Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty 4 slabé, fakt slabé hvězdy dám, protože podzim. Ne, ono to má atmosféru a drží si ji celý film, jen ten příběh je prostě až moc jednoduchý nakonec, což je fakt škoda, šlo si s tím pohrát daleko, daleko víc (i když zas ten „vyhazov“ v závěru mne pobavil - „potřebuji víc času“). Do cca 40. minuty to šlape skvěle, úvodní premisa je dost napínavá, ale pak je z toho jen běhání sem a tam, a i když zhruba v hodině filmu dojde k zajímavým dvěma zvratům, pořád je to prostě málo. Škoda, že mnoho linií není dořečeno (jaký vlastně měla vztah k manželovi? Fakt je jí nakonec ukradený, hlavně že... to bych spoileroval, každopádně její motivace mi přijde, jako že chlapi jsou vlastně zbyteční. A co kurnik linie policistky? Chci vědět, jestli třeba něco někdy... A tam ti... zlí... nešlo by o nich naznačit víc, prosím?). Mimochodem, ten její syn mi připomínal mého syna Štěpána, i s tou zelenou košilí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V roku 2004 ešte každý trailer na mysteriózny film vzbudzoval veľké očakávania, od sľubného námetu (ten tu je), cez napätie až po šokujúcu pointu (tie tú nie sú). Nie je náhoda, že ak sa mysteriózna zápletka končí racionálnym rozuzlením, skoro vždy je to sklamanie. To sa stalo aj teraz a neurobí s tým nič ani Moorka, ktorá sa snaží udržať celý tento zmätok v intenciách príčetnosti, čo sa jej aspoň do určitej miery podarilo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Spíše zloději času.. Je smutné sledovat přední hollywoodskou herečku, jakou Julianne Moore bezesporu je, v tak plytkém psychologickém dramatu. Ošidné téma nedokázal ani scenárista, natož režisér, udržet v nějaké napínavé rovině, film se několikrát nelogicky převrátí, v první polovině se z něj stává thriller, kdy po hlavní hrdince jde několik federálních agentů, kteří musejí za každou cenu uchovat tajemství jednoho vládního experimentu. Věci se totiž mají tak: Telly žije v představě, že její malý synek umřel při letecké katastrofě, jenže nejbližší okolí (včetně manžela a psychiatra) jí přesvědčují o tom, že dítě se nikdy nenarodilo, jelikož těhotenství skončilo potratem. Jak to tedy celé bylo? Upřímně zhruba po třiceti minutách filmu mi to bylo relativně jedno. Atmosféra chybí, jen kameraman s autorem hudby Jamesem Hornerem se snaží vyloudit na divákovi alespoň nějaké emoce!! Ostatně příběhy s „nadpřirozenem“ mi nikdy moc neříkaly, ono si stačí vybavit poslední snímky M. Night Shyamalana. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není nic horšího, než ztratit někoho blízkého. Kromě toho, když rodič ztratí své dítě. To se stalo Telly, která měla kluka. Zcela normálního, 9letého kluka. Jednou ale spadlo letadlo, ve kterém byl i její kluk. Od té doby uplynulo 14 měsíců a ona stále nemůže zapomenout, jenže máme zde takový problém. Někteří si nemůžou vzpomenout. Proč najednou všichni začínají popírat nehodu? Proč si ji pamatuje pouze ona? A proč se o ni začíná zajímat Státní bezpečnost? Takhle by se dal shrnout tento zajímavý film, který podle mě není tak špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Hlavní zásluhou na tom má jistě Julianne Moore a Dominic West. Myslím, že tomuhle filmu by prospěla i trochu delší stopáž, aby ten závěr nepůsobil tak uspěchaně, jako působil na mě. Ale to je pouze jedna výtka. Jinak mi nic nebraní, abych tento zajímavý film mohl doporučit. A slovo zajímavý zcela charakterizuje tento film. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakýsi "mysteriózní" snímek bez jakéhokoliv zjevného potenciálu,který si nezaslouží žádná ocenění a tudíž ani nestojí za shlédnutí..Když se ale podíváme,tak to není taková ztráta času jako jiné snímky běžně vysílané v českých televizích. Podivný námět, který je jako vystřižený z nějákého špatného vtipu FBI nebo jakékoliv podobné americké " organizace". Jediný důvod proč jsem se na to podívala byla skvělá Julianne Moore ale měl by se konečně zakázat český dabing. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)
  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)
  • Za scénářem stál Gerald Di Pego, který napsal například Policajtku (2001) a Instinkt (1999) a věnoval se převážně televizním projektům. (imro)

Reklama

Reklama