Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle vlkodlak má střední školu dávno za sebou, v civilu to není osmahlý fešák s nivým pohledem, veškerá láska u něj prochází jedině a pouze žaludkem a starou Belu se strará o to, koho, nebo co při úplňku zhltne. Takhle, milé děti, kdysi vypadali všichni vlkodlaci, než z nich paní Majerová nadělala dekorace do Bravíčka. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z kingových adaptácií, ku ktorej si sám napísal scenár, u mňa je niekde na hranici troch a štyroch: sympatický klaďas gary busey, príjemný detský cast, podarené masky, v závere chýba napätie a práca s gradáciou a tiež je prítomná istá pre niektoré kingovské horory typická nerozhodnosť v poňatí filmu ako Ačka alebo Bčka (téma vlkodlakov v Ačkovej podobe = Vlk s Nicholsonom, v Bčkovej napríklad Underworld, niečo medzi - Silver Bullet); ()

topi 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový dobrodružný vlkodlačí horor podle knihy Stephena Kinga, u kterého si mistr napsal sám i scénář. Kvalitní provedení sází na perfektně zahrané role včetně dětských hrdinů. On samotný příběh by byl možná určen spíše dětskému publiku, ale vcelku brutální mordy a vkusná přeměna vlkodlaka v člověka posunuje rovinu k hororovému žánru. Funguje všechno, jak má, Kingův rukopis je všudypřítomný a mě nezbývá nic jiného, než se vrhnout na knihu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gore hororu s komediálnymi prvkami a detského dobrodružstva. Bohužiaľ mi tieto dva prístupy spolu príliš neladili a keď sa striedali scény prístupu a so scénami prístupu b, tak som mal občas dojem, že sa pozerám na dva rozdielne filmy. Keď si to tak vezmm, tak postava 11-ročného chlapca a jeho sestry je pre samotný príbeh úplne zbytočná. Výsledkom je potom aj slabé finále, kde sa rodinka s vlkodlakom stretáva, scéna na moste a následná naháňačka s autom je o niečo vydarenejšia. Hherecky tu jednoznačne dominuje Gary Busey a film poteší aj fanúšikov Lost, pretože ako šerif tu vystupuje Terry O´Quinn. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)
  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)

Reklama

Reklama