Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex (Luke Wilson) je spisovatel s většími schopnostmi zadlužit se než napsat knihu. Aby se zbavil dotěrných věřitelů, musí během 30 dnů dokončit svůj román nebo skončí mrtvý. Na pomoc si najme stenografku Emmu (Kate Hudson), které začne diktovat svůj příběh o romantickém vztahu mezi třemi lidmi. Půvabná, ale také poněkud tvrdohlavá Emma má neustálé výhrady k jeho spisovatelským nápadům. Ty pomalu a bezděčně začínají Alexe i jeho příběh ovlivňovat. Obsah knížky se začíná podobat skutečnosti a život příběhu z románu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

cab 

všechny recenze uživatele

Boze vsemohouci, kdyby jsi existoval, tak by jsi nedovolil, abych si sedl k telce a sledoval tuto ve vsech padech spatnou romantiku, kde se komickeho nedeje absolutne nic a nebo by jsi zatrhl vyrobu uz v zarodku. Za herecke snazeni spisovatele Alexe (Luke Wilson) a stenografky Emmy (pekna Kate Hudson) se slituji a milosrdne prepaluji svoje hodnoceni. 40% ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Spisovatel a stenografka Alex a Emma píší v Bostonu knihu, on ji vymýšlí a diktuje, ona zapisuje a komentuje. Hrdina knihy ve smyšleném letním přímořském letovisku marně usiluje o lásku vysoce postavené ženy, které by však k nohám musel složit bohatství, a přitom přehlíží přízeň druhé jemu naroveň postavené ženy, které imponuje takový, jaký je. Hrdinovi bostonského příběhu také schází peníze a i v jeho životě jsou dvě rozdílné ženy. Asi že mají stejného autora, Jeremy Leven, dopadnou oba stejné trojúhelníky stejně. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Alex má dluhy, ultimátum a zachránit ho může pouze dopsaná kniha, jenže se zasekl už u první věty a ani s ní není moc spokojený, je prostě zoufalý. A stenografka Emma? Nejprve „nehodlá ztrácet čas v soukromém apartmá zoufalého muže“. Přesto zůstane, mají 30 dní na vytvoření skvostu z červené literatury. Jde jenom o to čí názor a záměr vyhraje. . „ Já jsem autor! Jasný. A já říkám, že..“ nebo „ Já jsem čtenář! Jasný. A já říkám, že“ Kdo má rád odpočinkové komedie bude spokojen. Kdo tenhle žánr nemusí, ten to rozcupuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc pekna romanticka komedie, alespon ze zacatku. Prvnich cca 45 minut je fakt moc milejch, vcelku originalnich, hodne vtipnejch a sviznejch, jenze pak pride druha polovina filmu a ta uz dost ztraci dech, zapletky se opakujou, uz to neni moc vtipne a zbyla jen romantika, ktera trosku nudi. Aspon ke konci sem si rikal, ze konecne nekomu doslo, ze vse nemusi dopadnout tak romanticky, ale pak to tvurci posrali a hodily tam klasickej zaver plnej klise. (on udela nejak vystup, ona: ach, on: och, velka laska a happy-end). Skoda ty druhy poloviny, prvni byla fakt na 5*, za coz hodne muzou herci. Kate Hudson i Luke Wilson jsou fakt vyborny, navic kdyz se dej hezky proplita mezi knihou a psanim knihy. Slabsi 4*. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Každý den není posvícení - Reinerovy filmy mám docela rád, počin Alex a Emma mě však za srdce chytit nedokázal. Kate Hudson s Lukem Wilsonem jsou snaživí, potěšila přítomnost Sophie Marceau, příběh i chemie ústřední dvojice mě docela úspěšně minuly, scénář je slabý a docela jsem se nudil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Nehledě na to, co Emma tvrdí, Ylva je švédské jméno. (HappySmile)
  • Když jsou Alex a Emma venku na procházce, nastoupí na loď a poté pokračují dál. Ve scéně lze zahlédnout blesk fotoaparátu, což byl paparazzi snažící se ukořistit fotku. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Alex ve své knize změní švédskou au-pair Ylvu na německou Elsu, je to v německé verzi filmu ruska Elsa. (HappySmile)

Reklama

Reklama