Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra je o dost ponurejší,než v původních Případech, a všechno působí tak nějak víc beznadějně. Výborné vyobrazení dobových gangsterů (Jonák!). Úplně odvázaný nejsem z obsazení mladíšch verzí kriminalistů (Mikluš a Beneš mají do svých starších podob hodně daleko, a Finger vypadá tak max o 10 let mladší, než Polívka v Případech). Závěr působí dost zmateně, takže to bude asi pokračovat příště? Nebo to zůstane jakože nevyřešený? Technicky bezchybné, dobové reálie a atmosféra jedna z nejlepších, co tu byli kdy ukázány. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devadesátky byly jízda. Já si je užil jako studentík a nějaké vraždy jsem vnímal jen z televizních zpráv. Každopádně kdo v té době začal podnikat, mohl se snadno dostat do skutečné džungle plné mafiánů, kde šlo o kejhák. Policie byla ještě pořád útvar stojící na vratkých nohách a i když se zavedených mordpart moc změna režimu netýkala o to hustější časy jim nastaly, protože se s vraždami rotrhl najednou v tom tržním kapitalismu pytel. Byl jsem na to celkem zvědavý. Přeci jen to třicet let zpátky a to už není jednoduchá doba na natáčení pokud to má vypadat autenticky. Naštěstí Favoritů má ještě každý plnou garáž a hifi věží také, takže exteriéry i interiéry se celkem povedly. Finger, Fridrich klasika, Sokol mi tam naprosto nesedí. Přitom v Rédlovi byl super. Samozřejmě best of byl Milan Novotný coby Jonák. Hrál dobře, ale hlavní tíhu úspěchu zajistili maskéři. Ta ovce na hlavě, ty prsteny, prostě bomba. Kdo hrál skvěle byl Albert Čuba, bohužel a to mi vadilo dost - Mrázkovi nebyl vůbec podobný i když měl devadesátkový ohoz. Celý první díl mi přišel strašně krátký. Na to co tam v úvodu rozjeli to bylo strašně rychle ukončeno dvěma větami v závěrečných titulcích... Takže víc se mi líbilo dobové ztvárnění prostředí než samotná zápletka. Uvidíme jak se to rozjede dál, dávám tomu ještě určitě šanci. 3 náboje do škorpíku. * * * ()

Reklama

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasné retro a fajn vidět zfilmované to, co má člověk ještě v paměti nebo načtené z knížek pana Kmenty. Vadil mi necitlivě uzavřený konec...Mrázek a Běla by vystačili sami o sobě na celý seriál či film...a určitá neukončenost vyšetřování...přeci jen mi víc sedí systém jeden díl - jeden případ - jedno vyšetření a dopadení pachatele... ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho smíšené pocity. Atmosféra a výprava sedí dokonale. Takhle přesně si devadesátky pamatuji. Ale samotný děj a postavy mi moc nesedly. Na to, jaký to má olbřímí marketing, kdy snad nemine den, aby o tomhle seriálu nepsala všechna online média, je to taková průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Když to srovnám s fantastickými Případy 1. oddělení, tak tady v podstatě úplně chybí charaktery. Všichni jsou takoví jakoby šediví, bez tvaru, chuti a zápachu. Jediné výrazné postavy, které nemizí v té šedi svetrů a manšetráků jsou Jonák a Mrázek. Oba se tu ale jen mihnou. Zejména u Mrázka, ktereho tvůrci absolutně nedokázali vytěžit, je to škoda nevyužitého potenciálu. A obávám se, že se to do budoucna moc nezmění. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)
  • Vražda bodyguarda Jívy se natáčela v Praze Dejvicích Nad Šárkou 132. Na plotě ale můžeme vidět tabulky ulice Hadovitá a čísla popisná/orientační 247/12. Ty odkazují na skutečné místo, kde se vražda odehrála. (Frontier)
  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)

Reklama

Reklama