Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

912. hodnocený film: Honba za vítězstvím a sposta kompromisů, které jsou patrné pro celou část filmu. Ano, máme tu plno nadupaných kár a pár filmových hvězd, ale autoři k nám byli dosti štědří a nakonec film nepůsobí vůbec dobře. Hodně prvoplánové, málo vtipné a přestu zábavné. Ani už nevím, proč bych měl tenhle film doporučit... 3* josu proto maximálním hodnocení, protože snad jen ta auta a duch osmdesátek vám může udělat dobře. Aha, už vím proč... :-) 3* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som si nahováral, keď som si pustil tento filmík. Lákadiel je tu dosť, hlavne som chcel vidieť čo tam bude robiť Jackie. Ten si na záver nemohol odpustiť nejakých pár úderov, Roger Moore paroduje sám seba aj rolu agenta 007, ešte som sa občas aj pousmial ale inak je to celé statočne o ničom! 40%. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Roger Moore sebeparoduje roli Jamese Bonda, kterého ztvárnil celkem v sedmi filmech. V každé scéně v níž se Roger Moore (role Seymour Goldfarb, Jr.) objeví, hraje hudební motiv z filmů o Jamesi Bondovi. Seymour Goldfarb se závodu účastní ve voze Aston Martin DB5, který proslavil Sean Connery ve filmech Goldfinger (1964) a Thunderball (1965), ale Moore v jakémkoliv voze Aston Martin jako James Bond nikdy neseděl. Během bitky na konci Seymour Goldfarb hraný Rogerem Moorem říká motorkáři: "I must warn you, I'm Roger Moore!" (narážka na: "Jmenuji se Bond. James Bond.") s hudbou hrající bondovské téma. Nezapomenutelný je Jack Elam jako doktor Nikolas Van Helsing. Jackie Chan jako japonský řidič Subaru nemá moc prostoru, ale v závěrečné bitce má kratičký souboj. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Závodní komedie, jež střídá silné a slabší momenty na úrovni klasického lehce buranského Burtova humoru. Skvělá hudba, nápadité obsazení a rozumná stopáž zesilují pozitivní dojmy a zaručí absenci nudy. Přesto je to celkově film pro chlapce do 12 let a milovníky aut. Burt chce vyhrát s kamarádem Cannonball a sežene k tomu super roštěnku, co jim ještě může stát v cestě - všichni co ho chtějí vyhrát taky!...60% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pohodovka s Reynoldsem, která si na nic nehraje. Opět se jedná o jednu velkou honičku, sice slabší než Polda a Bandita, ale se zajímavými vedlejšími rolemi - dvojice jazzových zpěváků hrající dva falešné kněze, Jackie Chan (nebojte, nějaké bitky se dočkáte), Klinger z Mashe jako arabský šejk, bloncka z Charlieho andílků a další a další. Pohodička. EDIT 2024: Napodruhé mnohem lepší. Prostě Needham tyhle závodní komedie filmy s Reynoldsem v hlavní roli umí. On neváhá přihodit jakoukoliv nereálnou hovadinu, jen aby se člověk bavil, šílené kaskadérské kousky k tomu a na mě to funguje. Působí to, jak kdyby se sešla parta kamarádů a na plátně se bavili. Bylo milé vidět po dlouhé době Deana Martina a Sammy Davise jr., kromě výše zmíněných je tu geniální hororový doktor, dokonalý sidekick Dom DeLuise. A Roger Moore, který tu hraje... inu milionáře, sám sebe a Jamese Bonda... bondovské udělátka v autě included :) Výborná zábava a komedie roku 1981. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Keď počas pretekov jeden z motorkárov ohrozuje Seymoura Goldfarba Jr. (Roger Moore), Seymour mu hovorí: "Musím ťa upozorniť, ja som Roger Moore!" V pozadí k tomu hrá hudba z filmov o Jamesovi Bondovi. (Peter-1307)
  • Aby Brock Yates získal čo najviac materiálov pre film, sám sa zúčastnil pretekov Cannonball v roju 1978. Stálo ho to miesto redaktora v časopise "Car and Driver". (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama