Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Diskuze

Uživatel smazal svůj příspěvek.

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Tahle teorie nedává smysl snad vůbec v ničem a jde úplně proti tomu, jak je film vystavený. Wally se snaží Toma zatáhnout do celého "byznysu", ten odmítá, Tom stále řeší vraždu makléřky, kterou už oddělení uzavřelo (proč by to dělal, když by to spáchal on sám?), když najde auto z místa činu u Allena v garáži, tak si ho prohlíží, otevírá kufr, zjišťuje původní barvu (proč by to dělal?) atd. atd.

 (hodnocení, recenze)

Lykaon

Plaz je zcela jednoduše "had" v biblickém slova smyslu. To, že zavražděná těsně před smrtí našla hadí kůži u okna, je jen symbolická hříčka a vtípek autora. To hlavní "hadovství" je převlékání kabátů a nevyzpytatelnost protagonistů. Hlavním hadem je dle mého samotný Tommy, vrah dotyčné Summer. Šikovnost vyprávění nedopřeje většině diváků pochopit, že jde o komplot jednoho ze zkorumpovaných policistů, který se dokáže nejlépe "vysvlékat" a "syčet", takže mu nerozumí kriminalizovaní kolegové ani samotní diváci :-). 

 (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Ještě bych dodal, že Tommy zcela evidentně už poprvé poznává v televizi známý balíček s drogami, ale evidentně s tím ještě nehodlá nic dělat. Balíček řeší až později, kdy předstírá pokroky v pátrání proti kolegům. To už je rozhodnutý, že své přátele zlikviduje :-). 

 (hodnocení, recenze)

lukasK1995

No já se tak trochu obávám, že vrahem je hlavní hrdina 😀. Na úvod filmu má zraněnou ruku, na konci při střelbě v domě mu šéf říká, že "oni ví všechno". Dle mého je Tommy tou záhadnou zakrytou postavou, která vstoupí do bytu váguse. Myslím si, že je plešatým kolegou oslovený k téhle špíně s tím, že se to hodí na bývalého přítele. Celá věc se zvrtne, když je oproti plánu bývalý přítel zastřelený. Hlavní hrdina projde vnitřním otřesem, přijde mu k tomu absurdní, že ještě dostane medaili, a rozhodne se, že své zkorumpované kolegy potopí. Vtip je v tom, že většina policistů v tom jede, akorát jeden nezná přesně roli toho druhého. Po většinu filmu ví pouze Wally, kdo je vrah. Nejsem si touhle teorií jistý, ale skutečně mi přijde, že celý film je vlastně procházka procesem, kdy hlavní hrdina po sobě nejprve zametá stopy, a poté se snaží s pohnutým svědomím zlikvidovat spoluviníky. Důležitá je například scéna v kantýně, kde se Wally ptá Tommyho, proč "toho tolik nakecá, a pak na to neslyší".  

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c

Chrochnik1

Chrochnik1 (hodnocení, recenze)

kyssling

Taky jsem o tom přemýšlel. V článcích co jsem našel to vysvětlují jako parafínovou lázeň, která symbolizuje fyzické a psychické zotavení hlavní postavy. A taky si užívá tu svou parádní dřezovou baterii :-)

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Verulik877

No vidíš - u nás zase velká spokojenost - a extra plus za hudbu. Lidé jsou holt různé... :)

Včera večer film rozebírali Odvážné palce na Radiu 1 a bylo fajn, že měli úplně stejné dojmy a palce šly nahoru. ;-)

kyssling

kyssling (hodnocení, recenze)

Zdravím všechny,vím, že jsem natvrdlej ale může mě nekdo vysvětlit : a) o co jde s tím kousnutím na ruce, kousnul tedy tu mrtvou někdo nebo ne ? b) co měla na úplném konci znamenat u Benicia ta nilonová rukavice ? vzal si někoho otisky na sebe nebo co ... Díky !

na příspěvěk reagoval Chrochnik1

Verulik877

Verulik877 (hodnocení, recenze)

Nuda, šeď, nekonečná zívačka, příšerná hudba a hodně černé barvy na vlasy... Nikomu se z nás se to doma nelíbilo, vydržet do konce bylo utrpení. Posledních 10 minut filmu aspoň trochu dobrý, ale nezachrání to celý film. Naprosto nechápu to vysoké hodnocení, kdyby tam nehrál Benicio, tak je to rovnou na odpad. 👎👎👎

na příspěvěk reagoval Kincl, prkalil

Lykaon

Lykaon (hodnocení, recenze)

Tuší někdo nebo chápe proč se to jmenuje Ještěr nebo v originálu Reptile (plaz)? 

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

earl hickey

Zavraždil ju ten plešatý ktorý zabil na konci toho ich kapitána a postava Timberlake si myslím o tom určite vedela vzhľadom na jeho správanie počas celého filmu 😆

earl hickey

earl hickey (hodnocení, recenze)

Zdravím, film se mi hodně líbil. Tempo, hudba , herecké výkony...., ale chybí mi jedno. Jak se ta vražda stala, kdo tu holku zabil? Myslím, kdo z těch gaunerů jí zavraždil a jestli Timberlake o tom věděl, když šel do toho domu. Nebo mi to uteklo?! Dík

na příspěvěk reagoval lukasK1995

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a jo příště napíšu pomalé hoření, anglicky to prostě lépe vystihuje to, že ten děje je pomalu vyprávěn, tak jako u The Wicker Man. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Lima

Podobné uvažování a myšlenky, měli lidi když se objevili westerny a pomalu nahradili válečné a noir filmy. Já bych se zase nebál, že komiksové filmy/seriály, způbosí nějaké vymití mozků, pouď budou nekvalitní ono se to projeví a pokuď budou jako třeba Spider-Man s Millesem, tak je třeba jim dát šanci a zkusit to. 

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Lima

Keby si si pozrel niektoré moje hodnotenia filmov zistil by si že mi pomalé filmy alebo dlhšie nevadia ..ale keď je raz niečo zdĺhavé a nudné bohužiaľ to ani dobri herci nezachránia...

na příspěvěk reagoval Lima

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Není nic špatně. Prostě jenom jsem chtěl oklikou říct, že doba se zrychluje, a to nejenom v umění, ale třeba i ve sportu (úvahy UEFA, že zkrátí herní dobu, nebo ATP, že zruší shody a výhody v gamech), je to zkrátka znamení doby. Dinosauři, jako já, nad tím prskaj, ale to je všechno, co zmůžou :o) Mimochodem slovní spojení "slow burn" je taky výmysl dnešní zrychlené doby, dříve se tohle vůbec neřešilo, dříve bylo "slow burn" všechno :o)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Osobně bych se ještě mohl definovat, jako "mladý člověk" co si s chutí dá nějakou tu "ultrarychlou komiksárnu", ale zároveň sem schopen docenit, takové filmy jako je Francouzský Samuraj a nebo Půlnoční mši, protože i ta spadá do kategorie "slow burn". Tak a co je v tomhle směru, se mnou špatně ? 

na příspěvěk reagoval Lima

Lima

Lima (hodnocení, recenze)

lukasK1995

To tempo filmu je úplně v pohodě. Bohužel dnešní mladí lidé mají díky ultrarychlým komiksovkám tak pokřivený vnímání, že i pozvolněji vyprávěný film jim přijde ultra nudný. V tomhle se bohužel vnímání kinematografie strašně zprasilo. Tímhle přístupem bys musel odzívat i 99% třeba francouzských, nebo itlaských kriminálek, u naší tetralogie majora Kalaše bys asi chcípnul nudou.

na příspěvěk reagoval lukasK1995

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Peeecka :) od scény z garáže, jsem se do konce ani nenadechl :D

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Tvl víc takovejchle krimi/thriller filmu/ seriálu na Netflixu potřebuju když už asi nikdy nevyjde 3 sezóna mindhunters. Samozřejmě ve výsledku to může bejt hovno na slipech ale trailer navnadil 

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama