, no kde jinde to uvidíte?). Sáhněte tedy raději po infantilním Životě brouka a tohle přenechte rodičům. A starším sourozencům. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celé jméno a číselné označení mravence Z (Woody Allen) ve scénáři je Z-4195. (KucC)
  • Pesnička, na ktorú v bare tancujú mravce, sa volá "Guantanamera". (rador)

Reklama

Reklama