Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Bol by to hrozne priemerný thriller, keby v tom nehral Johnny Depp a keby to nemalo taký zaujímavý záver. Aj keď v momente odhalenia pointy budete na rozpakoch, nasledujúce minúty su veľmi príjemne mrazivé (čo sa nedá povedať napr. o minútach po odhalení pointy OSADY), čo určite stačí na tú štvrtú hviezdičku. Slová Morta Raineyho to presne vystihujú: "The only thing that matters is the ending. It's the most important part of the story. And this one, is very good. This one is perfect." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak zde na csfd hodnocení i poměrně průměrných filmů časem stoupá nahoru. Tajemné okno je přesně ten případ. Sice se jedná o hodně obyčejnou podívanou, u které se lidé povětšinu času nudí, ale hraje tam Depp a občas se objeví Turturro, takže se něco děje. Tím pádem uživatelé dávají 3 hvězdy tak nějak spíše z povinnosti. Jenže příjde na závěrečnou pointu, kterou bych osobně označil za notně obyčejnou a divák zbystří a řekne si "Vždyť to vlastně bylo docela super." Tím pádem zapomene na celé to předchozí nelogické bloumání hlavního hrdiny od ničeho k ničemu a napálí i 4. hvězdu. Takže když si hodnocení filmu prohlídne člověk, který film ještě neviděl, řekne si že to bude patrně asi docela dobrej starší Depp.... Nakonec se opět přikloní ke 4. hvězdě a jede se nanovo. A tak to někdy holt na tom světě máme:) Za mě 60%. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že jestli bude vyústění snímku přitažené za vlasy, nebo třeba jestli bude hodně páchnout blbostí, půjdu s hodnocením dolů, ale ono to jaksi nejde. Může za to tajemná, precizně budovaná atmosféra, tradičně výborný Johnny Depp a také finále s lopatou. Jo a líbilo se mi to mnohem víc, než Ozvěny mrtvých! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Turturro a horor? To by mohlo být fajn, řekl jsem si jednoho dne před kinem. A ono ejhle...nebylo. Tenhle film je prostě strašně slaboučký a vlastně úplně o ničem. První část je ještě fajn, Depp (zcela průměrný a nezajímavý) je pronásledován ďábelským Turturrem a atmosféra vcelku houstne, ale konec má asi takový smysl, jako překládat knihu "Francouzsky a rychle" do francouzštiny, strašná škoda. Bohužel i Depp dokazuje, že je silně přeceňovaným hercem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedených zpracovaných Kingových knih nebo povídek, které za zkouknutí rozhodně stojí. Samozřejmě úspěch tento film má hlavně díky hlavní hvězdě, ze které se stává z průměrného spisovatele vcelku vyšinutý magor s dvojí identitou. Což mi vlastně připomíná, že Stephen King rád a často používá do hlavních rolí jeho příběhů spisovatelé, se kterými si dost rázným způsobem pohrává. Například Osvícení, nebo novější povídka o Pokoji, který má záhadnou moc. Například. Každopádně Tajemné okno rozhodně není špatným filmem. Sice je příběhově spíše průměrným, ale neskutečně důrazným způsobem ho vyvyšuje právě Johnny, který nedokáže zahrát jakoukoliv roli špatně. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • V jednej z posledných scén, keď Mort (Johnny Depp) stojí tvárou oproti zrkadlu, odraz v ňom paradoxne ukazuje zadnú časť jeho hlavy a chrbát. Je to odkaz na obraz Reného Magritta "Mirroir". (jemenfoutiste)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2004 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama