Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál natočený podle knihy investigativního reportéra deníku Baltimore Sun Justina Fentona zachycuje vzestup a pád zkorumpované policejní jednotky Gun Trace Task Force (GTTF), která měla za úkol v ulicích Baltimoru zamořeného drogami a kriminalitou vyhledávat a zabavovat nelegálně držené zbraně. Představitelé zákona však situace využili ve svůj prospěch. Šestidílná minisérie z dílny tvůrců kultovního seriálu The Wire: Špína Baltimoru vypráví příběh zločineckého spiknutí a morálního úpadku amerického města, v němž se na úkor skutečné policejní práce prosazovala politika drogové prohibice a masového zatýkání. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

Wotan 

všechny recenze uživatele

No tak tu máme The Wire Reloaded a v podstatě se nic nezměnilo od původní série z roku 2002. Policie se pořád honí za počtem zadržení na úkor kvality. Problém je v tom, že tady není komu fandit. Jo je to na základě reálné jednotky a její korupce, ale stejné systemové problémy byly už v původním seriálu. Trošku zamrzí zvolený formát, kde se v každém díle vykecává různej člen jednotky a je docela problém sledovat časovou osu, která skáče sem a tam. Celkově je to takový ředěný mix. Zase je ale plus, že na rozdíl od The Shield nestál za kamerou epiletik. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od The Wire je tohle vlastně true crime tv dramatizace (hranej dokument), která na ploše šesti dílů neměla šanci pracovat s jednotlivými charaktery stejně úspěšně jako její (už zmíněný) starší brácha.. Opět ale vcelku přehledně ukazuje kolik úsilí, peněz a času musí vyšetřovatelé investovat na odhalení a zneškodnění jedné jednotky zkorumpovaných policistů, která je ale jen tou nejviditelnější špičkou ledovce a veškerá ta práce tak jakkoliv nepozmění od základu špatně nastavený systém. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásadě mohlo jít o vydařený seriál se silným tématem, jen kdyby se v něm tolik neagitovalo za BLM. Já se nesnažím tvrdit, že se americká policie nezaměřuje spíše na tmavší Američany, zároveň ale nemám rád, když se mě někdo snaží přesvědčovat, že co černoch, to uvědomělý občan dodržující zákony. Jasně, určitě existuje nepoměr v počtu bílých a černých odsouzených, ale nějak se mi nechce věřit, že se ve většině trestů pro černochy jedná o justiční omyly. No, a o tom, jak zpravidla vypadají nenásilné BLM demonstrace jsem se už několikrát zmiňoval, takže v této otázce mám jasno. Jak říkám, nebýt této "osvěty", hodnotil bych seriál lepší známkou, protože mě zaujalo téma, Jon Bernthal hrál skvěle, jen to celé tvůrci nedokázali ukočírovat k mé naprosté spokojenosti. / Poučení: Netlač na pilu, vylámeš jí zuby. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Další kvalita ze stáje podobně realistických seriálů typu The Shield nebo The Wire. A podobně jako v The Wire, i tady se pohybujeme po chudinských čtvrtích Baltimoru a tentokrát máme zálusk na zkorumpovaný policejní sbor. Který to ale nemá vůbec jednoduché - zase ta bezútěšná finanční situace a beznaděj, že policejní práce nikam nevede. Ze začátku jsem se moc neorientoval v tom, kdo je kdo (těch jmen a černochů tam bylo tolik...) a kdy je kdy (něco se odehrává v minulosti, něco v současnosti), ale časem se to poddalo a já tento seriál skouknul snad za dva dny. Neznámí herci jen podtrhují autentičnost a Jon Bernthal si vůbec nehraje na nějakou hvězdu a pěkně zapadá mezi ostatní. Velká spokojenost, která si možná plných pět hvězdiček nezaslouží, ale protože kvalitních uvěřitelných seriálů je fakt málo, tak musím... i když... asi nemusím, že. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Čekal jsem The Wire říznutý Jednotkou od Winslova a dostal jsem spíš hraný dokument o vyšetřování policejního skandálu z Baltimoru, což popravdě není tak úplně ani jedno z toho. Bokem toho se ale furt jedná o komplexní kvalitně zahranou i natočenou minisérii, ze které při minimálním zamyšlení mrazí, a při jakémkoli větším už pak na člověka rovnou leze deprese. Silných 8/10. ()

Galerie (119)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Reklama

Reklama