Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický prípad dvojok. Väčšie, vysokorozpočtovejšie, akčnejšie.....v tomto prípade ale pre dobro veci. Reitman sa konečne poriadne odviazal, do ulíc vypustil ženu s neustále vzpriamenou rukou a ja som v kine Hviezda v predpubertálnom veku nestačil zavrieť ústa a ani žmurknúť. Kupodivu táto klasika nestratila zo svojho čara ani dnes. Možno je to nostalgiou, možno tým, že klasický, oddychový trikový mainstream je v súčasnosti povedzme že v miernej kríze. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Že pokračování veleúspěšných snímků nemohou překonat svůj originál? Věc názoru. V mých očích, jsou totiž druzí krotitelé ještě o chloupek zábavnější. Možná mi vyhovovalo značné přitemnění příběhu, který nese i hororové prvky, ale především mě daleko více uspokojilo vyvrcholení. Panáček Michellin mě už jako dítě zklamal, narozdíl od Vigga ksichtícího se z rámu, který ještě hodně dlouho provázel moje spaní. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší, než jednička. Opět jsem si pouštěl film po x letech a popravdě jsem si z něh nic nepamatoval. O to více jsem k němu mohl přistupovat jako k nepopsanému listu. Stále přemýšlím, kde se stala chyba, jelikož film postrádá lehkost a kouzlo jedničky. Můžou za to herci a jejich ega, změna tónu filmu, nebo špatný scénář. Případně něco jiného. Tak jako tak, kdyby tam nebyly dobré triky a finále se sochou, tak by to byla velká nuda. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dodívala... Ten film mě nezklamal, potěšil, nenadchnul. Sigourney je moc fajn herečka a dobře se na ni kouká. Ostatní byli taky fajn. A nevím, čím to je, ale dvojka se mi líbila trochu více než jednička. Tyhle komedie patří k tomu lepšímu, líbí se mi to, pobaví to a hlavně, ty filmy nenudí a příjemně utíkají! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pokračování hitové jedničky postrádá moment(y) překvapení i skutečný tah na bránu, nicméně ve výsledku si stále drží úroveň. Nemusí se nijak zaobírat představováním, tudíž rovnou vrhá na NY (a radnicí odepsané krotitele) nová ohrožení: duchy, šílence v obraze a "náladový" sliz. Tvůrci si jsou jistí v kramflecích, sypou povedené hlášky (přezíravý Bill Murray už ale skoro solitérně exhibuje) a skvělé triky ustály souboj s časem. Jen je to holt podruhé nemlich to samé. 7/10 ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)
  • V rozhovoru pro Entertainment Weekly Bill Murray (Peter Venkman) přiznal zklamání ze směru, jakým se pokračování ubíralo. Komentoval to slovy: "It was a whole lot of slime, and not much of us." ("Byla tam spousta slizu a málo nás.") (FilmFan24)
  • Ve scéně, kdy se v New Yorku objeví nebezpečný sliz, připluje Titanic jako loď duchů. Původně chtěli tvůrci oživit vzducholoď Hindenburg, ale nakonec jim Titanic (který na své nešťastné první plavbě do New Yorku skutečně mířil) připadal jako lepší nápad. (Olík)

Reklama

Reklama