Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (197)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné, jak líčí recenze. Ale ani zvlášť dobré. Zábavný, nenáročný filmek, který mě nenudil, ale chvíli po opuštění kina jsem už zapomněl, že jsem něco vůbec viděl. Příběh měl trochu divné tempo, hrdinčiny schopnosti nedostaly příliš prostoru až do závěrečné konfrontace. Vidím tam jistou paralelu na Profesora X, tedy využívání mysli namísto těla, což je fajn. Doprovodné trio hláškujících děv taky relativně v pohodě. Jsem na jednu stranu rád, že jsme dostali další film, jemuž vévodí ženské hrdinky. Nevím, jak ostatní, ale já už mám všech těch osvalených týpků, kteří se snaží za každou cenu hláškovat, za ta léta dost a tak vítám podobné inovace. Na druhou jsem necítil, že jde o nějak výjimečný, promyšlený film, kde by všechno zvlášť zapadalo. Ono vidět do budoucnosti je ve výsledku celkem nuda a nemá pak diváka co pořádně překvapit. Chemie na poli postav na hraně, neviděl jsem zvláštní dynamiku mezi kýmkoliv - Marvels tohle dělaly líp. Obecně bych Madam Web přirovnal k Morbiovi. Zajímavý nápad přijít s něčím novým, zde tedy těžícím z pavoučího hypu, který zůstává dost nedotažený. Ale pokud se k tématu filmový Marvel časem vrátí, nebudu proti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na to, že komiksovky od Sony jsou samostatný žánr u kterého (vyjma Spidermanů) není úplně jasné kam tím Sony míří jsme si už tak nějak zvykli. Až do Madame Web se jim nicméně dařilo mít v každém filmu něco o co by se divák mohl opřít a bylo alespoň trochu zábavné. Madame Web tohle nemá. Vůbec. Ten film je od začátku extrémně nepovedený naprosto ve všech směrech. Příběh nedává smysl a nedrží vůbec pohromadě, akce je odfláknutá, záporák na hov*o, dialogy se zřejmě tvořily přes generátor náhodných slov a celé to zastřešují herecké výkony, kde část obsazení je úplně ztracená (nejvíc to je vidět na Sydney Sweeney) a druhá část je úplně mimo. Korunu všemu tomu zmaru pak nasazuje Dakota Johnson, která potvrzuje že topornější herečku s minimem charismatu by člověk v dnešní době hledal jen velmi těžko. To, že nakonec na ten film a svojí vlastní odfláknutou práci (do které jí nikdo nenutil) plive je jen taková třešnička. Velký špatný...20% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Už trailery nevěštily nic dobrého. Výsledek ten dojem ještě předčil. Tak špatná komiksovka tu nebyla minimálně od CATWOMAN... Další ukázkový kolaps girl power v krátké době, ale zatím co MARVELS "jen" hnuly žlučí, MADAM WEB spolehlivě trápí celou zažívací soustavu - velmi, velmi špatný film, u kterého je s podivem, že byl vůbec vpuštěn do kinosálů. Když něco tak otřesného pustilo Sony do světa, jak špatná asi musela být BATGIRL, kterou WB nekompromisně zařízli? Je zajímavé, že všechny tyto špatné komiksovky (uvedené i neuvedené) pojí stejný jmenovatel - to už nebude náhoda :) Nebo že by zlotřilí komplot mužského establishmentu jak znemožnit něžné pohlaví? Buď jak buď, filmový fanoušek trpí jako zvíře :) 20% ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je trestuhodně špatné, nic nefunguje, nedává smysl a herecké výkony jsou na úrovni generálky vesnického dobrovolnického divadelního souboru Kačenka z Horních Počernic. Tohle je fakt ukázka nevkusu, špatných rozhodnutí a tvůrčího zmaru na všech úrovních do takové míry, že dokoukat to bylo snad až fyzicky náročné. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Marvel se každým svým aktuálním přírůstkem doslova pohřbívá za živa, a tak tu máme po Marvels další oprávněně neuvěřitelný propadák, na kterém hledat pozitiva je jako hledat pověstnou jehlu v kupce sena a já si tak jen říkám, kdy už těm pohlavárům ve studiu konečně dojde, že ženské režisérky a komiksové hrdinky prostě nefungují, že je diváci nepřijímají a že to jde celé kvůli jejich vlezdoprdelkovskému přístupu do kopru. Každopádně, pojďme se tedy pokusit nějaké ty plusy, co by mohli potencionálního diváka přeci jen přilákat, najít. No, je to těžké, ale asi bych zmínil Dakotu Johnson, která tu jak vzhledově, tak herecky působí důstojným dojmem a ani samotná ústřední zápletka pak v jádru nemusela být pod jiným tvůrčím týmem špatná, jelikož na mě působila poměrně funkčním způsobem, ovšem její výsledné zpracování prostě dopadlo tak jak dopadlo, ale to už volně přecházím k negativům, kterých je mnohem, mnohem víc, a právě ono celkové zpracování Madam Web je tím nejzásadnějším problémem. Celé je to totiž jen jedna obrovská křeč, pocházející od naprosto nekompetentních tvůrců, kteří nenabízejí v rámci komiksových filmů absolutně nic, co by podobné filmy nabízet měli. Veškeré postavy musím tudíž označit za nudné, nezajímavé a nevýrazné, ústředního záporáka pak doslova za trapného a v rámci komiksových filmů možná za toho vůbec nejmarnějšího, tohle prostě není ani co by se za nehet vešlo důstojný protivník, ke kterému je zbytečný cokoliv dodávat. Herecky je to pak to samé, matné ksichty, co nemají jednak co hrát a jednak ani jejich zápal nepůsobí kdovíjak aktivně, či přesvědčivě. Zápletka je pak plná otravných scén a dialogů, bez spádu a zájmu, a naopak s pořádnou dávkou nesmyslů, podivností a úplně bez budoucnosti. Jinak to nemá ani žádnou atmosféru, napětí, a především ani styl, no a vrcholem všeho je přítomná (ne)akce, které je fakt nevídaně málo, ale hlavně její zpracování je doslova katastrofální, a to jak po choreografické, tak nápadité stránce, no prostě nedůstojný humus. Celkově je Madam Web zkrátka jen jedna obrovská nuda, s mizernýma postavama a hroznou akcí, takže ty mé dvě hvězdičky jsou možná až moc, ale prostě jen musím zopakovat, doufám, že tento film je snad už opravdu definitivní tečkou za strmým pádem marvelovských projektů, a už bude snad jen líp, jelikož hůře to jde provést opravdu už jen stěží. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Podľa Dakoty Johnson scenár prešiel rozsiahlymi prepismi, k čomu povedala: „Nastali drastické zmeny a ani vám nemôžem povedať, aké to boli.“ Pôvodný scenár mal byť údajne temnejší a „veľmi inšpirovaný Terminátorom“. Johnson uviedla, že film, ktorý natočila, sa vôbec nepodobal na verziu scenára, ktorú podpísala. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney o své přípravě na roli Julie Cornwall uvedla, že četla hodně komiksů o Spider-Manovi. (Johnny.ARN)
  • Na film bolo do dátumu vydania uvalené embargo na recenzie. Potom však dostával tak negatívne hodnotenia, že niektorí ho dokonca nepriaznivo prirovnávali k filmu Morbius (2022). (Arsenal83)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama