Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Anarchistická směs nesmyslných postav, žertovných hříček a surrealistických zápletek se snaží navázat na tradici započatou Spike Milliganem a rozvíjenou Monty Pythony. Ve srovnání se svými předchůdci je tato šou o poznání slabší, přece jen jde o hodně nevyrovnanou sérii, ale stále jde o nemainstreamový, místy provokativní humor, který je oživením televizního vysílání. Celkový dojem 55%. ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že jediné, co mě na tomhle seriálu mrzí, je nízký počet dílů. Jinak je to parádní přehlídka skečů, z nichž některé jsou naprosto vynikající a těch vyloženě špatných je jako šafránu. Komu se líbil Monthy Python, tak by si tohle neměl nechat ujít! Především skeče s jeptiškami, psem vypravujícím se do kina, ministryní diskutující o novém spoji do Edinburghu, otcem, co učí syna na kole apod. mě dostaly smíchem naprosto do kolen!!! ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nepomyslel, že je možné něco takového natočit. V určitém smyslu absurdity představeného humoru chápu srovnání s Monty Pythony, ale nutno dodat, že jde o vcelku odlišný styl, který jde v některých ohledech mnohem dál. Přesto obě série seriálu představují trochu odlišnou formu. První je výrazně střelenější, méně propracovaná, ale o to vtipnější, jako by to byly první dokonalé nesmysly, které autory napadaly. Příkladem může být kultovní mistrovství světa v zírání nebo můj nejoblíběnější skeč celého seiálu: https://youtu.be/wK0KL6PevxA Druhá série je už propracovanější, skeče mají jasnější strukturu a takový jakoby promyšlenější humor. Ani o jedné se však nedá říct, že by byla lepší nebo horší, každá je trochu jiná a obě jsou extrémně vtipné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Monty Pythony nejde. Sice humor je i zde stejně jako u Pythonů pro leckoho hůře stravitelný a hrané pasáže střídají animované, ale i tak je to někde jinde. Většina skečů je dost povedených a líbí se mi i ta záliba v absurdním humoru. Velmi si sedl český dabing a nejvíce u komentování všech těch turnajů v zírání. V hraných pasážích mi celá pětka také sedla. Náš divák asi bude nejvíce znát Simona Pegga. Je to za slabší 4 hvězdy, ale je. Dávám tedy 4 kapičky potu při mistrovství v zírání! * * * * ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Uchvácen mezinárodnim mistrovstvim v zíráni, kdy borci opravdu těžce bojují proti sobě, zjišťuji, že po velmi dlouhé době se na světlo světa vyloupla parádní show plná skečů alá Monty Python. Pythoni jsou hřejivý kabátek, Big Train je, ale slušná vesta, ve které vám také zima nebude a umí zahřát. Zejména Simon Pegg je excelentní. Některé scénky jsou totální nuda, některé oplývají originalitou a absurdností tak, jako u předchůdců. A to mě právě baví. Zkuste, za podívání nic nedáte ;-) Neviděl jsem ještě všechny díly tak si nechám hodnotící rezervu ;-) ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama