Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (167)

Garfildka4 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka se spoustou vydařených písní.. Když srovnám originál s českým dabingem, tak musím říct, že český se opravdu povedl i hlas samotné Ariel se mi zdá líp vybraný. Stejně jako u Elsy z Frozen mi originální hlas nesedí na 16-ti letou dívku.. (ne že by česká Elsa byla lepší a toď důvod, proč se dívám na Frozen jen v originále).. A pro všechny, kterým se tato pohádka opravdu líbila doporučuju podívat se na Broadway-skou verzi a poslechnout si ty dechberoucí výkony, zejména pak Sherie Rene Scott! And do I help them? Yes, indeed! ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla je pro mě takový paradox. Zatímco její chaluhová omáčka je zábavná, vtipná, neschematická, hravá a obsahuje hned několik umně podaných morálních poselství, její ústřední milostná linka mě neskutečně iritovala jako harpuna v konečníku. Ani nevím proč, obvykle svoje princezny nepotřebuju nutně 100% emancipované a lásku na první pohled v pohádkách beru jako téměř nevyhnutelný trop. Ale tady jsem to nežral ani s navijákem, ani bez něho. Možná je to tím, že s MMV má oficiálně začít ona pověstná Disneyho renesance (která nám představila pecky jako Lví král, Aladin, Kráska a zvíře nebo Mulan) v níž přišel myšák Mickey s novými tématy, dospělejšími a mnohem obyčejnějšími (rozuměj realističtějšími a sympatičtějšími) hrdiny, možná ne. Každopádně celá ta honba za polibkem z pravé lásky rozkvetlé po třídenní známosti mi zavání rybinou, a tudíž se ji nedokážu přimět spolknout. Možná je to i nevýrazným princem, který je nám představen jako "fajn kluk, co se chce oženit z lásky", ale navrch nemá osobnosti co by se za zuby barakudy vešlo. PS: Uvědomuju si, že si sebou nesu dlouholetou bagáž sexuální frustrace, ale Ariel prostě je rajcovní a je tak nakreslená naschvál. To mi nikdo nevezme. /// Dodatek po dni: Tak už vím, co mi vadí. Ariel se do prince zamiluje jen proto, že je to fešák, a pořád mluví/zpívá, jak je nádhernej. Nic víc v tom není. A nic víc zřejmě v lásce nepovažují za důležité ani další postavy (Sebastian, Flounder, racek, komorník, Uršula, vlastně tak trochu i táta Triton). No a pak tu je ten mentální rozdíl - holka je opravdu ještě děcko. Roztomilý děcko, ale pořád nedospělý tele, co se chová na svůj věk (16), ne-li ještě na míň. Jasně, že se šestnáctka zabouchne do prince okolo 20 let je normální. Horší je, že se dospělej a plus mínus racionální člověk může posrat z ní. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem sledoval seriál, hrál několik her na Sega a Ninento, ale film jsem ještě neviděl. A stojí to opravdu za to - je to totiž úplně klasická Disneyovka se stejnými postavami jako v seriálu - pokud jste měli rádi Ariel, Tritona, Floundra, Sebastiena nebo zlotřilou Uršulu, budete tu hned jako doma. Film dokonale dávkuje legraci, dojetí, písničky (hlavně úžasná Under the Sea), napětí s akcí (finále stojí fakt za to) i romantiku. Prostě paráda z doby, kdy to kluci od Disneyho ještě uměli. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

A začíná období Disneyho renesance což je období kdy vycházely ty nejlepší Disneyho filmy. A začíná to tímto skvělím snímkem. Původně jsem si říkal že to bude jen blbost pro holky. Ale je to jeden z nejlepších filmů tohoto maratonu. Příběh, i když je známý tak je velmi solidně odvyprávěný a místy i celkem dojemný. Tento film mi celkem připomněl Popelku. Postavy jsou naprosto dokonale napsané. Hlavní záporačka filmu je naprosto skvělá a jako záporák funguje, Animace je také velmi skvělá. Myslím že Disney zase o krok postoupil. 100% (5 hvězd) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který se v rámci historie zapsal do nejednoho srdce a myslí tisíce lidí. Ale do mého ne. V životě jsem řádně tento film neviděl a stejně jako zde bylo pár odkazů tak ne tak znatelných, ale lehkých. Taky moc nechápu to, že u Herkula žádný stud s Diem a podobnými a tady místo Poseidona Triton, ale tak dejme tomu. Pro mě slabší kousek, který v mém dětství nebyl. Ale pro mnoho lidí prostě kult. Finále samo o sobě docela nečekaně morbidní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Pôvodne mal Uršulu zabiť princ Eric trojzubcom. Táto verzia bola použitá v hre "Kingdom of hearts II". (matthew.17)
  • Ve vystřižených scénách se nachází zásadní informace pro děj. Uršula totiž Ariele přiznává, že je Tritonovou sestrou a tedy i Arielinou tetou. (AngelLucy)
  • Morská čarodejnica Uršula pôvodne mala byť jeden z atypických druhov rýb žijúcich v hlbinách. Tvorcovia si však po vzhliadnutí dokumentu o chobotniciach povedali, že 8 chápadiel vyzerá oveľa impozantejšie, a tak sa z Uršuly stala cecaelia - na pol človek na pol chobotnica. (matthew.17)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama