Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tohohle se Bůh nezúčastní aneb flambování zaživa s příchutí chilli con carne. Kdo by to řekl, že od dob Lundgrenova obskurního nudismu v kanálech uteklo už bezmála 15 let. A kdo by to řekl, vzniknul takřka podobný film jen s tim rozdílem, že novinka kopíruje současné technické možnosti. Místo temného, surově zemitého béčka z videopůjčoven, který mělo všechno brutální kouzlo 80tých let je tu hi-tech moderní, střídmě surové a o mnohem víc cyničtější podání s mnohem víc cool symbolem. Jak sem si tak, při vší nostalgii připomněl topornou minimalistickou mimiku páně Lundgrena s pohledem mnohdy připomínajícím notora na odvykačce, nedovedl sem si představit nikoho jiného, natož Thomase Janea. Ale světe div se, na rozdíl od sexy-ex-tanečníka Travolty mi v celým tomhle spektáklu seděl nejvíc a mimoděk potěšila i smyslná Rebecca Romijn. Vlastně jsem na úplně stejném hodnocení jako tehdy, jen místo umatlaný kazety s věčně přeskakujícím začátkem, tady jsem ochutnal HD 100 minut vyčkávání a jedno upachtěného defilé. [5/10] ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Když je na celým filmu nejlepší tričko hlavního hrdiny, tak je něco špatně. Ale abych byl spravedlivý, pro dvě scény se tahle pytlovina dá JEDNOU přežít - úvodní zlikvidování Castleovy famílie má v sobě jistou dávku působivosti a pak rvačka s rusáckou ´hlavohrudí´ (tenhle termín asi neznáte - takhle říkáme s kámošem namachrovancům z posiloven s takovou porcí svalů, že už ani běhat nemohou) za doprovodu operní árie, která nepostrádá vtipnou komiksovou nadsázku. Zbytek plný směšných patetických póz nedělá dobré jméno ani tvůrcům, ani našláplé a dynamické komiksové předloze samotné. Ač si o Travoltovi myslím, že už by neměl lézt před kameru, tady byl záhadně snesitelný, naproti tomu veskrze průměrný herec Thomas Jane sice pro takovou roli nepotřebuje "shakespearovskou průpravu", ale při jeho drsném ksichtění jsem odolával náporům bránice. Ovšem při scéně, kdy vyjíždí výtah nahoru a na něm otáčející se Thomas s napnutou korbou pod rozedraným tílkem a s drsně ohodlaným pohledem, tak to už jsem vyprskl smíchy, to fakt nešlo :o) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ má niekto na komiksové adaptácie takú slabosť ako ja, tak sa tým percentám na konci komentára nemôže čudovať. Aj keď je to sprostosť, pobaví s akčnosť s určitosťou zaručenou. 'Van Helsing' bol tiež všetkými odsúdený a ja som sa v ňom našiel, takže sa ani ja nečudujem, že sa mi páčila (aj keď uznávam) aj táto blbosť. A keby to bolo o pol hodinu kratšie idem ešte vyššie. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdo si zapomněl vzít do střihačské nůžky a tak se první hodina neúměrně vleče. Úvodní půlhodinka je hudná až to bolí. Thomas Jane má v sobě minimum charismatu a John Travolta nepředvádí kdovijaký herecký koncert, takže to spíše vypadá jako by se v tomto filmu ocitl omylem. Postupem času se situace přecejen zlepšuje a divák je svědkem i povedených scén. Jednoznačně vede scéna s ruským zabijákem. Závěrečné akční inferno, které Frank rozpoutá, přichází bohužel pro mě již pozdě. Z Punishera má člověk dojem, že má schopnosti vyřídit ty amatérské záporáky během pár minut. 55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne najaký akčňák natočený klasickou staromódnou akciou, bez slabučkých bullet-time efektov, ktoré dokáže dobre natočiť iba pár režisérov. Punisher je drsný típek, ktorý to schytáva pri každej akcii, takže to nieje nesmrteľný zabijácky stroj. Za zmienku stoja malé postavičky spestrujúce Punisherov život a naopak mi vadil dosť nevýrazný Travolta. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně, kdy se hlavního hrdinu chystají zabít a jeho ženu a dítě srazí auto, žena leží na zádech. V dalším záběru je však na boku. (Terva)
  • Při filmování scény s noži Thomas Jane omylem bodl Kevina Nashe. (akisha)
  • Päť identických Pontiacov GTO bolo vytvorených pre film (dva boli úplne zničené). Toto auto bolo vybraté, aby sa film odlíšil od jeho pôvodnej verzie, kde Kat (Dolph Lundgren) jazdil na motorke. (Spilvo)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (více)

Reklama

Reklama