Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání poslední série už můžu s jistotou říct to, co jsem si už delší dobu myslel, Shield je jeden z nejlepších seriálů všech dob! I když to asi bude znít hloupě, tak zejména ke konci mi tenhle seriál místy způsoboval až fyzickou bolest. Občas jsem prostě musel přerušit sledování a chvilku rozdýchávat to, co se na obrazovce děje. Velmi kruté, velmi smutné, velmi krásné… Nikdy nezapomenu, díky, Shawne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ Pay-TV PREMIÉRA: AXN = ?.?.20?? + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = ?.?.2005 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 7.3.2010 --- Finále VII. série odvysielala MARKÍZA v noci zo štvrtka 17. na piatok 18.12.2009 v absolútnej tichosti o 02.45h --- rád by som sa MARKÍZE zároveň poďakoval, že zachovala (až na kozmetické úpravy) skvelý dabing až do poslednej časti. --- Najprv mierne od veci: Televízna jeseň roku pána 2005 sa vďaka reality-shitom zapíše čiernymi písmenami do pamäte každého milovníka kvalitných sérií a seriálov. "Vďaka" nezmyselným manipuláciám s vysielacími časmi je totiž takmer nemožné zachytiť všetky epizódy hociktorého programu z predmetného žánru. ... A teraz zasa o niečom úplne inom. :-) THE SHIELD nepatrí do stajne HBO. Aj dĺžka jednej epizódy je štandardizovaná (cca 40 - 45 minút). Má zatmievačky na reklamné predely. Napriek tomu sa z môjho pohľadu jedná o PECKU, ktorá v mojich očiach tromfla aj rodinu SOPRANOVCOV. Aj tu je hlavným hrdinom sympatický netvor, ibaže - a to je obzvlášť netypické pre USA produkciu - tentokrát stojí oficiálne na tej správnej strane zákona. Neostáva mi nič iné len zopakovať konštatovanie ChewieDC, že tento seriál napĺňa podstatu slova kontroverzný. No narozdiel od - povedzme - NIP/TUCK sa snaží zachovávať zmysel pre realitu a nepomáha si lacnými samoúčelnými atrakciami. Každopádne apokalypsa je opäť o čosi bližšie. (14.10.2005) ----- Seriál graduje diabolským tempom a MARKÍZA urobila neuveriteľný krok: od 1.5.2006 zaradila do vysielania úplne najnovšiu 5.sezónu (v USA skončila 21.3.2006). Skôr než AXN ! Thanks. (25.4.2006) Po zhliadnutí siedmej série musím podotknúť iba jedno jediné: Chcel by som vedieť písať takéto scenáre. Na THE SHIELD totiž pasuje to čo by malo charakterizovať každý seriál: je STRHUJÚCI !!!!!!!!! Od prvej po poslednú minútu. (1.1.2009) TECHNICKÁ POZNÁMKA: V USA bola finálna dvojepizóda záverečnej série odvysielaná ako jeden celok. Preto americké zdroje uvádzajú konečný počet epizód 88. Na AXN a MARKÍZE ale odvysielali finále ako 13. a 14. epizódu. Preto je na ČSFD počet epizód 89. (7.11.2009) Zbohom ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (z půlky) epizodická kriminálka všech dob. A i souvislá dějová linie za to stojí. Na konci zahnáno do takového extrému, že mi z osudu některých postav bylo až nevolno. I když The Shield nepovažuju za úplně nejlepší seriál všech dob, tak je to rozhodně seriál, který mě po svých závěrečných epizodách odzbrojil nejvíc ze všech. Skvělé hlavní i vedlejší postavy, zápletky, atmosféra. Silnými momenty seriálu jsou různá morální dilemata, kterým postavy čelí a jejich následky. ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Tak po dokoukání The Wire jsem se hnedka pustil do Shield, abych ty policejní seriály měl pěkně posobě a mohl srovnat. Nejde to, každej je o něčem docela jiným. Wire je neskutečně komplexní a dívá se na to z většího měřítka. Shield naopak jedna nosná linie a ostatní je komparz, aby nějak vyplnil těch 45 minut. To jsou ty pasáže, kdy Dutch řeší případy, které jsou uplně nesouvisející s hlavní linií. Že se to nakonec přece jen protne, je sice hezký, ale málo :) Kazdopadne oproti vetsine seriálů mě potěšilo, že každá další série byla lepší a lepší, což zpravidla bývá naopak. Hodnocení tedy tak 4,5*. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Taky nesnášíte ty zkurvené Krimálky Vegas, Miami, Hovna, Lidečko a kdo ví jaké ještě, kde kurva ze vzduchu na místě činu určí aktuální pozici pachatele s přesností na 1 metr? (Zdechni Horácio, ty zmrde zasraný vole!) Tak pro Vás genstrz(a pro mě genstrz) je tu právě SHIELD! Znáte ten pocit, když se tak hecnete na nový seriál a pilot vám vyrazí dech? Já si už ani nepamatuji, jestli mě vůbec pilot nějakého seriálu opravdu tak srazil jako pilot Shieldu. Tož hubisko mi spadlo až na zem a vlasy se mi sami olépaly. ŠOKING! Ale pochopil jsem proč je tento policejní seriál tak jiný, než ty ostatní hovna. Jak popsat anti-hrdinu tohoto seriálu? Byly věci, jež udělal. Byly místa, kam šel. Byla to hra, kterou hrál. Byly to pravidla, které musel zlomit. Byly to chyby, které učinil. Bylo v něm monstrum a on jej nechal běsnit, avšak ke konci se otočilo proti němu. Vic Mackey je prostě pěkně mazanej šíbr. Některé věci ve finále byly tak katarzní a strašné(v dobrém slova smyslu pro diváky), že se moje duše pozvracela a nemohl jsem se mu ani dívat do jeho zaslouženě zlomených očí. Do pěti hvězd chybí jen kapánek.... nedokážu si prostě ujasnit mou neklidnou mysl. Jsem jak opulentní, vnitřně rozervaný děda lebeda. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • V epizóde je spomenutý skutočný incident, kedy Suge Knight držal v tom čase extrémne populárneho interpreta menom Vanilla Ice preveseného z balkóna hotelovej izby a vyhrážal sa mu, že ak mu nepredá práva k jeho megahitu "Ice Ice Baby," tak ho z neho vyhodí. Knight mal väzby na skorumpovaných policajtov z Rampartu, ktorí pre neho mimo služby pracovali. Tento seriál pojednáva o policajnej jednotke, ktorá tu bola modelovaná práve podľa onej divízie z Rampartu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama