Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se moje hodnocení liší od naprosté většiny. U tohodle filmu musím říct bohužel. Co naplat, že postava Johnny Deppa je jedno velké dítě, které má fantazii, že by ji mohl krájet a každému dítěti ve světě, které tolik fantazie nemá, by mohl kus ze sebe dát. Jenže kdyby to bylo vyprávěno trošku jinak, než tak nudnou formou, jakou to ve skutečnosti vyprávěno bylo. Když skvěle hrající Johnny nebyl se "svými" dětmi ve své fantazii, tak mě to totiž hrozně nudilo a říkal jsem si, jak nekonečnej ten film je. Mrzí mě to o to víc, protože postava Jamese Barrieho mi byla šíleně sympatická. Vždyť fantazie je to nejúžasnější, co naše hlava má, nejen v dětství, ale i v dospělosti. Jenom jí musíme umět pustit uzdu, jako to James Barrie dokázal. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S náladou nenáladou, chutí nechutí, očekáváním neočekáváním jsem si pustil Hledání Země - Nezemě a výsledné dojmy jsou příjemné nepříjemné, čili smíšené. Hodnocení na 4* vytáhl samotný emotivní závěr, jinak se po celou dobu prolínaly scény poutavé a méně poutavé, takže nezbývalo než oceňovat nápaditost scén a herecké výkony. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už nikdy nebudu brát vážně ( i přesto, že jsem ji vážně nikdy nebral) kritiku Forresta Gumpa ohledně prvoplánové přeslazenosti. Ten, kdo ji ve Forrestovi kritizoval a zde je okouzlen, nemůže být nepokrytecký. Film se mi líbil. Na to, že Johnyho Deppa nemám moc rád až překvapivě hodně. Probíraná látka mě však neměla šanci oslovit. Psychiku dětí opravdu nemám rád, a proto, spíše než okouzlen, jsem byl z celého projektu mírně roztrpčen. Hudba má své výborné momenty, i když ani ta z celého konceptu "krásnoty" nijak nevybočuje. Abych to zbytečně neprodlužoval; pro mě je to kvalitní snímek s klasickým příběhem, který ale nesplnil zcela mé nevyzpytatelné požadavky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Režisér Marc Foster mě už zase (po Plesu příšer) naprosto uchvátil. Co se mohlo v rukou méně talentovaného tvůrce zvrhnout v ubrečenou tuctovou limonádu dokázal přetvořit v opravdu krásný, jímavý film, u kterého se nebudete stydět, že nějakou tu slzu nakonec uroníte. Obsazení se nedá označit než jako skvostné. Velmi lituji, že mi film v kinech utekl... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pojmy zdánlivě abstraktní a odtažité mají své živé obsahy. A často také přesahy. I pohádkové a fantastické. Lze se tomu smát, ale každý, kdo se z těchto kouzel vymaní, ochudí svůj život, někdy i nenapravitelně. K výbornému scénáři a suverénní režii lze přidat i ústřední herecké trojhvězdí a ocenění kvality propojení skutečnosti a přetvárnění ve výborně napsaném příběhu. I dojetí a slzy patří do života, má-li být plně a všestranně žit. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoli Barrie (Johnny Depp) požaduje pro sirotky 25 míst ve svém publiku, v obsazení filmu je uvedeno pouze 15 sirotků. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama