Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor chemie Barney se učí ovládat svůj tep a chystá neobvyklý experiment, který osudově zasáhne do života mladých snoubenců Jeffa a Diany. Ti si vyrazili ze Seattlu na výlet, a přestože se cestou pohádali, hned si slíbili, že se nikdy neopustí. Vzápětí však Diana během krátké zastávky u benzínové pumpy záhadně zmizí. Policie se jejím zmizením odmítne zabývat, protože se domnívá, že dívka milence opustila. Jeff se však nevzdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Po třech letech, bez práce a bez peněz, však stále nemá žádnou stopu. Ve chvíli, kdy se v baru seznámí se sympatickou servírkou Ritou, všimne si jeho plakátu s prosbou o pomoc skutečný pachatel, který Dianu unesl a zabil, profesor Barney. Přestože žije jako usazený a spokojený otec rodiny, nedokáže odolat nutkání a rozhodne se ve svém zrůdném experimentu pokračovat s Jeffem. Vyhledá ho a přesvědčí, aby s ním odjel na místo zločinu. Cestou mu podrobně vypráví nejen o svých pohnutkách, ale také o přípravách na zločin. Nakonec ho přesvědčí, že pokud chce zjistit, co se s ní opravdu stalo, musí se vydat do jeho rukou. Mezitím Rita zjistí, že Jeff odjel s vrahem své snoubenky a když neuspěje na policii, vydá se ho sama hledat. Podaří se jí zjistit polohu chaty, kam Barney Jeffa odvezl. Dorazí včas? A pokud ano, podaří se jí zachránit Jeffův život? Začíná smrtící závod s časem a ví to ona i vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kteří šuldové mají na starosti programovou nabídku televizí? Konkrétně se ptám, proč různé romanticko-komediální sračkolády, Gyndy v Růžové zahradě a podobné "mega"chrchle zabírají hlavní vysílací čas, zatímco filmy zavánějící zajímavostí, napětím a alespoň náznakem kvality končí upíchnuté v nočních hodinách? To mi bylo hned křišťálově jasné, že z "Vanishing" uvidím v nejlepším případě první polovinu, než natvrdo zaříznu (což bude jedině rozumné, protože nadřízeným se kdovíproč nezamlouvá spánek zaměstnanců v pracovní době). V tomto filmu Jeff Bridges nemá problémy s pochcaným tepichem, nemusí zachraňovat duševní zdraví žádného pošahance, kdepak, tentokrát se realizuje jinak. A Kiefer Sutherland si neumí pohlídat holku, takže musí trávit celé roky pátráním po ní... A jestli ji najde? To já bohužel nevím, tak vám to ani nemůžu vyžvanit. Ale však ono mi nějaké warez fórum vytrhne trn z paty, dokoukám si to až do konce, nas*at na TV;-). Zatím 70% za nadějný potenciál filmu. EDIT: Dokoukáno - a dokonce mi to dali v rozumném čase, to snad někdo odpovědný četl můj kometář:-). Sado a psychohrátky Jeffa Bridgese opravdu stály za to, působil na mě vskutku věrohodně šíleným dojmem jinak racionálně smýšlejícího člověka. Kiefer odvedl uspokojivý standard, a odpůrce Sandry Bullock můžu uklidnit: nebudete její hysterické záchvaty v tomto filmu snášet nijak dlouho (SPOILER: pokud ji hodně nesnášíte, nenechte si "Vanishing" ujít;-)) . Bohužel musím z původního hodnocení ubrat, protože to nějak nefungovalo tolik, jak mohlo - s tímhle scénářem šel vytvořit jistě napínavější film, takhle to ve slušném nadprůměru udržuje pouze dobré obsazení. 68% ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Remaku Spoorloosu som si pustil schvalne az teraz, dlhu dobu potom ako so videl original. Jeden z mala pripadov kedy sa remake nemusi prepadnut od hanby ak by sme ho porovnavali s jeho starsim bratom z Holandska. V podstare co si pamatam tak sa mi novsia verzia zo Sutherlandom pacila asi o chlp viac ako povodny film. Ale stale to staci iba na ten priemer. Rozhodne ale doporucujem vsetkym ktori videli jednu verziu, pozriet si aj tu druhu. Co sa tyka tohto filmu tak tym nic nepokazite. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dívala hlavně kvůli Kieferu Sutherlandovi. Pak mě také zaujal popis příběhu a řekla jsem si, že by to mohlo být zajímavé. Čekala jsem však, že hlavní myšlenková náplň "jestli chceš vědět, co se s ní stalo, uděláš, co ti řeknu", bude více a nápaditěji rozvinuta. I konec jsem si, soudě popisu, již na začátku filmu představovala poněkud vědecko-fantasticky. Film má v první půli hezký spád, ale jakmile se překotí do druhé poloviny, začne být nedotažený. Je zde pár nedomyšlených scén, pro mě také mírná, pro někoho možná nepostřehnutelná nenávaznost děje a velké skoky mezi záběry. Niceméně Jeff Bridges byl ve své roli velmi působivý a svým "fíglem" se zlomenou rukou mi připomínal muže jménem Ted Bundy, který s tímto trikem prvně přišel za účelem lákání dívčích obětí do svého vozidla. A ačkoli toto Záhadné zmizení vzniklo dříve, než Kill Bill, jedna scéna mi s ním přišla nápadně podobná. Stejně jako jsem zaznamenala odkazy na filmy Psycho a Misery. Možná jen můj dojem, ale povšimla jsem si jich. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka filmu se ukazuje jako celkem slibný nápad, v mnoha místech dokonce i příjemně překvapí, ale ve finále je celý tento koncept převýšen klasickými hollywoodskými trapnosti, které mají okouzlit méně inteligentního diváka a po čase místo slibovaného napětí začne spíše nudit. Jediné, co pak reálně táhne děj kupředu je - jindy okouzlující - Jeff Bridges v roli nebezpečného šílence, kterou ztvárnil brilantně do posledního puntíku. Ale dobrý herecký výkon dělá jen polovinu filmu, proto ho řadím mezi průměrné. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejprve evropskou předlohu, vytratil se mi z toho moment překvapení- a ten byl na originálu možná tím nejzajímavějším. Americká verze se liší zakončením, to (rýč v hlavě apod.) z toho dělá v nejlepším případě béčko, ne-li rovnou céčko- rozuměj vážně sračku. Jsem rád, že se Jeff Bridges později potkal se zajímavějšími scénáři. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Americký hitchcockovsky ladený triler nakrútil režisér George Sluizer podľa románu Tima Krabbého Zlaté vajce. (ash99)
  • Film je remakem nizozemského snímku Spoorloos (1988), oba filmy jsou prací stejného režiséra. (Caminzind)

Reklama

Reklama