Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdo si zapomněl vzít do střihačské nůžky a tak se první hodina neúměrně vleče. Úvodní půlhodinka je hudná až to bolí. Thomas Jane má v sobě minimum charismatu a John Travolta nepředvádí kdovijaký herecký koncert, takže to spíše vypadá jako by se v tomto filmu ocitl omylem. Postupem času se situace přecejen zlepšuje a divák je svědkem i povedených scén. Jednoznačně vede scéna s ruským zabijákem. Závěrečné akční inferno, které Frank rozpoutá, přichází bohužel pro mě již pozdě. Z Punishera má člověk dojem, že má schopnosti vyřídit ty amatérské záporáky během pár minut. 55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure... a basta. A nevadí mi, že na mě milovníci českých klenotů nebo Michaela Baye vyšlou svá komanda smrti, vůbec. Po mém boku totiž stojí Frank Castle, a takového frajera mezi marveláckými suprhrdiny jen tak nenajdete. Z prozatimních tří filmových zpracování je Punisher právě Thomase Janea tím asi nejznámějším, načež se dokonce nedávno dočkal i krátkometrážního přídavku. Tak bude to pokračování? Nebo aspoň ona brutální týmovka se Spideym? Jedno je jasné: John Travolta tu proti Frankovi nemá šanci, ani kdyby si jako ochranku najal kompletní Expendables. Nevěříte? ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Český název Kat. John Travolta jako hlavní bossák. Člověk by čekal to nejhorší, ale ono je to kupodivu slušná adaptace. Popořadě - Thomas Jane je výborný Punisher. Příběh není vůbec špatný a pár akčních scén (bohužel jich moc nejsou) jsou výborný! A co mě opět dokáže potěšit? Viditelná inspirace komiksem! Tady se opravdu z původního komiksu čerpá a je to znát (zdravíme Rusáka). Jenže tady narážíme na problém "obrušování hran". Z neznámých důvodů se tu často všechno zjemňuje a dělá víc "normálním", takže se ze zajímavých postav stávají nudné, ploché, klišoidní... Například sousedi vytažení z jednoho komiksu (vyšel i u nás) - Pošuk Dave není až tak cáklej a má asi o padesát piercingu míň (ale Ben Foster se snaží..), ze špekouna, který musí chodit dveřmi bokem (zdravíme USA) se stal jen menší cvalík a z nevýrazné uťáplé outsiderky tu je blonďatá sexbomba, co má na Franka trapný kecy o tom, že ví, co je to bolest, bla bla bla (OMG! Ta jí maximálně zná z nějakých sexuálních praktik...). Ale co. Kouká se na to dobře, je tam pár pěkných brutalit a přestřelek a hlavně tohle připomíná Punishera. Jenom doufám, že tohle nebude nejlepší film s ním. (6/10) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Punisher měl velké ambice a nebylo to zdaleko ono, jak jsem očekával z traileru. Způsoby vraždění, brutalita...tohle všechno jsem očekával o jednom stupínku výš, ale přeci jen jsem se dočkal, a to správné poslední půl hodinky. Jinak ostatní okolo hrozná nuda a kéž by to bylo o několik špatných scén zkrácené. Audiovizuálně to je fajnšmejkrovka, ale co se týče scénáře či nějakého hlubšího rozměru, na to nečekejte. Bavit se ale zřejmě budete, stejně jako já. [Přesná stopáž: 118 min] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem vůbec netušil, že se jedná o komiksovou adaptaci a bylo mi to vlastně jedno. Bavil jsem u jakéhosi eRkového Kata a stačilo mi to. Když jsem se pak dozvěděl, že se jedná o TOHO Franka Castle, nekompromisního marveláckého hrdinu s charakteristickou lebkou na hrudi, získalo to pro mě nový rozměr. Pořád se nejedná o žádný skvost, ale jednou za čas mi ta Travoltova patka stojí za to, abych se na Punishera znova kouknul. A sympatický Thomas Jane je neskutečná korba! ...70% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Päť identických Pontiacov GTO bolo vytvorených pre film (dva boli úplne zničené). Toto auto bolo vybraté, aby sa film odlíšil od jeho pôvodnej verzie, kde Kat (Dolph Lundgren) jazdil na motorke. (Spilvo)
  • Thomas Jane sa k téme Punishera ešte niekoľkokrát vrátil. Najprv v roku 2005, kedy nadaboval Franka Castlea v počítačovej hre "The Punisher", a neskôr si ho zahral znovu v krátkej snímke Punisher: Dirty Laundry (2012). (Jello Biafra)
  • Postava Kata se poprvé objevila v roce 1974 v únorovém čísle komiksu „The Amazing Spider-Man“ od společnosti Marvel. (Steewe)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (více)

Reklama

Reklama