Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (360)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní ... tak ze žánru bych to mysteriózní škrtnul, a řekněme si to na rovinu... je to "jen" velmi solidní kriminální thriller. Pátrání po vrahovi je hezky očekávaně jasně-nejasné, závěr propletený až jsem po skončení si úplně nebyl jistý, jak se to všechno doopravdy událo a některé pátrací indicie mi připadaly, že vlastně nikam nevedly a nic neobjasnily. Možná opětovné shlédnutí by (mi) pomohlo. Celkově však jistě nadprůměrný film. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NECHCEME, ABY UMŘEL JEŠTĚ NĚKDO, PROTOŽE NEDĚLÁME SVOU PRÁCI…“ Benicio Del Toro a jeho „Temný případ“ mrtvý realiťačky. Parádní atmosféra, kterou dělá hudební podkres, zvuky a pomalý, nenucený tempo vyprávění. Jistě, podobná „spiknutí“ už tady byla, ale Singer dává navrch zajímavý obsazení… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Inspirací pro scénář byla kniha „Chladnokrevně“, kterou napsal Truman Capote a pro natáčení zase stejnojmenný film z roku 1967. Režisér přiznává i vliv „Zodiaka“, „Rosemary má děťátko“ či Coppolův „Rozhovor“. 2.) Thx za titule „Kristýna Wanková“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to od režiséra popíkových videoklipů od The Weeknda apod. čekal. Ještěr je totiž nejen proklatě temnou kriminálkou, ale zejména až nečekaně vyzrálým a sebevědomým debutem, v němž dává Grant Singer o svém talentu celkem stylově vědět. Předkládá nám sice zatraceně pomalou, ale o to hutnější a kamerově vymazlenou kriminálku takřka skandinávského střihu, která sice vyloží všechny své trumfy na stůl o něco dřív, než měla, ale ani následný úkrok do jiného subžánru celku jí nijak výrazně neubližuje.  Obzvláště, když se může režisér spolehnout na nonstop charisma a sveřepý výraz bezkonkurenčního Benicia Del Tora, jemuž navíc kryje záda solidní Timberlake či Michael Pitt, po delší době zase v roli nepředvídatelné magora. Škoda, že výsledek doplácí na hodně nevyrovnané tempo a zejména klasický netflixovský neduh v podobě přepálené stopáže, kvůli níž se zejména v polovině dost přešlapuje na místě a musíme se zde hodně dívat na zbytečnou postavu Alicie Silverstone. Kdyby to bylo celé o půl hodinky kratší, mohla být z Ještěra kriminálka roku. Takhle jsme dostali „jen“ hodně solidní žánrovku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až fincherovský noir s hudobnými tónmi, ktoré sa niekedy zarežú pod kožu aj skúsenému narkomanovi. A Del Doro opäť ukázal, že hrať vie len očami. Ak sa človek nechá ovládnuť nastaveným tempom, tak film cíti, aj keď mu niekedy nerozumie, no nakoniec sa zrno od pleva oddelí a prináša rozuzlenie, na ktoré sa dá prísť. A preto to napätie nemusí byť dokonalé. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Slowburn detektivní thriller, který svou pomalost občas používá k překvapivému humoru. V některých aspektech si seriózní muž Del Toro přivlastňuje kus coenovské ironie bezcílné existence. Všechny paralely k Villeneuvovi a Fincherovi jsou na místě, byť filmu paradoxně mohou škodit. Jeho tón je méně ponurý, zvraty jsou poměrně předvídatelné a pokud by se nabízela nějaká výhrada, tak to, že Singerovy odstřihy a náhlé zámlky ke konci zavání taháním času. Všichni trochu tušíme, co přijde, ale film nás schválně ještě nechá chvíli čekat skokem do jiné linie. Tam je celkem jasně cítit debutant. Jinak je to Del Torova show. Jeho zádumčivý, uštěpačný detektiv fascinovaný vodovodní baterií se dostane rychle pod kůži a táhne diváka příběhem, kterému chybí trochu přísnější dramaturgická hrana k tomu, aby se Ještěr skutečně zakousl a nepustil. I tak měl Netflix tentokrát v akvizici šťastnou ruku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v Atlante v štáte Georgia od 15. augusta 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama