Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době, kdy jsem ještě téměř chodil chcávat na nočník, takže zkusím při psaní komentáře zalovit v paměti. Vím jistě, že se mi líbil. Neměl jsem z něj sice erekci, ale tu jsem v té době snad ještě ani neznal, či minimálně nevnímal. Stejně tak jsem neznal Jima Carreyho (a jestlipak tohle nebyl film, kde jsem jej spatřil poprvé) a možná mě ta jeho vždy a všude přítomná gesta dost zaskočila. Dnes ho již obdivuji a za nejzdařilejší snímek pokládám Muže na měsíci od Miloše Formana. Vzpomínám si, že šlo asi o to, že byl Jim děsně ulhaný. Byl totiž právník. Narozeninové přání jeho syna vše změnilo a on na jeden den lhát nedovedl, čímž se dostával do nejrůznějších komických situací. Vytvářel katastrofu za katastrofou snad ve všech sférách života. Rozhodně se jedná o velmi slušnou komedii, rozhodně bych tuhle roli však neoznačil za Jimovu nejlepší. Zkrátka jde o takový standard. Kouknete se, nenadchne vás to, ale určitě ani neurazí. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Dřív bych tento film hodil do odpadu nebo by skončil s jednou hvězdičkou, ale dnes musím jinak. Je to špatný film, ale nový dabing Bohdana Tůmy (ten Dejdarův byl hrozný), kterým to Nova před nedávnem předabovala, částečně film zachránil. Díky němu jsem se několikrát zasmál, ale víckrát v životě už to vidět nemusím. Na začátku 90. let měl Carrey dobré komedie, teď by se měl držet raději vážnějších témat ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Slabší Jim Carrey. Film má hodně dobrý námět, bohužel zužitkovaný ne ve prospěch bezuzdné kacířské srandy, ale moralizující rodinné "zábavy" (ačkoliv je tam plno sprostých slov a narážek na sex). Nabízí se srovnání s filmem Invention of Lying Rickyho Gervaise, který je ale teda ještě o dost horší. Takže až zase budu chtít nějakou totální ujetost, tak si dám Ace Venturu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Z Carreyho filmov mám tento najradšej. Jim sa tu naplno prejavil a ukázal svetu kto je komik číslo jeden. Bavil som sa výborne počas celého filmu a to hlavne na Carreyho vtípkoch. Film je jednoduchý a krátky, ale nechýba mu nadhľad, spád ani dej a je maximálne zábavný. Carreyho by mali tvorcovia filmov viac využívať lebo začína starnúť a bolo by ho škoda. 80%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey není špatný herec, ale extra ho nějak nemusím. Vtipných scén zde bylo celkem dost, ne všechny ale pobavili. I příběh nebyl nic extra. Přesto je to příjemná jednohubka na opravdu jen jedno podívání. Ještě, že je krátká stopáž filmu, jinač bych hodnotil hůře. S hodně odř.ušima hodnotím na 50% = *** ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Jim Carrey (Fletcher Reede) prenasleduje lietadlo na pojazdných schodoch typu NMC-Wollard TMPS-200, ktoré boli upravené pre film a dosahujú skutočnú rýchlosť až 145 km/h. (Raccoon.city)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama