Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá sonda do odvracené strany demokracie v 90. letech. Seriál má perfektní atmosféru, která naplno ukazuje, proč je tohle téma tak sexy, kvůli závanu dobrodružství a tajemna. Také ovšem ukazuje, že to ovšem žádná prdel nebyla. Líbí se mi jak již v prvním díle tady máte všechny ty skvělé celebrity jako Běla, Mrázek, Jonák a samozřejmě legendární skupina Orlických vrahů, kteří plně předvádí, jaké negativní dopady může mít bezmyšlenkovité cinkaní na náměstí. Dvojice Finger a Sokol hrajou hodného a zlého policajta výborně, další kdo stojí za zmínku je Albert Čuba, který toho zlého zkurvysyna a Babišovu nemesis mrázka zahrál naprosto skvěle. Navíc i celkem věrné historii. Plný počet a jsem rád, že česká tvorba je stále někdy shcopná vytvořit něco co není kompletní odpad. ()

ir.hools 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál se mi trefil do chuti úplně přesně. Miluju případy z devadesátých let, Sokola i Fingera. Oba skvěle padli do svých rolí. Geniální Jonák v podání Michala Novotného :D seriál věrně zachycuje atmosféru tehdejší doby, napětí mezi policajty a podsvětím....i tenkou hranicí mezi těmito světy. Fakt jsem nadšená! I z dobových vybavení kanceláří, bytů, oblečení, aut. Vše se povedlo. ()

Reklama

j.sorensen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální ztvárnění vyšetřování vraždy neznámého veksláka, které vedlo k rozkrytí jednoho z největších případů 90. let...Jak někdo může psát, že se to potácí od ničeho k ničemu, když se tu pomalu a a jen úplnou náhodou, začíná rozbíhat pátrání po zatím nevyřešených osudech zmizelých podnikatelů. Figurky Jonáka, Běly i Mrázka, hráli vlastně jen druhou roli, hlavní budou hrát postavy zmíněné na konci. Cožpak vám nic neříkají jména Černý, Chodounský, Kopáč? ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na rozjezd to vůbec není špatný. Co mě baví je casting jednotlivých postaviček 90. let, "Bohouš" Novotný jako Jonák je pecka, stejně tak Bertík Čuba jako Mrázek. A hned v úvodu se pomalu dostáváme na stopu orlických vražd. Pokud budou i zbylé díly na stejné úrovni, máme tu konečně novou kvalitní kriminálku. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, počátek 90. let u nás působil jako Wild Wild East, já osobně si pamatuju až jejich druhou půlku, ale zatímco u nás se rodili mafiáni a bujely všechny možné nešvary, v USA se konala hudební revoluce, kterou jsem teda objevil až po jejím konci. Takže, devadesátky sice byly ugly time u nás, ale co se týče hudby a filmů, hlavně tedy plynoucích k nám z jůesej, tak to byly golden times, to mi nikdo nevymluví. Grunge is dead, long live the Grunge! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)
  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)
  • Tento díl se vrací k nájemné vraždě Jiřího Vrby v roce 1993 v Praze. V seriálu je vtipně „botanicky“ přejmenován na Jívu. (rakovnik)

Reklama

Reklama