Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (147)

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Další resident evil adaptace, která ale klasicky stojí za hovno. Jo, líbil se mi Lance Reddick jako Wesker (i když se samotnou postavou Weskera mám několik problémů) a jeho herecké výkony jsou asi fakt to nejlepší na celým seriálu a jo, těch pár odkazů na herní sérii bylo fajn, ale jinak tady nefunguje snad nic. Hlavní dvojka, Jade a Billie, je extrémně nesympatická, s tím že u Jade tvůrci fakt dělají všechno proto, aby jí nikdo neměl rád jak v lince z roku 2022 (tady hned v prvních minutách se musí chovat jako nevtipná sobecká otravná kráva), ale i s postupem času je vidět, jak nesympatická je i v tý budoucí lince, kdy svým vypatlaným chováním zapříčiní smrt několika postav. Tím se dostáváme k dalšímu problému, proč je to rozdělený na dvě časový linky? Budoucí linka mě nebavila, je to klasická zombie apokalypsa, kterou tady každej už několikrát viděl, akorát tohle provedení zombíků mě extrémně nudilo a když  už se objevilo nějaký nový monstrum nebo snad i dokonce něco z her, tak je to na obrazovce celou jednu minutu než se zase vrátíme k nudným zombíkům. Celá ta zápletka téhle linky je fakt nudná, místama nedává smysl a občas vyspoileruje to, co se stane v tý lince z roku 2022, která aspoň ze začátku měla lehkej nádech jakési záhady, kterou to nové racoon city skrývá, ale hned po prvním díle je jasný, že tohle se bude hlavně věnovat dvojici otravných čtrnáctek, které dělají neskutečně hloupý rozhodnutí (jo, moje sestra je kousnutá a vím, že se z ní může stát každou chvíli zombie, ale co kdyby šla do školy nebo na párty, to by bylo hrozně cool ne????).  V týhle lince mě ale docela bavila ta zlá CEO Evelyn, kterou ale pak museli zkurvit v tý lince budoucí (ta scéna s Dua Lipou byla co jako? Neironicky člověk co se tohle rozhodl vytvořit a dát do seriálu by měl dostat celoživotní zákaz cokoliv vytvářet) a celkově výběr hudby byl naprosto otřesnej.  Doufám, že tenhle seriál zruší dřív, než dokážou zničit víc postav z herní série. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

ach jo, prokletí videoherních adaptací pokračuje a pro franšízu Resident Evil to už platí nejmíň trojnásob – viz. sice blbá ale relativně zábavná tetralogie s Millou Jovovich (ne, poslední dva díly fakt nepočítám), nicneříkající japonský animákyposlední celovečerák – protože tahle kultovní série se snad nikdy nedočká kvalitního zadaptování na filmový plátno či televizní obrazovky alá Planeta Terror.... ale jako nenáročný brakový zombie horor na večerní binge-watching ujde. Ta částečná teenage stylizace tomu fakt nesedí. Každopádně já stále čekám na to kdy se objeví Mr. X 🗿 ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další KATASTROFÁLNÍ seriál na Netflixu, který v poslední době potvrzuje, že kromě Stranger Things už rezignoval na kvalitní a originální tvorbu, a nechává se strhávat různými trendy, které avšak pro diváka nejsou moc "trendy" jako v tomto případě. Potenciál na reboot resident evil byl nadějný, ale stala se z toho pouze nekoukatelná břečka plná příšerných postav a ještě horšího scénáře. Sledování poze na vlastní nebezpečí a nedoporučuji to ani fanouškům herní série. ()

AngelG odpad!

všechny recenze uživatele

Bože za co opravdu. To snad mám ještě se slzou vzpomínat na tu příšernou srajdu z minulého roku anebo snad na Milu, co vykopne ze vzduchu padající sklo do psa s držkou jak Demogorgon? Proč to musí neustále tak prznit, proč! Nejen, že se nám opět opakuje moderní soutěž "kdo obsadí nejvíce rolí kýmkoliv jiným než bělochy", takže se dočkáme něčeho tak neuvěřitelného jako je černý Albert Wesker, ale ještě to je k uzoufání opět tak dementní. Co má tohle s předlohou společného? Ruku na srdce, herní RE (když bereme opravdu jen originál do 3. dílu) nemá extra komplexní příběh. Je to víceméně jen přežití v nakaženém Raccoon city, ale oni prostě nejsou schopní ani natočit to, aniž by do toho nervali nějaké nesmysly anebo totálně nepředělali nějaké části. Jak si opravdu všichni tihle scénáristi a režiséři můžou myslet, že můžou překonat jakoukoliv předlohu? Vylepšit? Proč ne. Ale úplně si to překopat k obrazu svému, kdy vlastně nemám žádný pořádný anebo nápaditý nápad a jenom na to dát nálepku RE, protože to lidi znají, to je opravdu ubohost. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja považujem značku Resident Evil za celkom solídnu. Jednotku mám v obľúbených a dokedy tu budem, tak to meniť určite nebudem a tie ostatne sa celkom dajú zniesť. A tak na tento seriál som bol dosť zvedavý, ako to Netflix zvládol. A teraz viem, že to nezvládol. Príbeh o dvoch sestier u ktorých sa strieda minulosť z budúcnosťou a zaujímavá ani dramatická nie je ani jedna s tých liniek. Je to neskutočná nuda, skoro žiadna akcia a keď i nejaká sa dostaví, tak je to slabučký odvar. Potom sa tu ma hrať na veľkolepé monštra a tvorcovia za zmohli len na vypasenú húsenicu, nezaujímavého Aragoga( H.P) či finálneho Gustava (Po stopách zabijaka). Jednoznačne je to jeden z najslabších seriálov od Netflixu a aj keď som nič extra nečakal, tak som zas nečakal ani takú hroznu biedu. Len za slabé 2*. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Všechny zbraně vojáků Umbrelly jsou přeplastované repliky zbraně Kriss Vector. (UncleMorty)
  • Scéna, kdy se Richard Baxter (Turlough Convery) snaží prostřílet cestu skrze halu plnou zombie, je až nápadně podobná scéně z Resident Evil: Vendetta (2017), kde se ve stejné situaci ocitnou Leon S. Kennedy s Chrisem Redfieldem. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno