Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál natočený podle knihy investigativního reportéra deníku Baltimore Sun Justina Fentona zachycuje vzestup a pád zkorumpované policejní jednotky Gun Trace Task Force (GTTF), která měla za úkol v ulicích Baltimoru zamořeného drogami a kriminalitou vyhledávat a zabavovat nelegálně držené zbraně. Představitelé zákona však situace využili ve svůj prospěch. Šestidílná minisérie z dílny tvůrců kultovního seriálu The Wire: Špína Baltimoru vypráví příběh zločineckého spiknutí a morálního úpadku amerického města, v němž se na úkor skutečné policejní práce prosazovala politika drogové prohibice a masového zatýkání. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Wotan 

všechny recenze uživatele

No tak tu máme The Wire Reloaded a v podstatě se nic nezměnilo od původní série z roku 2002. Policie se pořád honí za počtem zadržení na úkor kvality. Problém je v tom, že tady není komu fandit. Jo je to na základě reálné jednotky a její korupce, ale stejné systemové problémy byly už v původním seriálu. Trošku zamrzí zvolený formát, kde se v každém díle vykecává různej člen jednotky a je docela problém sledovat časovou osu, která skáče sem a tam. Celkově je to takový ředěný mix. Zase je ale plus, že na rozdíl od The Shield nestál za kamerou epiletik. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rozpačité reakce vyvolávají obavy, ale tvůrci The Wire (a Treme a The Deuce) opět nezklamali. Sice se tentokrát nejedná o komplexní fresku společnosti i jejího systému, ale stále jde o poutavé, místy fascinující a místy zarážející vyprávění o neuvěřitelných a přesto skutečných událostech v Baltimoru. 6 dílů neposkytuje dostatek prostoru pro vykreslení charakterů, ale nechronologické řazení je zajímavé a dokáže jinak přímočarý příběh slušně okořenit. Seriál v prvé řadě poukazuje na beznaděj, která se nedá napravit obměnou pár lidí. Nezávidím policajtům, ani občanům Baltimoru, drží se navzájem v šachu. We Own This City je kvalitně zpracované poloakční krimi s informační hodnotou - byť zjednodušeného - dokumentu. 8/10 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Čekal jsem The Wire říznutý Jednotkou od Winslova a dostal jsem spíš hraný dokument o vyšetřování policejního skandálu z Baltimoru, což popravdě není tak úplně ani jedno z toho. Bokem toho se ale furt jedná o komplexní kvalitně zahranou i natočenou minisérii, ze které při minimálním zamyšlení mrazí, a při jakémkoli větším už pak na člověka rovnou leze deprese. Silných 8/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špína Baltimoru naruby, kdy zlí jsou ti co čistí ulice. Problém jsem měl ovšem s nekonzistentním a často zmatečným vyprávěním, které nechronologicky skáče časem mezi různými epizodami hlavních obviněných. Postupný přerod by působil mnohem lépe. To se Greenovi moc nepovedlo. V paměti tak zůstane hlavně velmi dobrý, ale zároveň uspěchaný závěrečný díl. Bernthal celou dobu osciluje mezi sympatickým a nesympatickým polišem až příliš brutálně, přesto táhne celou minisérii na svých bedrech. Fantastické shrnutí situace od Treata Williamse o válce s drogami, ztrátě důvěry a honbě za umělými čísly by měli vytesat do kamene. Platí to všude. Na věci které mají smysl peníze nejsou. Finálové vysvětlovací titulky shrnující tresty zúčastněných, dokončené suchým konstatováním, že po případu a reorganizaci policejního sboru (nahrazení bílých pěšců černými) zločinnost prudce stoupla mluví za vše. Baltimore je jedno z nejnebezpečnějších měst na Zemi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásadě mohlo jít o vydařený seriál se silným tématem, jen kdyby se v něm tolik neagitovalo za BLM. Já se nesnažím tvrdit, že se americká policie nezaměřuje spíše na tmavší Američany, zároveň ale nemám rád, když se mě někdo snaží přesvědčovat, že co černoch, to uvědomělý občan dodržující zákony. Jasně, určitě existuje nepoměr v počtu bílých a černých odsouzených, ale nějak se mi nechce věřit, že se ve většině trestů pro černochy jedná o justiční omyly. No, a o tom, jak zpravidla vypadají nenásilné BLM demonstrace jsem se už několikrát zmiňoval, takže v této otázce mám jasno. Jak říkám, nebýt této "osvěty", hodnotil bych seriál lepší známkou, protože mě zaujalo téma, Jon Bernthal hrál skvěle, jen to celé tvůrci nedokázali ukočírovat k mé naprosté spokojenosti. / Poučení: Netlač na pilu, vylámeš jí zuby. ()

Galerie (119)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Reklama

Reklama