Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

za vším hledejte ženu :-) absolutně jsem si představovala, že ten film bude o něčem jiném.. a absolutně mě výsledek potěšil :-) vidět Russell Crowa za "mlada" v bombarďákách bylo příjemné a říkám Vám, že bych ho pustila za práh svých dvěří :-) ze začátku by jste rákosníkům nejraději pomohli vymlátit duši vyznavačům Mein Kampfu, ale o pár stop dále se karta obrátí :-) dost zajímavě na to, abych si svůj zážitek ještě několikrát zopakovala :-) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Snímek Romper Stomper není hodnocen úplně výborně a i na csfd je málo uživatelů, kteří se odhodlali k plnému hodnocení. Přesto se o něm hodně mluví. Důvodem je zobrazované násilí, kontroverzní téma a první větší role pro Russela Crowa, co včechny bije. On je zřejmě i důležitý z toho důvodu, že inspiroval i mnoho dalších snímků. Mé osobní pocity s filmu jsou spíše pozitivní. Hodinka a půl uteče mrknutím oka, ovšem za téměř stejnou dobu odezněl i dopad tohoto filmmu na můj hladový mozek. A přitom nemůžu říci jediné negativum, či vypíchnout jednu jedinou špatnou věc. Myslím, že důvod je ten, že jsem pár snímků právě touto australskou drsňárnou inspirovaných viděl dříve než Rompera. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film s velice drsně vyhlížejícím Crowem. Pořád jsem slyšel že je to trochu jako Mechanický pomeranč, ale nenechte se mýlit Romper Stomper má do brutality pomeranče dost daleko. Jasně že tam ty bitky jsou a ze začátku jsem extrémně fandil Vietnamcům až pozdějc se jaksi šlo trochu ztotožnit s hrdiny (to už bitky vymizely z příběhu) a říkám vám že Daniel Pollock zahrál výborně (jenže Crowe má holt to cool tetování na ruce a vypadá fakt drsně). Pokud vám nevadí že, si půlku filmu přejete aby hlavní hrdiny už konečně někdo zabil mohu Romper Stomper doporučit. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Podle webu premiere.com je film jedním z 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (ČSFD)

Reklama

Reklama