Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (146)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další KATASTROFÁLNÍ seriál na Netflixu, který v poslední době potvrzuje, že kromě Stranger Things už rezignoval na kvalitní a originální tvorbu, a nechává se strhávat různými trendy, které avšak pro diváka nejsou moc "trendy" jako v tomto případě. Potenciál na reboot resident evil byl nadějný, ale stala se z toho pouze nekoukatelná břečka plná příšerných postav a ještě horšího scénáře. Sledování poze na vlastní nebezpečí a nedoporučuji to ani fanouškům herní série. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Sotva v roce 2017 skončila s touto RE filmovou sérií Mila Jovovich, tak už vloni vznikl další film téhle známé ságy dle pc her, ale nedopadl moc dobře. Divím se, že jsem mu dal čistý průměr, ale co už. Co se týče téhle netflix série, tak to není o moc lepší a vlastně i snad trochu celkově horší. Ještě tak první 4 díly byly koukatelné, ale mělo to spoustu much. V druhé polovině série už mě to vůbec nebavilo a nudil jsem se až do konce. Technická stránka je slabá, ale sem tam jsou najdou přijatelné scénky se zombíky, ale tím dějem se to začalo nudně padat do kytek. Herecké obsazení na tom také není nejlíp, i když mi ústřední dvojice sester zpočátku bavila, ale zbytek herců už moc ne včetně nudného Weskera. Prolínání minulosti a přítomnosti bylo přehledné. Hudba – té jsem si nevšiml. No, neříkám, že to byl nějaký odpad, ale jsem dobrej, že jsem to dokoukal celé do konce. Nikomu to nedoporučuji, je to slabota. ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Ach, tu niečo nevyšlo tak, ako malo. Teda, nechápte ma zle - určite ide o SciFi roku. Prečo? Pretože tu niesú len zombie, ale objavujú sa tu nápady, ktoré zatiaľ nikde neboli - napríklad zmena rasy postavy počas jednej epizódy (Billie went in full Michael Jackson, eh?). Inak vlastne o nič objavné nejde - máme tu naozaj otrasný casting, ktorý nezachraňuje ani Lance Reddick (ten tu má jeden svetlý moment, inak nič), orientácie snáď všetky ktoré existujú (jo btw ja som Focke Achgelis FA223 Drache, kto si ty?). Príbeh tu prakticky nie je (teda minimálne nie taký, ktorý by sa nedal predvídať), a aj napriek tomu, že nie je, by mu neuškodilo vystrihnutie nudných scén z minulosti. Hudba síce existuje, ale že by som si ju nejako všímal? Not really. Kamera sa síce môže snažiť, občas sa podarí zaujímavý výkrut, ale aj to je zbytočné. No Netflix, na to že toto je prvá vec ktorú od teba pozerám odkedy si ťa naozaj platím (tu sa patrí dať Shoutout Veronike) ide o naozaj strašnú blbosť. Tl:dr; Ide o blbosť, kvalitatívne ešte pod úrovňou The Walking Dead: World Beyond prvej série. Rôzne narážky na Covid a podobné veci pobavili, ale akonáhle začala hrať Billie Eilish (hrať? To by to najprv musela byť hudba aby to hralo) tak som začal seriózne rozmýšľať o odpade. Za 4. epizódu a niektoré príšery (pavúk) teda dávam slabé 2*, 40%. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

No jo otevřený konec, přesně to co nemám rád. Ale s ostatními sledujícími nesouhlasím, protože já samozvaný profesor zobíkologie říkám, že seriál je podařený, sympatický a dobře zahraný. Jo říkejte si Hardyové a LIVINGDEADové co chcete, jakmile nehraje Mila Jojovič tak je zle co? Těším se na další serii. Na druhou stranu "I am not ok with this" jsem se jí taky nedočkal. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflixu sa tu podaril obrovský prešľap. Prečo preboha niečo pomenovať Resident Evil, keď jediné čo z toho sveta sa zachovalo sú akurát mená a názvy. Týmto sa seriál hneď na začiatku pochoval u všetkých ľudí, ktorí čakali, že sa aspoň troška bude držať predlohy. Druhou vecou, ktorá tento seriál pochovala je všetko ostatné. Herecky okrem Lanca úplne otrasná, teda ešte tá mrcha šéfka Umbrelly sa mi páčila ale inak celé zle. Scenár?!  Jak, povedzte mi jak môže niekto vymyslieť tak hrozný scenár. Toľko nelogických vecí som nevidel snáď nikde, mohol by som menovať ale to by sme tu boli dozajtra. Nepozerá sa nato vyložene zle, ale ja osobne som to dopozeral len preto, aby som videl kam až tá blbosť dokáže zájsť. Príšerky sa podarili, Zombie ale opäť úplne nula bodov. Väčšinu času sa tu kecá, podľa toho debilného scenára, s nesympatickými hercami a občas príde akcia. Tá väčšinou sklame tiež, ale malé svetlé chvíľky sa nájdu. Finále, no nič radšej.  Tvorcovia máju gule, že čakajú druhú sériu. Rozhodne sa vyhnúť, s RE to nemá spoločné vôbec nič . ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Postava s motorovou pilou zahalená pytlem přes hlavu je odkazem na ikonického herního záporáka ze hry „Resident Evil 4“. (UncleMorty)
  • V seriálu můžeme narazit na spoustu odkazů na videoherní sérii. Počínaje píšťalkou na psy, která byla v epizodě Vítejte v New Raccoon City (2022) použita ve Spencerově sídle na přilákání Cerbera (T-Virem infikovaného psa) k získání klíče z jeho obojku. Dále můžeme vidět zbraně jako Python či ikonickou zbraň S.T.A.R.S. jednotky RPD - Samurai Edge (Beretta 92F) Model Barry Burton, Red9 z „Residet Evil 4“ nebo tříhlavňovou upilovanou brokovnici známou jako Hydra z pátého herního dílu. Mimoto v seriálu zazní i „Moonlight Sonata“ na piáno, kterou jsme mohli slyšet v prvním herním díle či v DLC „Lost in Nightmares“ k páté hře. Vždy byla použita v případě, kdyby bylo potřeba otevřít tajné dveře. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama