Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tudy kulka vyšla ven. Střeli jste je do zad." Jack Reacher je sympaťák, svalouš a inteligent. Přesně jako já ... bych chtěl být. Trošku mi do něj chybí, ale zase mám smysl pro fair play. To se však ve světě Jacka Reachera nenosí. Kdo chce přežít, ten musí střílet první. A o to tady jde. O zlámaný končetiny, vraždy, mučení a o sežraný koule. Zkrátka nic pro estéty. Mě však nikdy nikdo neobvinil z toho, že mám smysl pro krásu a umění, takže mohu v poklidu konstatovat, že Reacherův svět mě baví. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale budu věřit všem, kteří zde píší, že adaptace je to přesná! Protože takhle perfektně napsané a zábavné postavy jsem už dlouho neviděl (a knižní předlohy se tímto většinou chlubit mohou). Nebudu se pouštět do hodnocení hereckého potenciálu (nejspíš omezeného) hlavního hrdiny, protože do této role byl obsazený naprosto přesně a obecně casting je bezchybný! Když srovnám se seriálovým Jackem Ryanem (ano nabízí se to až moc okatě) - mají oba seriály minimálně jedno společné - vedlejší postavy, které to vše posouvají na daleko vyšší úroveň. Nelze je nemilovat a bavit se nad dokonalými a zábavnými dialogy. Rozdíl oproti Ryanovi vidím v tom, že Reacher je za mě daleko zábavnější postava a tak to celé hodnotím o řád lépe. Závěr naznačuje, že pokud přijde nová série budou i nové vedlejší postavy (Reacher se dlouho na jednom místě nezdrží), což mě trochu mrzí. Ale i tak natěšenost na pokračování veliká! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriálový projekt s neodolatelnou devadesátkovou příchutí, který díky svým přímočarým příběhům a lineárním postavám odsýpá jako čerstvě promazaný stroj. Reacher z produkce Amazonu se díky svému svěžímu přístupu řadí k těm vydařenějším adaptacím milované knižní předlohy. Jistě, sice v seriálu najdeme jisté odchylky, nicméně nějaké malé aktualizace si příběh z roku 1997 přeci jen zasloužil. Za zmínku zde rovněž stojí vtahující vizuál, úžasná hudební stránka a především stoické herecké výkony, z nichž markantně vyčnívá (haha) Alan Ritchson, který se snad pro tuto roli vážně narodil. Pokud tedy hledáte akční seriál, jehož staromilecký přístup v záplavě moderních pojetí tohoto žánru velmi razantně vyčnívá, Reacher je přesně tím pravým po čem Vaše fanouškovské srdce touží. Skvělá práce! (Prime Video) „In an investigation, details matter.“ ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Když vidlákov v americké Gruzii navštíví milovník hudby zvící kvalitně vykrmeného bizona, místní ortoped a patolog zapíší mnoho přesčasových hodin a domorodci mohou z fleku odhlasovat vyškrtnutí první slabiky z názvu osady, neboť onen vytáhlý cizinec rozpoutá v jejich ulicích plnotučná Jatka. Rýčr 2.0 byl z krpatého skutra konečně řádně knižně apgrejdován, mirkodušínovský je tak akorát, aby to nesralo, fyzioterapie v jeho podání vypadá obstojně, symbióza s tvídovým chlapíkem z Harvardu tomu všemu dodává vyvážený badymůví šmrnc a vůbec to celé slušně odsýpá a baví. Ergo příjemné seriálové překvapení, u něhož rozhodně nepohrdnu nášupem. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím nejlepším způsobem béčkový/brakový mix Jamese Bonda a Sherlocka Holmese z amerického zapadákova. Ovšem se suše hláškující a kosti drtící 190 centimetrů vysokou 100 kilogramů vážící mašinou s býčí zarputilostí, přímočarostí a emoční zakrnělostí téměř ve stylu Arnolda z Komanda v hlavní roli (třeba poslední epizoda má opravdu velmi blízko ke klasickému finále akčního béčka z 80./90. let :). Kdyby měl John Matrix tedy vedle schopností recyklovat lidský odpad též silně rozvinuté detektivní schopnosti. A Komando bylo krimi thriller s dobře promyšleným dějem plným zvratů, obstojně prokreslenými a sympatickými vedlejšími postavami a správně brutálními, všehoschopnými padouchy. Četl jsem alespoň deset knížek série a až na pár malých problémů nemám, co bych této adaptaci první knížky (nebo adaptaci postavy Jacka Reachera obecně) vytkl. Ale pro úplnost těch pár negativních věcí vyjmenuji - první epizodu jsem si musel na Alana Ritchsona v roli Reachera přece jen zvykat (protože jsem si ho představoval ještě trochu jinak - "hranatějšího" a o něco víc old-school charismatičtějšího), pocitově se pár epizod táhlo, několik věcí asi mohlo být vynecháno a v druhé polovině děj sem tam přišel s nějakou hloupostí. 7,7/10 ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Zpěvák, po kterém pátrá Reacher (Alan Ritchson), byl Arthur Blake (1896–1934), známý také jako Blind Blake, americký bluesový a ragtimeový zpěvák a kytarista. Je známý svými nahrávkami v letech 1926 až 1932. Další hudebník, který je zmíněn v souvislosti s Blakem, je Fred McDowell (1904–1972), známý pod uměleckým jménem Mississippi Fred McDowell, což byl americký bluesový zpěvák, skladatel a kytarista. Písničku na začátku příběhu však nenazpíval ani jeden z nich, ale Chester Arthur Burnett  (1910–1976), známější pod uměleckým jménem Howlin' Wolf, americký bluesový zpěvák a kytarista. Píseň má název „Smokestack Lightning“. (sator)
  • Na pohřbu je zmíněno 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno