Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem měl celou dobu pocit, že vzniknul jedině proto, že Disney potřeboval další povinný zářez za nějaký ten mravoučný příběh pro děti. Nudné zpracování, nijaká animace, v konstatování, že zvířátka i lidé mohou být přece kamarádi, byla snad i taková "Doba ledová" přesvědčivější, neskutečně otřesná hudba, připitomělí trapní losi... Před 30. lety bych tohleto možná bral, ale, když si vezmu, kde jsou animáky dnes, a kterým všem jsem dal o stupeň lepší hodnocení, nemůžu jinak. A vůbec, viděli jste Annaudovi "Mědvědy"? ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z počátku, když jsem to viděl jen tak na půl očka se mi tento animák moc nelíbil. Ale když jsem si našel čas a pořádně si to užil, hned jsem musel změnit názor. Animace je hodně dobrá, i když jsem už viděl lepší. Ale důležité pro mě je, aby nezkreslovala realitu. Zvířata mám rád a tento příběh je opravdu moc dobré okénko do jejich života. Celý příběh je jedna obrovská nádhera! Upřímně jsem se na konce marně bránil slzičkám, protože skloubit tak nádherný příběh, z tak parádní hudbou a originálním pojetí dospívání mladého chlapce, jsem ještě neviděl. Nádhera. Druhý díl už neměl tu sílu. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři aneb film mého dětství. Jako malá jsem tuhle pohádku milovala a dokonce jsem hrála i počítačovou hru, která mi pomohla přečkat období, kdy jsem měla ruku v sádře. Nicméně teď, když jsem se na ni podívala po letech, už mě tolik nezaujala. Má zajímavý a hezký příběh, pěkné písně a líbí se mi, že zde byla ukázána jiná kultura, ale mezi mé nejoblíbenější pohádky od Disneyho se neřadí. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Úplne tradičný a staromilský Disney, ktorý sa štýlom príbehu vracia hlbšie do minulosti. Nakoľko mňa skôr bavili tie dobrodružnejšie a humorom nabitejšie filmy z 90.-tych rokov, prípadne začiatku milénia, v tomto prípade ma tento síce pekný, ale skôr jednoduchý príbeh až tak nenadchol. Animácie aj hudba spĺňajú kvalitatívny disneyovský štandard. 60%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama