Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (635)

HAL 

všechny recenze uživatele

Záhrobní poetika Noční můry před vánoci ve hrané podobě. Jedna z mála Burtonovek ve kterých prvoplánovitá komediálnost dost drasticky válcuje jeho jinak trademarkovou melancholickou atmosféru... a vůbec to není na škodu. Winona je k sežrání, Beetlejuice je prase, duchové jsou looseři a vůbec je to prostě velice zábavná jednohubka. 8/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Beetlejuice je příjemná duchařská komedie Tima Burtona, kterou natočil ještě než se proslavil svými Batmany, Marsem útočí! nebo nejnovější Ospalou dírou. Už v tomhle filmu se dere na povrch jeho nezcela normální vizuální představivost, která však mohla naplno explodovat až ve výše zmíněných snímcích s nepoměrně větším rozpočtem. I tak je ale Beetlejuice chytrým a nepitvořivým pokoukáním, u něhož se sice nebudete vysloveně válet smíchy, ale úsměv na vaší tváři vyloudí. Setkáme se v něm s mladým párem čerstvě zesnulých manželů, kterému se do jejich milovaného domku nastěhuje extravagantní rodina z New Yorku. Za chvíli je pochopitelně dům vzhůru nohama, a tak se naše dvojice rozhodne nepříjemných obyvatel zbavit. Nakonec, jsou přece duchové, takže by klasické strašení mělo celkem spolehlivě zabrat. Bohužel jsou oba mrtví jen krátce, a tak pro tuto činnost postrádají patřičnou praxi. V téhle beznadějné situaci se do celé záležitosti začne míchat "vyhaněč zlých lidí", bio-exorcista Betelgeuse, a vypukne to, čemu se říká drsný swing. Pro lidi i pro duchy... Obraz je krásně čistý, v podstatě bez chyb. To, co se skutečně povedlo, je zvuk. Díky výborně zvládnutému přenosu na digitální médium si tak můžete film a hudbou Danny Elfmana vychutnat v perfektní kvalitě. Disk přece jen patří k prvním dévédéčkům od Warner Bros., a tomu odpovídá i jeho skromná výbava. Najdeme zde toliko poznámky o výrobě filmu, informace o hercích a režisérovi, a docela hezkou filmovou upoutávku. K dispozici je taktéž volba pro separovanou hudební stopu, jejíž užitečnost mi zde, i na jiných discích, trochu uniká. Když si ji pustíte, stejně vám tam zůstanou ta "hluchá místa", která jsou ve filmu úplně bez hudby. Film: 3/5 - fajn kousek, který vás přiměje ke spokojenému úsměvu DVD: 1/5 - nic moc ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Celý ten potenciál parodie strašení a vymýtání nebyl ani zdaleka využit, jak se dalo, a Beetlejuice vlastně vůbec nějak postrádá silnější a zapamatování hodné scény. Nic nebrání tomu, abych do týdne úplně vypustil z hlavy všechno o téhle nenápadné komedii. Čekal jsem o hodně víc. Ani Michael Keaton to nijak nezachránil. Co si budeme namlouvat, na konec osmdesátých let celkem slabota a jedno z těch (nej)méně povedených děl Tima Burtona. Nic, co bych dlouho udržel v paměti. Nezáživné, ale jako jednohubka dostačující. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší Burtonův film, z NOVÉHO dabingu se mi ovšem zvedá žaludek. Vyměnit absolutně dokonalého Přeučila za ohraného, všude se angažujícího Tůmu a jako korunu všeho předělat původní hlášky tak, že se stávají zcela nevtipnými?!? Udělejte mi (nám) laskavost a strčte si vaše nové dabingy jednou pro vždy do p****e... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael McDowell .. Jeden z prvních filmů, který jsem od Tim Burton viděl. Už tenkrát mě svým osobitým stylem velmi oslovil! Dosti ujetá černá, hodně černá a zábavná fantasy komedie. Vedle povedené režie záři i opravdu skvělý herecký ansámbl navrch doplněný krásnou hudbou.. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Hlavní postava Beetlejuice, kterou ztvárnil Michael Keaton, se ve skutečnosti jmenuje Betelgeuse. Na slovní hříčku Beetlejuice se změní ve chvíli, kdy vysvětluje své jméno Lydii (Winona Ryder) a použije brouka ("beetle") a džus ("juice"). (Ajinka126)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama