Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý je z hasičskej rodiny (a aj sám som sa tomu určitý čas venoval) môžem vyhlásiť, že toto je zatiaľ najrealistickejší film o požiarnikoch. Oproti takému Backdraftu je v tomto smere o niekoľko tried lepší. Škoda slabšieho deja, ktorý je navyše dosť nešťastne rozsekaný na flashbacky. Príbeh nie je natoľko silný, aby vás dokázal vtiahnuť, ide len o čriepky života jedného obyčajného človeka, kde nechýbajú napínavé momenty, no prevládajú skôr tie nudnejšie. Tvorcom však išlo hlavne o to, aby vzdali hold ľuďom, ktorí si zvolili toto neľahké povolanie, a to sa im podarilo veľmi dobre. ***1/2 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, fajn herci, príbeh a pohodová atmosféra príbehu požiarnika, ale ten záver, respektíve strih filmu mi pokazil záver. Na konci to akosi nefungovalo, tak ako to malo a prišlo mi to bez nejakých emócii. Škoda. každopádne hudba sa vydarila a podtrhla dramatické pasáže. Obľúbený soundtrack: Main Title. 75% - 4* ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linie se dělí na dvě části. Přítomnost (obrovský požár budovy, který je mimochodem perfektně natočený) a retrospektivně vyprávěná minulost, kdy nás režisér seznamuje s minulostí Jacka Morrisona - hlavního hrdiny příběhu. Jenže tyto dvě části do sebe navzájem moc dobře nezapadají a působí jako slabě poslepovaná skládačka. Za celou dobu filmu je jenom pár scén, které dokážou člověka zaujmout a tak nějak chytit za srdce. Zbytek je jen tisíckrát omleté klišé, které už jsme nespočetně krát viděli. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack William Ross: 1. Shine Your Light - Robbie Robertson [5:28] ,2. As I'm Leaving - David Gray [4:32] ,3. Fire - Ohio Players [4:33] ,4. How to Dream - Sam Phillips [3:07] ,5. Cannonball - The Breeders [3:35] ,6. Orange Sky - Alexi Murdoch [6:18] ,7. You and Me - Tom Petty and the Heartbreakers [2:57] ,8. Reflection - Robbie Robertson [4:34] ,9. If I Should Fall from the Grace of God - The Pogues [2:21] ,10. Love Sneakin' Up On You - Bonnie Raitt [3:41] ,11. Twice as Hard - The Black Crowes [4:09] ,12. Big Sweet Life - Jon Dee Graham [3:18] ,13. A Call to Courage - William Ross [7:22], ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nedivme se, filmy o požárnících budou pořád hrdinské, protože je to prostě fakt. Jsou to hrdinové. Herci prodělali před natáčením pořádný výcvik a když jsem si poředstavil na jejich místě sebe, asi bych se posral strachy. A já a výšky? Fuj! Zaujala mě forma vyprávění, reálně působící akce, skvělý Joaquin Phoenix a příjemný John Travolta. A humor! 70%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Linda () pije na ex v restauraci drink, mění se v jednolitvých záběrech množství pití ve sklenici. (jirijost)
  • Hasičský snímek debutoval během prvního říjnového víkendu na druhém místě amerického žebříčku návštěvnosti s výdělkem 22,1 mil. dolarů a do konce roku nasbíral 73,8 milionu. (imro)
  • Jacinda Barrett, představitelka Lindy Morrison, je ve skutečnosti dcera hasiče, který má za sebou 33 letou kariéru. (KucC)

Reklama

Reklama