Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Allan 

všechny recenze uživatele

Film od něhož jsem vůbec nic neočekával a o to víc mě mile překvapil. Obsahuje na můj vkus tak akorát drsných rvaček či zběsilého střílení - tzn. téměř žádné vyjma jedné povinné na konci. Dále existence postavy "obyčejného policajta", který mi připadal skutečně vtipný narozdíl od všech svých tupých kolegů ve filmech podobného žánru. Dále jsem se s mimořádným potěšením nedočkal též obvyklého klišé, tedy že hlavní hrdina nemůže zabít padoucha děj se co děj. Zde mu naopak vystřelí bez mrknutí oka mozek z hlavy. Pro mě jednoznačně film, který nenaštve a není trapný, což je bohužel v posledních letech také třeba oceňovat. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +flashbacky pomůžou k lepší orientaci v ději, když nastoupí akce, tak sní příjde i dynamický hudební doprovod -v druhé půlce film ztrácí dech a nastupují zbytečné dialogy, kdyby se film soustředil na čistou akci a nesnažil se konspirovat, udělal by lépe/// Začátek se rozjel vskutku slibně. Nastopila velice svižná akce, kterou jsem opravdu nečekal. Později nastoupí trošku nuda a je cítit, že snímek je zbytečně natahován. Přesto musím ocenit hlavně celkovou surovost snímku. Lidi tady totiž chcípaj celkem solidně a někdy s pořádnou grácií. Ale raději už půjdu, než si tak dobré hodnocení rozmyslím./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príbeh o agentovi, ktorému idú po krku je síce obohratý, ale pod taktovkou zručného režiséra mohol dopadnúť dobre. To sa tentoraz nestalo. V dramatických scénach to je neskutočne nezáživné a ani celkom hviezdny herci to nezachránia. Snipes pôsobí znudene a pozor boiler, aby ste mi zase nenadávali v pošte do čurákov, záporák Biehn nikdy žiadny extra herec nebol. No a akcia? Po trikovej stránke jak niečo od Asylum. Hlavne ten otrasný úvod na streche. Bitiek je minimum a sú kratučké a prestrihané. No a zbytočne sa strihalo aj v tej akotak pozerateľnej naháňačke. Celkovo ale tragédia od ktorej čím skôr ruky preč. A videopokračovanie je vraj ešte horšie, ale to si zopakovať fakt nejdem. 2/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes ztvárnil agenta chránícího zájmy OSN, přičemž je sám obviněn z vraždy čínského velvyslance v USA a je těžce zapleten do velmi složitého spletence intrik a podvrhů. Opět si zahrál zřejmě oblíbeného hrdinu – jakéhosi obětního beránka, který se jako odpadlík vyzná v situaci a elegantně ji vyřeší. Ačkoliv je to po akční a spádové stránce velmi slušný snímeček, svou překombinovaností a občasnou vizuální stránkou je počátkem béčkové Wesleyho produkce. Velmi zajímavou a „hezkou“ roli si zde nezvykle zahrál Michael Biehn, jemuž jsem téměř v závěru fandil, neboť svou roli pojal velmi sympaticky a zaujatě. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes má narozdíl od soukmenovců kliku v tom, že na jeho filmy se dá koukat bez zbytečného nadávání. Umění boje splnilo vše, co jsem od něj očekával - klasickou zápletku, potrhlé konspirační teorie, nějakou tu akční scénu, vygradované finále s nějakým tím překvapením a poklidný konec. Wesleyho mám docela rád (kdyby nebylo třetího Bladea, vynechal bych slovíčko 'docela'), tímto filmem se jeho status nezměnil. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Na místě činu v nemocnici se najde český pas Jany Novákové. (griph)
  • „Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em. (Kodousek)
  • Sportovní auto, které hlavní hrdina (Wesley Snipes) vezme před nemocnicí, je Chevrolet Camaro z roku 1978. Limuzína, v níž hlavní hrdina přikáže své společnici svléct se do naha, je Cadillac Sedan DeVille z roku 1980. (tulakfelix)

Reklama

Reklama