Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo jak na Stephena Kinga (většina filmových adaptací jeho děl totiž nedopadá úplně nejlíp), dobré to bylo i na upírský film (gotičtí upíři jsou prostě víc cool než ti zdeptaní emaři :-) a výtečné to bylo na televizní film. Přiznávám, že ta tříhodinová stopáž na mě byla trochu těžká soda a tak jsem to dal na dvě pokračování. Herci jsou vybraní dobře, hlavně James Cromwell se pro tyhle role snad narodil (naposledy jsem ho viděl v American Horror Story a i toho jeho doktora Mengeleho jsem mu věřil, ono s takovým ksichtem... :-). Hurá na předchozí verzi a hip hip hurá na knížku. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ono to na mě vlastně ani nemělo fungovat. Že bych vyhledával filmový remake,no to teda né,-že bych nějak slintal nad tzv. TV produkcí,to taky ne,- a že bych byl zrovna denně nalepenej na Universal Chanel (dříve Hallmark),no tak to už vůbec ne! No a přece,bavil jsem se! Bavilo mě to i víc než ,,původní" Hooperův Salem ze 79. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

64 % - Na to, že film byl určen jen pro TV, je výsledek vcelku dobrý. Režisérovi se povedlo vybudovat slušnou atmosféru strachu (mj. postupné uvádění upíru na scénu), v poslední třetině ale tempo a napětí začíná opadat. Závěr pak vypadá jako ušitý horkou jehlou a podráží nohy všemu, co se podařilo divákovi nabídnout. Škoda, že jej tvůrci nepřetočili. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zpracování se mi nelíbilo. Sice mám ráda, když jsou - zvláště pak ty podle Kinga - filmy natočené skoro jako "přepis" knihy, ale tohle bylo až příliš. Příliš nudné, příliš rozvláčnělé. Pohyby upírů křečovité. Líbily se mi jejich zuby, ty narozdíl od obdobných filmů vypadaly věrohodně. Robu Lowemu jsem jeho postavu nevěřila. Možná kdyby to nebyl film podle knihy, kterou mám opravdu ráda, tak bych dala i tři hvězdičky. Navíc jsem podle Kinga viděla už hezkou řádku filmů, takže bez obav mohu říct, že tenhle patří k těm horším. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Salomons Lot je jedna z nejdepresivnějších Kingových knih se skvěle budovanou myšlenkou maloměsta pomalu podléhajícímu zlu, s nikterak veselým koncem a hlavně s dokonalým dojmem, že tahle situace může nýt reálná...pamatuju, že mi po téhle knoze nebylo dobře po těle...Salomon samozřejmě nemohl přenést atmosféru v (televizní!) adaptaci úplně, ale i tak odvedl dobrou práci. Pomalé vyprávění, přijatelné efekty a několik slušných momentů dává prostor mezi 3-4 hvězdami. Dám tři a doporučení i při slušné režisérově práci přečíst si nejprve knihu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bylo využito přibližně 300 statistů. (Othello)
  • Donald Sutherland (zde hrající Richarda Strykera) je v reálu otcem Kiefera Sutherlanda, jenž hrál v jiné Kingově adaptaci - Stůj při mně a později hrál hlavní roli v seriálu 24 hodin, kde James Cromwell (zde ztvárnil otce Callahana) hraje jeho otce. (Othello)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Stephen King v roce 1975. (Terva)

Reklama

Reklama