Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Stejně jako autor roztomilého Petera Pana Sir Barrie, tak se i režisér Marc Forster snaží svým filmovým Hledáním Země Nezemě objevit především to dětské v každém z nás - a jednoznačně se mu to daří... Je zajímavé sledovat, jakým způsobem toho dociluje - jeho film se ani nijak nesnaží maskovat skutečnost, že chce být cukrkandlově milým a pastelově krásným. Nevím, u jiných snímků vystavěných na podobné prvoplánové metodě, bych zřejmě skřípal zuby, ale Forsterovu jednoduchému naléhání nelze nepodlehnout... Návrat do krajiny dětství a odvaha tváří v tvář se postavit své fantazii a imaginaci si vyžaduje naslouchat onomu malému klukovi uvnitř mne a já se tomuto vábení rád podávám, jelikož o svém nedospělém dospělém dobře vím... Netuším, jestli každý měl v dětství lítací sny, když jsem se ale poprvé setkal s tím, že Peter Pan vzlétl, vzpomněl jsem si právě na ně... Lítací sny byly nádherné, stejně jako tenhle film a jeho neuvěřitelně silná (a lidská) gradace a finále... Marc Forster je přirozený režisérský talent a ještě nikdy nenatočil špatný snímek, což jeho nádherná exkurze do fantazijní Země Nezemě jenom potvrzuje... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne peknej film. Asi bych ho neradil ciste mezi drama, tenhle film ma od vseho trosku, ale je to vsechno poskladany fakt vyborne. Johnny Depp je opet vybornej, ale Kate Winslet mi prisla trosku mdla. Skoda, ze je film takovej rozvleklej, protoze zas az tolik se tu toho nedeje, ale plne to vynahradi konec, kterej je proste uzasnej, ale uznavam, ze tu je hodne videt, ze to je kuli tomu, aby byli divaci dojaty. A tenhle film fakt dojemnej je. Hudba i kamera jsou taky super. Nechapu jak moh takle milej film natocit reziser drsnyho drama Ples priser a psycharny Hranice zivota. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec dam ty 4*, protoze tu par hluchejch mist je. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Neuvěřitelně procítěný a upřímný film v každém svém tónu, v každém záběru, v každé větě. Takhle podávané emoce mám opravdu ráda, neměla jsem pocit, že by mi ty emoce někdo vnucoval. Děj plyne pomalu, ale celá ta kouzelná atmosféra mě dokonale vtáhla a já nechtěla, aby film skončil. Závěrečná scéna je opravdu nádherná a dojemná, slzy jsem skutečně zadržet nemohla. K tomu navíc překrásná hudba, fantastický Johnny Depp, výborná Kate Winslet. Nemám jediný důvod, proč nedat plné hodnocení. Tento film je totiž fakt KRÁSNÝ. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Krasny, ale aj smutny film o tom, ako vlastne vznikol pribeh Petra Pana. Nikdy by mi nenapadlo, za akych okolnosti prisiel autor k takemuto krasnemu pribehu o Petrovi Panovi, co vsetko prezival s vdovou Kate Winslet a jej detmi, ohovaraniu spolocnosti alebo aj nedovere v uspechu voci tejto divadelnej hre, ktora mala mat premieru. Kate Winslet je ako vzdy super, opät ma jej postava presvedcila a dojala a Johnnyho Deppa nemusim ani chvalit, on je stale dobry. Petrov Panov alebo Hookov bolo uz natocenych mnoho verzii, avsak najznamejsie, ktore poznam su od Stevena Spielberga HOOK (1991), kde si zleho kapitana Hooka zahral Dustin Hoffman, ktory si tu zahral Charlesa Frohmana alebo zatial poslednu verziu PETRA PANA (2003) s Jasonom Isaacsom. Film ziskal jedneho Oscara za hudbu a ma 6 nominacii vratane najlepsieho filmu alebo herca v hlavnej ulohe Johnnyho Deppa. Johnnymu v tom rocniku sosku vyfukol Jamie Foxx za ulohu jazzoveho hudobnika Raya Charlesa pod nazvom RAY (2004) a najlepsim filmom sa stal vtedy Eastwoodov MILLION DOLLAR BABY (2004). Mozno je prekvapujuce, ze sa Kate Winslet neusla ziadna nominacia, ale to je omyl, Kate bola v tom rocniku Oscarov nominovana ako najlepsia herecka v hlavnej ulohe za dramu VECNY SVIT NEPOSKVRNENE MYSLI (2004), avsak favoritom toho vecera bola drama Million Dollar Baby, takze Oscara ziskala Hilary Swank... 15.01.2010 _______ Johnny Depp - (Sir James Matthew Barrie) +++ Kate Winslet - (Sylvia Llewelyn Davies) +++ Dustin Hoffman - (Charles Frohman) +++ Julie Christie - (Pani Emma du Maurier) +++ Radha Mitchell - (Mary Ansell Barrie) +++ Freddie Highmore - (Peter Llewelyn Davies) +++ Joe Prospero - (Jack Llewelyn Davies) +++ Nick Roud - (George Llewelyn Davies) +++ Luke Spill - (Michael Llewelyn Davies) +++ Kelly Macdonald - (´Peter Pan´) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ Hudba: Jan A.P. Kaczmarek +++ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S náladou nenáladou, chutí nechutí, očekáváním neočekáváním jsem si pustil Hledání Země - Nezemě a výsledné dojmy jsou příjemné nepříjemné, čili smíšené. Hodnocení na 4* vytáhl samotný emotivní závěr, jinak se po celou dobu prolínaly scény poutavé a méně poutavé, takže nezbývalo než oceňovat nápaditost scén a herecké výkony. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie). (skrecok1581)
  • Je tradicí, že v divadle hraje Petra Pana vždy dívka. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama