Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V povôdnom komentári, ktorý som napísal v roku 2008 som napísal, že som vášnivým čitateľom diel amerického spisovateľa Stephena Kinga. No ku jeho novele "Tajné okno do tajnej záhrady", podľa ktorej je natočený tento film, som sa dosiaľ nedostal. Teraz neviem, či mi to pri jeho sledovaní bolo na škodu alebo skôr naopak. Každopádne s psycho thrillerom režiséra Davida Koeppa, ktorý do hlavnej úlohy obsadil charismatického Johnnyho Deppa, som bol nadmieru spokojný. Po prečítaní literárnej predlohy a následnom zhliadnutí filmu som ním ešte viac nadšený a tak zvyšujem hodnotenie na päť hviezdičiek. ***** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

I když překousnu svou averzi k Johnnymu Deppovi, nevychází mi ze Secret Window víc než průměrný thriller. Atmosféru jsem nezachytil, jen ten maniak John Turturro je správně Kingovsky znepokojivý. Pointa je dnes již tak nezajímavá, že ani nemá cenu se o ní nějak víc zmiňovat. Až jsem se zastyděl, že jsem ji neodhadl hned po pár minutách. Úplný závěr naopak potěšil. Rozpačitých 6 z 10. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vôbec som ani len netušil, čo od filmu očakávať, Kingovu knihu som (pochopiteľne) nečítal a obsahu som sa ani nedotkol. Jediné, o čo som sa opieral bol Depp, kočírovaný Koeppom, ktorý už jeden horror zvládol na výbornú. A pokračuje ďalej, pretože tento snímok má niečo, čo málo podobných filmov nemá a ani mať nebude. Trošku zrýchliť úvod by sa zišlo, ale inak je to krásna súhra všetkých činiteľov, Depp je znova na neudržanie práve tým harmonickým výkonom aký podal (parapsychóza a rozdovjenosť vo výšinách), Torturro sa tiež zadaril, rovnako ako aj zvrat ako sa patrí. 85%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nuda. Secret Window jsem měl dlouhou dobu zafixovaný jako "ten film, co pořád hraje (či hrál, už nějakou dobu jsem mimo ČR) na Nova Cinema a kde hraje Johnny Depp". Když mi spolubydlící řekl, že má tento film s titulky, tak mě napadlo, že bych ho konečně mohl zhlédnout. Od filmu jsem fakt nečekal moc, ale co jsem dostal, bylo snad ještě míň. Zápletku každý musí prohlédnout hned po úvodních deseti minutách a nemá to žádnou atmosféru. A speciálně tohle byla věc, co mě zklamala nejvíc - filmy, které jsou natočeny podle knih Stephena Kinga, jsou úžasné atmosférické díla, když se jich ujme někdo, kdo jim rozumí. Speciálně tenhle film měl stavět na té atmosféře, bohužel jsem byl jen znuděn. A to moc. Johnny Depp jako vždy fajn (i když mi přijde, že speciálně tady nemusel používat nějaký široký herecký repertoár) a Maria Bello ještě více. Bohužel, když po deseti minutách víte, jak snímek skončí, je něco špatně a vy film dokoukáte jen proto, abyste zjistili, jestli jste měli pravdu. A zamrzí vás, když jste ji měli, protože chcete, aby vás film nějak překvapil… 40 %. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Turturro a horor? To by mohlo být fajn, řekl jsem si jednoho dne před kinem. A ono ejhle...nebylo. Tenhle film je prostě strašně slaboučký a vlastně úplně o ničem. První část je ještě fajn, Depp (zcela průměrný a nezajímavý) je pronásledován ďábelským Turturrem a atmosféra vcelku houstne, ale konec má asi takový smysl, jako překládat knihu "Francouzsky a rychle" do francouzštiny, strašná škoda. Bohužel i Depp dokazuje, že je silně přeceňovaným hercem. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • V jednej z posledných scén, keď Mort (Johnny Depp) stojí tvárou oproti zrkadlu, odraz v ňom paradoxne ukazuje zadnú časť jeho hlavy a chrbát. Je to odkaz na obraz Reného Magritta "Mirroir". (jemenfoutiste)
  • Audio komentář pro DVD se scenáristou a režisérem Davidem Koeppem byl nahrán 4. března 2004, kdy film ještě ani nebyl uveden do kin. (becki_tu)
  • John Turturro (John Shooter) se rozhodl pro účinkování v tomto filmu hlavně díky svému synovi, který je velkým fanouškem Stephena Kinga a který ho nakonec přesvědčil, aby roli ve filmu vzal. (becki_tu)

Reklama

Reklama