Reklama

Reklama

Recenze (12)

erl 

všechny recenze uživatele

Shintarô Katsu se naposledy stal slepým masérem ve svých 58. letech. A je třeba dodat že mu vůbec nedocházel dech. Naopak! Katsu jako vždy sráží svým výkonem a protože jsem v roce 89 tak film je plný fantastických soubojů kde mistr řádí jako za mlada. Kamera je poutavá a vše na mě působilo svěže a pozitivně. Katsuova režie je sebejistá a elegantní. Krví se nešetří a záporáků je hodně. Jistě vše už jsme viděly ale v takovém špičkovém provedení dostává Shintarovo Zatoichi naprosto nový rozměr. Nejlepší uzavření jedné z nejlepších sérií. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poslední film se Zatoichim, který Shintaro Katsu natočil a zároveň jeden z jeho posledních filmů vůbec. Po roce 1990 už nenatáčel. Ukazuje se zde, že i jako režisér dokázal přijmout nové postupy a hlavně natočil snímek, který nezůstal v minulosti, ale je modernější, je akčnější než jeho předchůdci a technicky lepší. Tohle není nostalgie, ale naprosto plnohodnotné pokračování. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dvacátý šestý film ze série o Zatoichim. Ichi je propuštěn z vězení po odpykání trestu za spáchaný přestupek a pokračuje ve svém putování. Setkává se se starým přítelem, který mu vrací peníze, které u něho naposledy nechal. Zatoichi s penězi zamíří do herny a s pomocí osvědčeného triku vyhraje v kostkách nemalou sumu peněz a opět tím na sebe upoutá nechtěnou pozornost. V průběhu filmu se několikrát setká se zajímavým samurajem, který maluje. Schyluje se k bitvě dvou klanů a Zatoichi se ocitá mezi nimi. Shintaro Katsu (role Zatoichi) se na filmu podílel jako režisér, scénárista a producent. Při natáčení snímku Yukio Katô utrpěl smrtelné zranění na krku, které mu neúmyslně katanou způsobil Ryuutarô Gan (nejstarší syn Shintarô Katsu). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Definitivní rozloučení s Šintaro Kacuem a jeho ikonickou postavou Zatoichiho. Tradiční japonská hudba s osmdesátkovými synťáky dává snímku neopakovatelnou atmosféru, příběhově klasika o zlých gangsterech, nebohých vesničanech a nebojácném slepém masérovi, který se k tomu připlete. Skvělé souboje, skvělá kamera. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Poslední Zatoichiho příběh má vše co by měl správný film o slepém šermíři mít, tj. akci, humor, kostky a masáže. V tomto směru se jedná o plnohodnotné rozloučení Shintoaro Katsu s touto kultovní postavou. Jen ten příběh mi přijde trochu překombinovaný a dlouhý, vzhledem k tomu, že je to stejně pořád o tom stejném. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu si společně zahráli Shintarô Katsu a Ryuutarô Gan (role Boss Goemon), kteří jsou v příbuzenském poměru otec a syn. (Rominator)
  • Yukio Katô utrpěl při natáčení smrtelné zranění na krku, které mu katanou neúmyslně způsobil Ryuutarô Gan, který je synem herce Shintarô Katsu. (Rominator)
  • Shintarô Katsu (v roli Zatôichi) se na filmu podílel jako producent, napsal scénář a film režíroval. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno