Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Otázka znie: čo prinútilo R. Crowa, B. Raynoldsa, C. Meanlyho alebo dokonca M. Mayersa aby hrali v tomto filme? Nehovorím, že je to zle natočené, ale ten príbeh je tak čitateľný a jednoduchý, že divák rozmýšľa už len nad tým, či hokejový Rocky otočí zápas a porazí Apolla alebo Apollo udrží tesné vedenie a Rocky sa stane len morálnym víťazom. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

V maloměšťácké komedii nemůže jouda Reynolds chybět, no nevadí, ale co tam dělá Russel Crowe.? Charakterní hereckou stránku určitě neprojevuje, ani nemůže. Tak ukazuje svoji druhou tvář : S přehledem zahrát cokoliv. Jinak se jedná o příjemnou oddychovou sportovní komedii, z mě blízkého hokejového prostředí. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Existuje nekolik duvodu proc tento film o malomestskych cuckarich hrajicich hokej proti profesionalum z Rangers mit rad. Tim zretelne prvnim je vyskyt znamych hereckych tvari, dalsim je prostredi hokeje, ktere neni casto filmovano a poslednim jsou zrucne zachycene zapasy a par slusne napsanych scen, ale z dobreho prumeru se mu nepodarilo vybruslit. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj malé mestečko kdesi na Aljaške môže hrať hokej svetovej úrovne, a to aj napriek tomu, že sa mu každý smeje... Jednoduchý príbeh o naplnených snoch, hokeji a prenádhernej prírode, pričom jemný humor tu strieda vážnejšie scénky. Roztomilé a pritom zábavné. Ako nenáročná oddychovka určite poteší. 65/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)
  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)

Reklama

Reklama