Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Makani a její kamarádi z Osborneské střední se snaží zjistit, kdo jde po krku studentům a odhaluje jejich největší tajemství. Jinak totiž zabíjení nepřestane. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačka s vydareným záporákom (teda iba s jeho maskou), nakoľko ten dôvod prečo to vlastne robí je strašne ale strašne debilný. Postavy nesympatické, fandiť im nebudete a v podstate vám to na konci bude úplne ukradnuté. Chválim celkom krvavé zabitia, dalo by sa s nimi vyhrať o veľa viacej ale neboli odfláknuté. Nie je to dlhé, takže to aspoň celkom ubehne. Na nudný večer v pohode 3. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher je připomínkou doby, kdy tyhle snímky byly v kurzu - 80. léta minulého století. Maskovaný vrah, co má stejný obličej jako jeho oběti, s pořádnou kudlou řeže a páře až krev stříká. Hned úvodní přefiknuté achilovky musí cítit i divák. Nechybí podříznutá hrdla a probodnuté hlavy, jen na střeva ven nedošlo. A také sexuální scéna je ryze současná - protagonisti jsou pro jistotu zcela oblečení, aby nebylo vidět vůbec nic. V tom byly osmdesátky samozřejmě mnohem odvážnější. Jinak klasická vybíjená, kdy si můžete tipovat nejen, kdo vraždí, ale kdo půjde na porážku jako další. Že v dalších plánech jsou problémy šikany, rasismu, sexuálních menšin a podobně? Hm, kdybych si to tu nepřipomněl v některých komentářích, tak o tom ani nevím. Nad to jsem se povznesl hodně vysoko, jelikož mě zajímalo jen napětí a vraždy. A kukuřičné pole potěšilo. Zábavný kousek zřejmě ocení jen ortodoxní žánroví fanoušci. Ovšem ruku na srdce: co by měl divák očekávat od slasheru? Aha.....přeci mordy. Pro intelektuální zábavu jsou určeny snímky zcela jiné. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

There's Someone Inside Your House síce nie je dobrým hororom a už vôbec nie dobrým filmom, ale nie je ani nijak extrémne zlý, vlastne je v rámci možností celkom fajn a určite nikoho neurazí (pokiaľ samozrejme nie ste ortodoxný rasista alebo xenofób, ktorému vadí čoby len jedna čierna alebo queer postava). V porovnaní s inými horormi je to technicky vcelku zručne natočené, má to jasne stanovený smer, ktorým sa to bude uberať, a celkom rýchlo to odsýpa. To viacmenej dostanete, keď sa na film pôjdete pozerať bez väčších očakávaní a predsudkov. Inak to má samozrejme nemálo chýb, bez ktorých by film mohol dopadnúť oveľa lepšie (napríklad úplne zbytočná linka o minulosti hlavnej hrdinky, časté nezmyselné chovanie postáv, alebo strašne blbo zostrihaná scéna v kostole) a motív vraha na konci vyznie strašne pateticky (posledná zhruba polhodina je celkovo celkom chabá), ale taktiež to má aj svoje svetlé momenty (mne sa napríklad strašne páčila tá pohodová romantická scéna na kukuričnom poli a sem tam aj hudba) a vôbec, nie je to až tak zlý film. Samozrejme je to jeden z tých filmov, na ktoré za dva dni zabudnete a nevzbudí vo vás žiadny extra dojem, ale aspoň to neurazí, nenaserie ani neublíži, pretože skôr než hrozný je ten film proste len podpriemerný. Dve hviezdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fajn hudba a prchavé chvíle atmosféry, při kterých se na vřískajícím půdorysu vytahují tajemství loňských let (a taky jar, podzimů a zim). Úvodní pořadí na death listu: bílé fotbalové vyhráblo, tupá školní princezna stejné barvy pleti a na práškách závislý Hispánec, po kterém se nebude nikdo ptát, mohlo překvapit asi tak stejně jako horkost stopy vedoucí k místnímu podivínovi. A pak zůstává rozmanitá skupinka osob, u kterých si sice nemůžete být stoprocentně jistí, že nebudou další obětí, ale můžete dát krk na to, kdo z nich nebude pachatelem. Ta angažovaná woke kultura to divákům nejen slasherů nyní strašně zjednodušuje.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Netflix to poslední dobou rozjíždí ve velkém a své věrné zaplavuje tunou filmů a seriálů nejrůznějších žánrů. Tudíž je jasné, že ani ten hororový tomu nezůstal ušetřen. Na jednu stranu je to dobře, že vzniká spousta nových hororů, ale na tu druhou ani ne polovina z nich stojí opravdu za větší pozornost. A tento film patří do kategorie spíše těch podprůměrných. Slasher coby subžánr mám docela rád, je ovšem potřeba říci, že originalita se z novodobých vyvražďovaček již jaksi vytratila (čest výjimkám) a divák se tak většinou musí spokojit jen s občas kreativními mordy a hromadou již stokrát viděného klišé.    Samozřejmě nesmím zapomenout ani na největší nešvár dnešní zvrácené doby – genderová, multikulturní, sexuální vyváženost. Takže zde nesmí chybět, gay, černoši, potrestání rasistických či homofobních řečí a všudypřítomná láska a rovnoprávnost. Kterou si vrah bere pěkně po svém a své oběti trestá nejen za jejich tajemství, ale i společenské chování. K dobru mu musím přičíst, že nám nabídne několik pěkně krvavých a lehce brutálních scén. I když já bych ocenil té brutality ještě o něco více. Smůlou ovšem je, že pokud se zrovna nevraždí, je ta škvára okolo poněkud nudná. A těch pár srandovních hlášek či momentů už to zase moc nevytrhlo.    Vrah v maskách (tvářích) svých obětí se moc často ve filmech neobjevuje, ale žádná originální myšlenka to taky není. Párkrát už to k vidění bylo jinde. I tak to ale asi bylo taky to jediné, co mě na filmu dokázalo kromě vražd samotných zaujmout. Většina postav tu totiž byla totálně nesympatická, lichá a nezajímavá. Neobměkčila mě ani ta nacistická sbírka v baráku, předělaná na hulení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ve 33. minutě je zmíněn film Pomáda (1978). (Zix.)

Reklama

Reklama