Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

tron 

všechny recenze uživatele

"Vyzerám ako Terminátor?“ Napriek tomu, že má RONIN niekoľko slabých miest (nezaujímaví nepriatelia, zbytočne dlhá minutáž, vyzradenie nezaujímavého obsahu mcguffinského kufríka, zbytočný ženský element), nakrútil veterán Frankenheimer (FRANCÚZSKA SPOJKA II) na staré kolená film zo starej, noblesnej školy. Projektily bolia a autá jazdia málokedy pomaly. Snímke dozaista pomáha výborné herecké obsadenie antagonistov: De Niro a Reno sú pár, ktorý prekvapivo dobre funguje. Bravo, šéfovi kastingu! Mne by nikdy nenapadlo urobiť buddy pár z týchto pánov. Nedoceneným je príjemne realistický (a teda uveriteľný) Sean Bean. Snímke v konečnom dôsledku dominuje smutná osudová atmosféra starých vlkov, noriacich sa samotársky do tmy zabudnutia záverečných titulkov po tom, čo úspešne dokončili ďalšiu krvavú fušku v poradí. Potešia tiež vydarené hlášky a dialógy ("Už si niekoho zabil?" - "Pár ľudí som urazil."). Rozpočet 55, celosvetová tržba len o 20 miliónov viac. Škoda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle se točí hrdinský epos. Nebo film o samurajích, pokud chcete. Příběh je ukázkově spletitý a zamlžený, honičky a akční scény výborně natočené a všemu vévodí výkony pánů DeNira a Reno. Tedy ne že by se ti ostatní měli za něco stydět, ale hlavní role prostě je hlavní role. Scénář Davida Mameta byl výborně zužitkován, žádné fanfáry, žádná sláva, kvalitní deziluzivní protiváha hustým akčním (techno)thrillerům. Ronin je součástí mého zlatého fondu, takže mu dávám 90%, a závěrem doporučuji mladšího a lacinějšího bratříčka jménem Spartan - tam Mamet ukazuje, jak to klidně mohlo kdysi být se Samem. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s hviezdnym hereckým obsadením. Má dobrý príbeh o skupinke rozličných odborníkov, ktorí sú najatí na zdanlivo jednoduchú úlohu, krádež tajomného kufríku, ale situácia sa začne skomplikovávať a nikto si nemôže byť istí, komu môže veriť a komu vlastne o čo ide. Spracovanie nie je zlé, celý čas sa na to dá celkom dobre pozerať a aj situácie, v ktorých prakticky o nič nejde majú svoju atmosféru, takže za celý čas som sa nenudil ani na okamih, ale zároveň tá hlavná zápletka, teda krádež kufríka za celý čas nedokáže vyvolať pocit, že skutočne ide o niečo dôležité, takže som postavám nefandil až tak moc, ako by bolo vhodné a ani celkový výsledok honu za kufríkom ma až tak nezaujímal. Akcie je tu priemerné množstvo a vo svojej kategórii je dosť slušná. Snaží sa pôsobiť čo najuveriteľnejšie a aj sa jej to pomerne darí, ručnej akcie je minimum, akciu tvoria hlavne dobre natočené prestrelky, na ktoré sa dobre pozerá, len by to chcelo viac zaujímavejších momentov, ale pochváliť aj tak musím hlavne automobilové naháňačky, ktoré patria medzi tie najlepšie, aké sa dajú vôbec vidieť, sú dlhé, výborne natočené a aj dostatočne napínavé. A dojem z akcie vylepšujú aj slušné krvavé úmrtia a dokonca aj nadmerný počet zabitých civilistov. Najviac sa mi páčia dve hlavné naháňačky. Herecké obsadenie je výborné, obzvlášť Robert De Niro, na ktorého profesionalitu je radosť pozerať, Jean Reno, Natascha McElhone, Skipp Sudduth a iní, len škoda, že Sean Bean tu má len horšiu úlohu, ale aj tak moc priestoru nemá. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, snahou bolo natočiť čo najrealistickejšie pôsobiaci akčný thriller a to vyšlo viac než dobre. Škoda, že hlavná zápletka je len takto obyčajná, kvôli nej ma dej nedokázal až tak vtiahnuť a preto ani nemôžem dať lepšie hodnotenie. Ale inak som dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 66%. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nejsem spřízněným divákem akčních filmů. Ve filmech Johna Frankenheimera ze 60./70. let jsem oceňoval mimo jiné, že zručně natočené a často nezapomenutelné akční scény nikdy nevyznívaly jako prvoplánová seznace, ale tvořily pevnou součást příběhu, jemuž stejně tak nescházel hlubší rozměr. Novší Ronin od "Frankieho" již ale do této řady nespadá, příběh je trochu vytržen z kontextu, nevíme mnoho o minulosti a životě postav, neznáme a nikdy se nedozvíme obsah osudového kufříka, za nímž se celý čas nekompromisně žene hrstka nejrůznějších osob... svým způsobem po obsahové stránce ryzí akční béčko. Připouštím, že jde o takzvanou hru na diváka, kterému zůstane zásadní tajemství nadále utajeno, přesto mě to nesmírně zaujalo svým "old schoolovým" stylem a musím prásknout na sebe, že jsem od Ronina nemohl odtrnout oči. Pokud neřeším mírně odfláklý scénář, na starší kriminálky ve stylu již zde mnohokrát zmiňované Francouzské spojky se povedlo funkčně navázat minimálně poctivým odvedením drsných akčních scén bez triků a pečlivě vybudovanou atmosférou. Ta mě pohltila už od úvodní noční sekvence, pomalé (ale přesto nenudící) tempo pro seznámení se s hlavními postavami postupně krásně nabírá na obrátkách, dramatické napětí pravidelně vhodně odlehčuje zejména hláškující Robert De Niro a malé setkání s Janem Třískou (který si ty tři minuty epizodní roličky ukradl komplet pro sebe) mne výjimečně potěšilo. Nejsou to z mojí strany úplně "čisté" čtyři hvězdičky, ale tři by mi vzhledem ke všem kladům připadaly málo. "...a teď s dovolením omdlím." :-)) 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, vsechno je tu dobry, ale presto jsem se nudil. John Frankenheimer podle me neumi tocit akci, protoze i kdyz je sebelepsi, vzdy se najde neco na cem se to cely pomrda a zacne to nudit. A to je pripad i tohohle filmu. Herecky vykony jsou slusny. De Nira nemam rad, ale predved dalsi pohodovej vykon, Jean Reno mi prisel jeste lepsi, ale bohuzel nedostal vic prostoru. Pribeh je spis prumernej a to, ze na zacatku jsou nejaky kecy kdo to byli roninove, mi prislo spis jako takova snaha o ozvlastneni snimku, protoze tohle je proste prumerna kriminalka. Samozrejme tu jsou i nejaky petihvezdickovy sceny, ale ne moc, takze vetsinu casu film pusobi umele natahovane a nudne. Lepsi 3*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Jen Jean Reno (Vincent) zůstává po celý film věrný jediné zbrani, a to Berettě modelu M92. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama