Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

cariada 

všechny recenze uživatele

Začátek dlouhé hororové série. Moderátorka je pronásledována vlkodlakem, což ona neví, ale velice brzo zjistí. A už se jde na věc, nebot je vržena přímo do lůna jejich komunity. jsou tu opravdu krásné záběry na měnící se lidi, moc pěkný triky. Vlci vypadají krásně . Děj je pěkný a pořád se něco děje,vše má dobrý spád a akci, konec je celkem jasný, jak to taky u hororu může jinak dopadnout než dobře.... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vlkodlačí horor starej školy, podľa roku vzniku je zrejmé, že ešte klasickým hustým spôsobom. Super klasika, ktorá boduje vďaka svojmu stvárneniu a komplexnému prístupu. The Howling obsahuje teda nie len hustú atmosféru, ale aj kvalitné herecké osadenstvo, názornosť a trocha tej erotiky a humoru. Proste komplexný prístup. Dee Wallace v roly hlásateľky správ Karen zistí, že toto jej povolanie a vytŕčanie sa na obrazovke v hlavnom vysielacom čase má aj svoje úskalia. Pred obrazovkou totiž vysedáva všelijaká banda. A logicky ani Karen neobíde nepríjemná skúsenosť s jedným hnusákom. Karenine problémy však týmto nekončia, práve naopak. Veľmi vydarené filmové spracovanie, ktoré sa odohráva prevažne v temnom lese, kde nie je núdza o napäté situácie. Byť tam, sekeru by som asi nespustil z ruky. U mňa plný vlkodlačí počet. Auuuuuuuuuuuuu. ()

Reklama

Bláža 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch povedenějších filmů o vlkodlacích. Překvapivě se tu nevykytuje jeden, ale hned celá komunita vlkodlaků. Příběh začíná jako detektivka a zhruba do poloviny filmu téměř nic nenaznačuje tomu, že by mělo jít o horor. Napětí je tu gradováno, v několika vlnách se objevují atmosférické scény, které jsou ale před vyvrcholením utnuty. Tahle roztříštěná stavba ale dodává perfektní základ pro druhou polovinu filmu, která je neuvěřitelně našlapaná – jednak se tu prolínají lidové pověry (stříbrné kulky) a pak se o zábavu stará celá vlkodlačí komunita, kdy se spád děje až do konce filmu nezastaví. Hlavně efekty jsou výborné – maska a proměna na vlkodlaka vypadá neuvěřitelně dobře (hlavně obličejová část – čenich a tlama). Jen ty uši vypadají moc špičatě a místy až komicky. Nevím, jestli je to nějaké nevyřčené pravidlo, že se v každém filmu o vlkodlacích musí objevit nějaký odkaz na původní film The Wolf Man, ale tady je jich hned několik – jednak se tu vyskytuje postava dr. George Waggnera (Waggner byl režisérem Wolf Mana) a úplně na závěr se na televizní obrazovce objeví přímo sekvence z tohoto filmu. Narozdíl od svých pokračování je The Howling skvělou podívanou. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho film balancoval na hranici trojky, ale posledních 30 minut mě naprosto utvrdilo v lepší čtyřce. 2/3 filmu je pravda taková klasická žánrovka na tu dobu. Ničím neohromí, ničím neurazí. Posledních 30 minut tomu ale dává ty správné grády a jsou přesně tím důvodem, proč má The Howling status "klasiky", jelikož atmosféra vyletěla strmě vzhůru. Ty masky jsou skvělé a celá ta přeměna na vlkodlaka musela tenkrát pro lidi působit dosti děsivě, jelikož i dnes působí dobře. Sice asi nikdo nechápe, proč Karen na tu tří minutovou scenérii přeměny kouká a neuteče, ale čert to vem. :D Závěřečné 2 scény podtrhly celý film a já jen zapleskal. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Howling beriem ako horor, v ktorom sa tvorcovia fakt s ničím nesrali. To myslím predovšetkým na úrovni scenára a vývoja deja. Nie zrovna každý sa zachráni a pointa je vymyslená perfektne. Samozrejme s efektami to už vzhľadom na vek filmu také pôsobivé nie je, ale práve s prihliadnutím na vek filmu ich aj oceníte. Len škoda, že ústredná myšlienka zaznie vo filme asi tak často ako kvílenie vlkodlakov, ale buďme radi, že tu snaha o myšlienkový presah aspoň bola a nie je uvarená z vody. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama