Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavně taktně! Komedie o zištném i nezištném přátelství… Čtyři „přátelské“ páry se scházejí a druží. Projdou nečekanou zkouškou, když si jeden z nich nutně potřebuje vypůjčit dvacet tisíc korun na výhodnou koupi chaty. Honza (V. Menšík), který mu peníze spontánně nabídne, se ve společnosti kalkulujících a podezíravých kamarádů stane objektem podezření, zatímco ostatní se vymlouvají, nebo se dokonce snaží chatu kamarádovi vyfouknout… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená komedie o přátelích, kteří vlastně ani přáteli nejsou. Ale zná to každý. Poté, co se sejdou přátelé, se vždy řeší co kdo řekl, co udělal atd., atd. U nás to nebylo jiné. Zde je to celé ovšem dovedeno do krajnosti. Přátelé se totiž navzájem nejen podezírají, ale dokonce si už dělají vyložené naschvály, například s koupí chaty. Půjčení peněz tak s definitivní platností odkrývá charaktery i jejich sílu přátelství. Herecký koncert a velmi poučný, řekl bych. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Docela případně podané lidské charaktery skrze několik dvojic dlouholetých přátel, které se mezi sebou pokrytecký předvádějí a přitom si nedůvěřují a doma ty druhé pomlouvají. Nejhůř to samozřejmě schytá ten jediný, který se nepředvádí a je upřímný. Protože něco takového je těm ostatním krajně podezřelé. Vzpomněl jsem si, jak jsem kdysi dávno začátkem 90. let odešel z jednoho večírku, protože jsem se úplně fyzicky začal dusit, jak se před sebou ti mi ještě nedávno docela normální  kamarádi začali předvádět, kdo se čeho už domohl. A to byl také začátek konce našeho kamarádství, k takovým maloměšťáckým lidem jsem už bytostně nechtěl patřit. ()

Reklama

panFalář 

všechny recenze uživatele

Trefná komedie o člověku konzumním v době, kdy vzrůstající spotřeba byla motivována především péčí o sociální postavení rodiny. Žádný kožich, chata, Yugoslávie nejsou žádoucí sami o sobě, všude se uplatňují tlaky prestiže a společenského uznání, statusu a společenské integrace. Komunismus nekomunismus. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Komedie - hodně hořká a bolavá. Strefuje se to až moc dobře a proto se na to nekouká až tak příjemně. Jsou tam skoro všechny momenty, které mě .... na takzvaných přátelských setkáních. zvlášť dámy v tomto druhu slepičího čechrání peří vynikají. Vždycky jsem záviděla chlapům, že si sednou k autodráze a jsou zas jak malí kluci - aspoň na chvíli. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

U Vladimíra Menšíka je naprosto jedno, jestli oslovuje partnerku na place "Božka" (Světáci) nebo Valinko či dívko, jako tomu bylo v téhle báječné konverzačce. V obou případech se prostě jedná o půvabnou psinu. Co se obsahu hry týče, to už zase taková legrace není. Přesně vykreslené postavy a vztahy plné maloměšťáctví, malosti a ubohosti pod tíhou jednotvárné doby. Zde navíc ještě zatížené, většině diváctva známou choulostivostí, tedy potřebou, půjčit si nemalý finanční obnos. Krásně napsaný scénář plný nápaditostí a originality, výborné herecké výkony. Dudek nezklamal, před Zelenkovou smekám. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama