Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (760)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mega haluz, ktorá si právom vyslúžila titul zhovadilosť desaťročia. Je však smutné, že po tomto filme začali vznikať sračky ešte väčšieho rangu takmer každoročne a ktoré sa bezducho vyhlasujú za paródie. Je smutné, že tieto výplachy majú v podstate ešte väčšiu obľubu u dnešného publika, väčšie tržby a týmpádom nič nebráni tomu aby sa do kín stále tlačili. Tento Butonov počin mal aspoň akú-takú dôstojnosť, mal nápad, smial sa sám so seba, herci parodovali perfektne a záverečná pointa bola neskutočne dementná, no o to zapamätateľnejšia. 70%. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to říká ale ten film je prostě špatný-přemrštěný bláznivý mišmaš,který nezachrání ani plejáda hollywodských hvězd v režii zde netypického Tima Burtona. Já vím, že je to parodie na sci-fi filmy z padesátek a šedesátek ale tohle se vážně nedalo. A jak jsem už napsala ke Spielbergově Hookovi- i mistr tesař se jednou utne,''černý petr'' bohužel padl i na mého milovaného Burtona. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná hovadina a zcela jistě nejslabší Burton vůbec. Muselo to stát strašný prachy, hraje tam snad každý, kdo v Hollywoodu tehdy něco znamenal (ta mladičká Natalie Portman!), odkazy na klasické filmy dávají tušit vyšší ambice tvůrců než jen přivést na svět komerční blockbuster, a pár vtipů tam není špatných, ale jako celek je to prostě vážně hrozné... stupidní repliky, hrozné herecké výkony, krajně pitomý děj... V devadesátkách to možná mělo něco do sebe, ale vidět to dnes - v telce a hrozném českém dabingu - se skoro rovná utrpení. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Burtonově přátelskému štouchnutí do ufounských filmů padesátých let podráží nožky dva hlavní faktory. Tím prvním je plochost, kterou Burton do svého filmu přetiskl od svých vzorů spolu s povedeným vizuálním stylem. Mars Attacks! měl zplastičnět díky nadsazenému humoru, ten však přiliš nefunguje kvůli faktoru číslo dva, kterým není nic jiného, než režisérova "uletěnost". Útočící Mars nabízí podívanou spíše děsivou a nepříjemně morbidní - legrace si moc neužijete. Tedy za předpokladu, že vám bránici nerozvibruje pohled na po(s)tupně vymírající kladné hrdiny (ztvárněné erlitními hollywoodskými tvářemi)... Ještěže velký Tim dovede většině svých filmů vtisknut duši a nenapodobitelné kouzlo - tyto elementy v příběhu o Marťanech neznajících kultivovanou diplomacii nepostrádám. _____ Jo, mám tenhle film moc rád ;-) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Natáčelo se v Argentině (Buenos Aires), USA (Arizona, Kansas, Las Vegas, Nevada, Washington) a Holandsku (Stadskanaal). Natáčelo se od 26. února do 1. června 1996. (hippyman)
  • Tim Burton se inspiroval fenoménem 50. let, a to sérií "béčkových" sci-fi filmů o invazi nepřátelských mimozemských civilizací z vesmíru. Výtvarné pojetí však přímo odkazuje ke kdysi populárním žvýkačkovým obrázkům firmy Topps. (hippyman)
  • Severoamerické tržby byly 37,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 101,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama