Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků II

  • Česko Vytí vlkodlaků 2: Tvá sestra je vlkodlak (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stefan (Christopher Lee) patří k předním znalcům okultismu. Záhadná smrt populární novinářky Karen White v přímém televizním přenosu jej zavede na stopu vládkyně vlkodlaků Stirby (Sybil Danning). Když Stefan zjistí, že její smečka už je imunní vůči stříbru, vypraví se společně s Kareniným bratrem Benem a její kolegyní Jenny Templeton (Annie McEnroe) do vlkodlačího sídla na hradě Jezeri. Jsou odhodlaní utkat se s krvelačnou Stirbou, protože dobře vědí, že osud Karen může potkat kohokoli z nás... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos! A stejně mě to dostalo. Kvílení vlkodlaků 2 (s opravdu debilním podtitulem „Tvoje sestra je vlkodlak") dějově začíná tam, kde první snímek skončil, přesto režijním stylem a kvalitou na něj absolutně nenavazuje. Scénář je jedna velká žumpa, která se jednak snaží snad úplně překopat celou mytologii okolo vlkodlaků a pak se v tom zmatku sama ztrácí, potom taky obsahuje opravdu strašné dialogy, při jejichž odříkávání je vám charismatického Christophera Leeho docela líto. A že kromě něj jsou všichni herci z filmu do jednoho totální prkna, už jen přidává k celkové zábavnosti tohohle braku. Ano, zábavné je to zaručeně, ale kvalitu v žádném případě nečekejte. Co můžete čekat, jsou exteriéry natáčené v Čechách a hrstka českých herců, z nichž vám minimálně Jirka Krytinář v roli bojovného trpaslíka přiroste k srdci. Jan Kraus samozřejmě hraje slizouna, což se k jeho vzezření náramně hodí. Poslední má poznámka míří ke střihu, protože ty nemístné a směšné prolínačky byly opravdu třešnička na dortu a poslední kapka tvůrců při boření serióznosti tohohle hororu, na který se někdy milerád znovu podívám, nicméně už jen jako na komickou prasárnu z ranku „so bad it's good" filmů. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že se převážná část tohoto otřesného béčka natáčela u nás, snímek určitě stojí za vidění. Moje nejoblíbenější scéna je ta, kde Christopher Lee vysvětluje, že centrum všeho zla se nachází v Černé zemi. Na otázku, kde se ono místo nachází, odpoví, že v Transylvánii. Vzápětí střihač nepřipravenému divákovi předhodí záběry na Staroměstský orloj... Navíc se další děj odehrává ve městě s názvem "Vlkava" a pár štěků si tu střihli třeba Valerie Kaplanová, Jan Kraus ("Teď poznáš rozkoš milování se s vlkodlakem!") nebo Jiří Krytinář, jehož potká nepěkná smrt. Většinu filmu jsem strávil ležíce na podlaze v křečích... ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco tak neuvěřitelně otřesnýho, to se jen tak nevidí. Klidně bych ho poslal do sraček, ale jakmile se děj přesune do vesničky Vlkava, a objeví se české reálie a čeští herci, zábavnost stoupá závratně vzhůru. Cigánská kapela, loutkové divadlo, kostnice, Krytinář, Kraus, Asterová, pankáči, a salvy smíchu, který film vyvolává. Jedno velké WTF. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdo by odolal. Vlkodlaci, kozy, Christopher Lee, zábavná vybíjená českých herců Asterovou počínaje Krytinářem konče, Valerie Kaplanová měnící se v Sybil Danning, laciné triky, tupý scénář, ale taky nezapomenutelná vlkodlačí babka s nůší. V osmdesátých letech to za železnou oponou působilo jako rarita, kterou člověk prostě musel vidět, dnes už je to jen taková ultralevná a nudná béčková pitomost. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie môjho obľúbeného Howlingu, nesúce podnázov Stirba - Werewolf Bitch (v našich zemepisných šírkach vtipne preložený ako Tvoja sestra je vlkolak) je v porovnaní so skvelým prvým Kvílením kdesi úplne inde... Pokles kvality je citeľný po všetkých stránkach, kým Danteho Howling z roku 1981 sa napríklad mohol pýšiť pozoruhodnými špeciálnymi efektami a maskami, na ktorých pracoval skutočný majster tohto fachu Rick Baker, vzhľad vlkodlakov z Morovho sequelu sa pohybuje kdesi medzi Planétou opíc a človekom neandertálskym a hoci snaha tvorcov občas pritvrdiť je možno sympatická, ako celok Howling 2 za veľa nestojí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Jedného z punkerov v komparze si zahral aj spevák skupiny Plexis Petr Hošek. (Jello Biafra)
  • Jediný film zo série, ktorý nadväzuje na udalosti z pôvodnej snímky. (beso74)
  • Část filmu se natáčela také v zámku Jezeří u Horního Jiřetína na Mostecku. Filmaři zde pro potřeby natáčení pomalovali zdi jedné z místností, která tak zůstala dodnes. (Rachmanino)

Reklama

Reklama