Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pohodovka s Reynoldsem, která si na nic nehraje. Opět se jedná o jednu velkou honičku, sice slabší než Polda a Bandita, ale se zajímavými vedlejšími rolemi - dvojice jazzových zpěváků hrající dva falešné kněze, Jackie Chan (nebojte, nějaké bitky se dočkáte), Klinger z Mashe jako arabský šejk, bloncka z Charlieho andílků a další a další. Pohodička. EDIT 2024: Napodruhé mnohem lepší. Prostě Needham tyhle závodní komedie filmy s Reynoldsem v hlavní roli umí. On neváhá přihodit jakoukoliv nereálnou hovadinu, jen aby se člověk bavil, šílené kaskadérské kousky k tomu a na mě to funguje. Působí to, jak kdyby se sešla parta kamarádů a na plátně se bavili. Bylo milé vidět po dlouhé době Deana Martina a Sammy Davise jr., kromě výše zmíněných je tu geniální hororový doktor, dokonalý sidekick Dom DeLuise. A Roger Moore, který tu hraje... inu milionáře, sám sebe a Jamese Bonda... bondovské udělátka v autě included :) Výborná zábava a komedie roku 1981. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická velkolepá bláznivá závodní taškařice, jakých tu již bylo spoustu. Typicky pestré složení postav a strojů (Japonec s hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem, Brit ála James Bond v Aston Martinu atd) zažívá ty nejbláznivější situace a my se u toho zlehka usmíváme, protože tady není čas se nudit a i když je to občas až přehnaně trapné, je to vlastně vtipné. No, celý film vlastně vypadá asi jako předešlá věta. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavna blbost ve ktery jde jen o to, jak se parta silencu v rozmanitejch autech dostane z bodu a do bodu b, pricemze necekejte zadnou Death race, tohle je akcni komedie, takze krome toho, ze vsichni uhanej po silnicich v rychlejch autacich, sem tam taky hodi nejakou tu hlasku. Z hercu nejvic zaujme frajerskej Reynolds, Roger Moore hrajici Rogera Moorea, kterej neustale machruje a Jackie Chan, kterej ma sice hodne vedlejsi roli, ale v zaverecny bitce se konecne dostane ke slovu. Je to kravina, ale je to svizny a je to vtipny. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

912. hodnocený film: Honba za vítězstvím a sposta kompromisů, které jsou patrné pro celou část filmu. Ano, máme tu plno nadupaných kár a pár filmových hvězd, ale autoři k nám byli dosti štědří a nakonec film nepůsobí vůbec dobře. Hodně prvoplánové, málo vtipné a přestu zábavné. Ani už nevím, proč bych měl tenhle film doporučit... 3* josu proto maximálním hodnocení, protože snad jen ta auta a duch osmdesátek vám může udělat dobře. Aha, už vím proč... :-) 3* ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

No tak tyhle remake filmy na tématiku závodu napříč USA z 80. let jsou pěkně ztřeštěné bláznivé komedie či spíše až parodie původního námětu........Gumball Rally z roku 1976 bylo prostě první a bez debat nejlepší zpracování u kterého jsem se skvěle bavil .......tyhle pozdější ptákoviny mu nesahají ani po kotníky........no nejvíce to zachraňuje Roger Moore....a pak ti Japonci v Hi-tech autě a přenádherné Lamborghini Countach........ne vážně podívejte se radši na Gumball Rally ... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Než se Marcie (Adrienne Barbeau) legitimuje policistovi, zip v jejím výstřihu mění pozici. (Fenk)
  • Vo filme je množstvo odvolávok na filmy o agentovi 007, ako dôsledok toho, že Roger Moore podpísal špeciálnu zmluvu s producentom Albertom R. Broccolim. V každom filme, v ktorom bude hrať, sa podľa nej bude snažiť nejakým spôsobom upozorniť na snímky o Jamesovi Bondovi. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama