Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„My Tři králové jdeme k vám / kuvajtské zlato seberem vám..“ Russellův film měl svým originálním pojetím našlápnuto mnohem výš, bohužel ve druhé vážnější polovině neudržel nastolené tempo a nepřesvědčil o upřímnosti té náhlé změny "životní nutnosti" G.Clooneyho a jeho hochů. Nicméně natočit takový protiamerický film a zároveň být zakázán v Iráku, to je vskutku husarský kousek. Ty cihly rozdané prostému lidu - myslíte, že si je dají naložené v česneku a nebo jen tak zlehka oprančené na ohni s pšeničnou plackou? „Ropa ať téče dlouhá léta / my jsme k vám příšli z daleka..“ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Co je potěšující je herecký cástíng a přítomný humor, který tomuhle úletu sluší, co je však nepotěšující je poměrně nekvalitní technická stránka, kde i z hlediska vizuálu se není příliš na co koukat, všude prach a písek a působilo to na mne místy jako film z levnějšího kraje, naštěstí jsem se bavil nadprůměrně, tak čtverec přihodím, ale jen o chlup. 70% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tří králové, obsazení třemi zvláštními herci. Mark Walhberg pro mě z trojice nejoblíbenější, působí věrohodně a snaží se. Geroge Clooney, který je ze všech tří nejznámější a má za sebou kvalitní práci, hraje na můj vkus až moc obyčejně a nevyčnívá ani nad ostatními králi. Ice Cube jako král těch levnějších akčních filmů a komedií z prostředí černošských ghet, trojici doplňuje. Ať si každý udělá závěr podle sebe, jestli je hlavní trojice opravdu tak kvalitní jak se na papíře zdá, ale mě nepřesvědčili. Film je plný kamerových triků ala "tohle udělá kulka se střevy..." a také barevné filtry, které občas působí nadbytečně. Celkově jde o slušný snímek, který je na papíře rozhodně lepší než na plátně. Škoda nevyužitého potenciálu a zbrklého natočení. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že v Americe je minimálně jeden scénárista, který se ve válečném filmu dokáže obejít bez vlasteneckých projevů a patosu. Dalo by se říct, že z těch všech podobných filmů si dělá srandu. Ve Třech králích se pořád něco děje a vůbec není čas na nudu. Je to taková akční jednohubka a kouká se na to sakra dobře. Takových válečných filmů by mělo být víc. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento osobitý snímek byl pro mne příjemným překvapením. Tak na 75% s tím, že bych šel ještě výš, kdyby ho kameraman Tom Siegel (především filmy Bryana Singera) obdařil pěknějším obrazem, protože ty přeexponované a desaturované záběry mému oku příliš nelahodily. Zato mě potěšil odvážně pojatý příběh, v něž krom napětí i humoru nechyběla ani iluze bořící zvolání adresované té části západní civilizace, která žije v domnění, že utrápy kuvajstkého lidu skončily spolu s válkou v Perském zálivu. A je tu samozřejmě zjevná analogie s jinými novodobými konflikty na blízkém východě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Většina poradců pro film zažila skutečnou válku v Kuvajtu. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno