Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

classic 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Tim Burton,ktorý v tomto žánri je„ako ryba vo vode”,a ja som sa nadšene bavil pri tomto milom počine... Alec aj Geena voľakedy„hviezdili”,tak isto aj Winona,po ktorých pomaly dnes ani„pes neštekne”,ale tu sú výborní spolu s Michaelom Keatonom vytvárajú sled komických situácii... Composer Danny Elfman dvorný„parťák” Tima,komponuje parádnu hudbu a scéna pri stole pri večeri mi vytvorila úsmev na tvári,excelentné,že som si to prehral znovu,komičnosť,nápaditosť. Jeden z najlepších filmov Tima Burtona,ktorý sa dá púšťať znova a znova.Mne tento humor sedí,určite je to skvostné... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film sa zo zaciatku javi ako klasicka komedia s ducharskou tematikou,a aj ked Burtonov rukopis je jasny, nieje to to prave na co sme od neho zvyknuty. Obrat nastane po vstupeni mrtvych manzelov do "uradu" pre mrtvych no ale to prave orechove nas caka az vo chvili ked na scenu pride Beetlejujce. Keby bol cely film ako poslednych 20 minut, bolo by to za desat. Takto je to len poctivych 8/10, ale treba povedat ze Burtonovi fandovia sklamany ani nahodou nebudu.Zaver filmu je naozaj vypecenou zmesov cierneho humoru ala Tim Burton.Skoda toho slabsieho rozbehu. 8/10 ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdybych se vrátil strojem času o čtvrtstoletí dřív, tak dám asi 5 hvězdiček. Vzpomínám si, že někdy na začátku 90. let jsem ten film párkrát viděl, a čuměl jsem na to s otevřenou hubou. Tehdy mě všechny ty speciální efekty naprosto fascinovaly. Teď jsem se tak nějak z nostalgie na Beetlejuice podíval znovu a prostě musim konstatovat, že ten film šíleně zestárnul. Jsou filmy, který nestárnou nebo dokonce snad ještě s přibývajícíma rokama jakoby dozrajou, ale Beetlejuice ten případ neni. Jediný, co nezestárlo, jsou ty kalypso songy (Harry Belafonte). Jinak se ve filmu najde sem tam nějakej ten záblesk černýho humoru. Bohužel, nejvtipnější postava z celýho filmu (Michael Keaton) se na scéně objeví až někdy v půlce. Většinu času jsem byl nucen sledovat Aleca Baldwina, kterýho nemám rád, a Geenu Davis, kterou doslova nesnášim. Dávám 3 hvězdy asi hlavně z nostalgie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při výrobě Beetlejuice byl Tim Burton ještě v režisérském vývinu, a tudíž mě film neoslovil tolik jako jeho jiné pozdější kousky. Ponuře barevná atmosféra filmu je zachycena dokonale a je hodně typická pro většinu dalších Burtonových snímků. Vizuální efekty byly naprosto perfektní v rámci své doby - hlavně podoba hada a červa. Líčení zesnulých také bez chyby, stejně jako skvělá Elfmanova hudba. Zkrátka snímek, který je po čertech nápaditý a do jisté míry vtipný, a i když nejde o něco nezapomenutelného, tak za solidní technické zpracování a herecké obsazení si to ode mě ty 4* zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Polozabudnutá šialenosť raného Tima Burtona (v tom čase mal za sebou len čudné, o tri roky staršie PEE-WEEHO VEĽKÉ DOBRODRUŽSTVO o pátraní po bicykli). Koncom 80. rokov mal temný mág svoj prelomový film (Batman) ešte len pred sebou. Preto je s odstupom rokov nečakané, že mu producenti dali také voľné ruky (titulní hrdinovia umrú v prvých 10. minútach a niektoré masky a triky sú také nechutné, WTF a gore, až som vždy zarazený, keď tento film vidím v televízii doobeda). Alebo naopak: je nečakané, že niekomu, kto natočil Beetlejuicea, následne dali 35 miliónov na Batmana. Dvojnásobne po tom, čo Beetlejuice stál 15 miliónov a celosvetovo ich trhol len 1O. Meno Burton sa okamžite stalo pojmom. A synonymom. Pre extravagantný vizuál (Bo Welch), svojráznych hercov (Jeffrey Jones) a dokonca už vtedy dokázal vyšťaviť herecký výkon z povedzme menej schopných hercov (Alec Baldwin, Catherine O´Hara, Geena Davis, Winona Ryder). A to, čo predvádza maniakálny bioexorcista Michael Keaton, tak to je neuveriteľné. Plus Banana Boat Song od Harryho Belafonta. A monumentálna hudba Dannyho Elfmana. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Když Adam (Alec Baldwin) s Barbarou (Geena Davis) sedí v kanceláři, můžeme slyšet hlas, který vyvolává pasažéry letu 409. Šestého října 1955 havaroval let 409 v horách ve Wyomingu. Nikdo havárii nepřežil. Tato událost byla v té době nejhorším leteckým neštěstím a dodnes se nezjistilo, proč nastala. (Othello)
  • Scéna s hadem byla natočena ještě před obsazením Michaela Keatona do role Betelgeuse. Podoba hada proto musela být později změněna, aby korespondovala se vzhledem herce. (Othello)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama