Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

boshke 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tuhle partu miluju. Skvělé herecké výkony, geniální, absurdní (britský) humor, úžasně vystihnuté parodie na různé filmové scény, životní situace a komentátorské obraty (geniální mistrovství v zírání). Ve druhé sérii už sice trošku ztrácí dech, ale i tak si pořád drží dobrou úroveň. Linehan je bůh. Režíroval čtyři seriály, čtyři umístění v TOP seriálech... 90% (1. série - 100%, 2. série - 80%) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nástupce Monty Python? Nikdy! Ale jako dobrá a současná alternativa k popukání. Jejich invence nezná mezí, aspon do prvních dílu, pak už nějak onen ostrovtip značně upadá a mnohé vtípky tak zůstávají "zkamenělé". Ovšem nikdy nezapomenu v souboje v zírání, které jak doufám někdy skutečně vzniknou (a pokud existují tak mě dejte vědět, už tedka jsem fanouškem :-)) ()

Reklama

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím hodnotit hodně subjektivně, protože seriál sleduji anglicky bez titulků a spoustě vtipů nerozumím... I tak jsem se ale hodně nasmála, takže až se někdy titulky na internetu objeví, možná ještě tu hvězdičku k dokonalosti přidám. (zkoušela jsem se dívat i s českým dabingem, ten mi ale moc nesedl, to už je lepší pořádně nerozumět..) ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Klasický suchý britský humor v podání Simona Pegga, Kevina Eldona a Marka Heapa, kteří se sešli opravdu výborně. Prvním šesti dílům nemám praticky co vytknout, obzvlášť 43. Mistrovství v zírání v našich pamětích jistě zůstane velmi dlouho. Druhá série ze začátku docela ztrácí smysl, když neznáme kontext té doby v Británii, nicméně poslední dva díly se opět vrátily na velmi vysokou úroveň. 85% jen kvůli slabším skečům v druhé sérii ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Monty Pythony nejde. Sice humor je i zde stejně jako u Pythonů pro leckoho hůře stravitelný a hrané pasáže střídají animované, ale i tak je to někde jinde. Většina skečů je dost povedených a líbí se mi i ta záliba v absurdním humoru. Velmi si sedl český dabing a nejvíce u komentování všech těch turnajů v zírání. V hraných pasážích mi celá pětka také sedla. Náš divák asi bude nejvíce znát Simona Pegga. Je to za slabší 4 hvězdy, ale je. Dávám tedy 4 kapičky potu při mistrovství v zírání! * * * * ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama