Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb snímek z dob, kdy si Jim Carrey kradl veškeré scény pro sebe. Nezávadná divočina, ve které znovu ukázal, co všechno se dá udělat s lidským obličejem, a ve které jsou všichni ostatní pouhým křovím. Jde nicméně o asi první kus, ve kterém je herec usazený v reálném životě. A musel se tak místy podřídit dramatické stavbě příběhu. Scénář je vykalkulovaný produkt podle příručky (ač s docela dobrým nápadem), nicméně tenhle přechod (chcete-li) k charakternímu herci je další poctivou improvizační one man show. Navíc zcela nezávadnou i pro nejmenší diváky. Carrey je coby dravý právník a chorobný lhář kouzelný i poté, co jej do kolen dostane synkovo přání při sfouknutí svíček na narozeninovém dortu. Je to sice extrémně čitelné, ale i po letech velmi dobré. A představuje sakra velký komerční úspěch. Dnes by takový potřeboval jako sůl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak konecne som si to pozrel s poriadnym dabingom s Bohdanom, lebo spojenie Dejdar - Carrey neznasam a zakazdym som trpel, ked som Klamara sledoval s jeho dabingom. Bohdan nesklamal a bol perfektny. Lepsi jak original. Predtym mi Klamar pripadal oproti predoslym Carreyho filmom az prilis umierneny, kedze tu prvykrat hral celkom normalnu postavu a len obcas chyti kvôli prianiu jeho syna amok sialenosti. Tantokrat mi prekvapivo prilis nesedeli tie sialene sceny, ktore mi nepripadali vtipne ale skôr trapne. Pokial hra magora, ktory struha grimasy, tak ma to bavi, ale to neustale prepinanie filmu medzi dojimavym poucnym prbehom a sialenymi scenami mi nesedelo. Motiv o mizernom otcovi, ktory sa musi poucit, aby si ziskal svojho syna mi trochu pripominal Otca v sukni, ale Klamar nie je ani zdaleka tak dobry film. Dojimave sceny na mna nefungovali a komedialne ma uz prilis nebavili. Ta nekonzistentnost mi pripomenula serial Krok za krokom, ktory som sice dakedy zral, ale dnes by som ho uz asi tiez nedal. Tomu nametu by viac sedel poriadne prepracovany situacny humor a nie Carreyho sialene xichtokreacie. 5/10. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Šestou stovku mých komentářů začínám komentářem ke komedii Toma Shadyaca s názvem Lhář, lhář, ve které se v hlavní roli představuje vynikající komik Jim Carrey. Zde dostal pořádnou příležitost se vydovádět a zdá se, že toho opravdu plně využil. Bohužel však chtě nechtě musím říci, že i když ze začátku jsou ty Carreyho ksichtíky a jiné pitvoření docela vtipné, tak už v polovině filmu je to jen taková křeč, které už se ani nemohu smát, protože už mi to prostě nepřijde vtipné. A jelikož tento film je právě na tomto pitvoření postaven, tak už pak z mého pohledu nevyznívá tak, jak by asi měl. Ale naštěstí to docela zachraňuje dějová stránka filmu, protože film nabízí opravdu originální myšlenku jak to asi vypadá, když jeden den nemůžete lhát a musíte jen říkat pravdu. Díky tomu zde vzniká i několik opravdu vtipných scének, ale chyba je ta, že právě většina z nich je založena na mimice Carreyho tváře, která, jak už jsem se zmínil, po nějaké chvilce omrzí. Ale zase na druhou stranu je Carrey v této roli naprosto vynikající a těžko si dovedu představit někoho jiného, kdo by to zahrál stejně dobře nebo snad ještě lépe. Takže bych to uzavřel s tím, že lépe to asi zahrát nešlo, takže se to dá těch necelých 90 minut v pohodě přežít. A závěr filmu z letištní ranveje je docela vtipný, to se musí uznat. Takže nakonec filmu po zralé úvaze uděluji tři hvězdičky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Fletcher Reed (Jim Carrey) je obyčejný lhář. Právník. Právník a lhář. Nedokáže si najít na svého syna čas a on se mu za to šeredně pomstí. Jedno kouzelné přání a Fletcher ať už chce nebo ne, tak musí mluvit pravdu. U soudu, ve výtahu, policistovi, sekretářce i bývalé manželce. Tohle je jedna z nejlepších Jimových rolí. Jim se předvádí a zvládá mě pobavit s přehledem. Jeho neustálé žvanění a hlášky jsou výborné. Jim je tady jako komik neodolatelný a tahle komedie mě velmi příjemně překvapila. Nečekal jsem, že se u ní takhle skvěle pobavím. Typický Carrey v nejlepší formě. Parádní zábava. (85 procent) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Pre Justina Coopera, ktorý si zahral malého Maxa Reeda to bola vôbec prvá filmová skúsenosť z jeho krátkeho pôsobenia vo filmovom priemysle. Neskôr začal pracovať ako producent pre Fox Sports rádio. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od 8. července do 18. října 1996. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama